10 Saker att Se och Göra i Los Angeles

Foto av författare
Redaktionen

Hollywood Walk of Fame

Den berömda Walk of Fame är en av de största och populäraste sevärdheterna i Los Angeles. Hit kommer man för att gå på trottoarerna till gatorna Hollywood Boulevard och Vine Street och titta på de berömda kändis-gatustenarna. Kom hit med hela familjen, stora som små och leta efter era favoritkändisars stenar. 

Universal Studios Hollywood

Åk till Universal Studios Hollywood och känns dig som ett barn på nytt. Besök den filminspirerade nöjesparken och åk Jurassic Park The Ride, besök Gru’s hus från Despicable Me och mycket mer. Ett tips är att köpa VIP-biljetterna som ger dig en exklusiv vistelse eller Front of Line Tickets  som ger dig prioritet i köerna till de olika attraktionerna.

Santa Monica Bay

Från Malibu till South Bay finns några av de bästa stränderna i södra Kalifornien. För den bästa sommarupplevelsen, så är ett besök till den två mil långa stranden Santa Monica Beach ett måste. Den berömda piren Santa Monica Pier är även ett måste att besöka med saker att göra för hela familjen.

Här kan man besöka nöjesparken Pacific Park, akvariet The Bay Aquarium och åka världens enda soldrivna pariserhjul, som har en minst sagt spektakulär utsikt över kusten.

Santa_Monica_Pier

Griffith Park

Griffith Park ger den absolut bästa utsikten över Los Angeles och den berömda Hollywood skylten. Parken ger en härlig paus från stadens hektiska liv och miljö. Här finns det gott om vandrings- och löpspår, picnickområden och lekparker. Något som man inte får missa är Griffith-observatoriet som är ett gratis museum med utställningar om fysik och rymden. Utsikten från observatoriet är inte heller den något att klaga på.

Runyon Canyon Park

För att se en annan sida av Hollywood så ska man bege sig till Runyon Canyon Park som är en av de bästa och populäraste hiking-områdena i Los Angeles. Endast två kvarter från livliga Hollywood Boulevard ligger Runyon Canyon, som är välkänt för sitt kändis-spanande, sin stora hundpark och bra vandringsleder. Precis nedanför backen upp till parken ligger flera populära attraktioner som Hollywood & Highland Centre, TCL Chinese Theatre och Hollywood Museum.

Cheesecake Factory

Cheesecake Factory är en mycket bra resturang som ligger i den mysiga stadsdelen The Groove. Som namnet antyder så serverar man en otroligt utsökt cheesecake, men här finns även annan god mat som håller hög standard. Det är nästan ett måste att besöka Cheesecake Factory minst en gång under sin vistelse, då det är en sådan känd och stor kedja i USA. Orkar du inte äta upp, så be om att få ta med maten hem!

cheesecake

The Grove

The Grove är ett mysigt shoppingområde i Beverly Hills som är uppbyggt som en liten stad. Här finns ett bra utbud av butiker, caféer och restauranger att strosa runt bland i ett par timmar. Nere på hörnet av The Grove finner du Farmers Market som är känt för sina små mysiga butiker, godis och mat. 

Getty Centre

Getty Centre är ett uppskattat museum med en fantastisk vy över stora delar av Los Angeles. Det finns mycket att se, allt ifrån den enastående arkitekturen på byggnaderna till de stora samlingarna av konst från flera olika tidsepoker. Gauguin och van Gogh är två av de många konstnärerna vars konst man kan se under Getty Centres tak.

Förutom vacker arkitektur och konst av världsklass så har de även en mycket fin trädgård. Inträdet till museet är gratis, däremot kostar det att ta sig upp med tåg och om man vill parkera. 

Hollywood skylten

Vad är inte mer typiskt L.A. än att promenera upp för att få se den berömda Hollywood skylten på nära håll. Skylten är egentligen inget spektakulärt att se, förutom att det är kul då den är så känd världen över. Det bästa på vägen upp är den utmanade promenaden och den fantastiska utsikten som väntar när man nått toppen.

Bredvid Hollywood skylten ligger också en fin park, som är perfekt för en picnick eller fika. Ett tips är att ha på dig ett par bekväma skor och en eller två flaskor med vatten, då det kan bli en riktigt varm och utmattande promenad.

Staples Center

Mitt i centrala Los Angeles ligger det välkända Staples Center. Staples Center är hem åt Los Angeles Kings, Clippers och Lakers och hit kommer folk för att titta på sportevenemang och konserter. Runt om i centret finns det gott om restauranger och barer med ett stort utbud efter olika prisklasser och smaker. Är man en riktig sportfåne så får man inte missa att se en match med något av hemmalagen.

Staples Center

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Los Angeles så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar