10 Saker att Se och Göra i Köln

Foto av författare
Redaktionen

Kölnerdomen

Kölnerdomen är en av Kölns mest kända sevärdheter. Kölnerdomen har två torn som båda har en höjd på 157 meter. Under en kort period var detta världens högsta byggnad innan Washingtonmonumentet stod klart. Katedralen har dock tagit en väldans tid att bygga, hela 632 år. Bygget påbörjades 1248, men ansågs vara färdigbyggt först år 1880. Kölnerdomen är en sevärdhet man måste besöka när man åker till Köln!

Farina Fragrance Museum

En parfymfabrik som fortfarande är aktiv, men som mestadels är ett museum fullt av parfymer och olika dofter som kommit och gått genom tiderna. Parfymfabriken öppnade redan på 1700-talet och det var här man skapade produkten “eau de cologne”. Här får man möjlighet att prova olika dofter och även köpa med sig parfymer hem.

Neptunbadet

Neptunbadet är en anrik spa-anläggning som funnits i över 100 år. Det klassiska badhuset är än idag populärt både bland turister och lokalbefolkningen. Här finns flera behandlingar att få och man kan också spendera tid i de japanska bassängerna med varmt vatten. På Neptunbadet finns också en fitnessanläggning i klassisk retro-stil.

Köln_Neptunbad

Botaniska trädgården

Den botaniska trädgården är en annan klassisk sevärdhet i Köln med över 1 miljon besökare om året. Här finns fler än 10 000 växter från hela världen som man sedan arrangerat på ett vackert sätt. Här finns alltifrån tropiska växter i växthus till europeiska växter. Mitt i Kölns botaniska trädgård ligger Flora, som är en gammal byggnad där man bland annat brukar arrangera konserter, evenemang och konferenser.

Roman Praetorium

Gillar man historia och framförallt historia om romarriket är det ett måste att besöka Roman Praetorium. Området är fortfarande en arkeologisk plats som grävs ut med jämna mellanrum. Detta var tidigare ett underjordiskt romerskt palats som härstammar från 300-talet.

Köln Triangeln

Härifrån får man utan tvekan den bästa utsikten över Köln, särskilt över den vackra Kölnerdomen. Köln Triangeln har ett utsiktsdäck högst upp som bjuder på en 360 graders utsikt över staden.

Köln triangeln

Kölner Zoo – Stötta inte denna attraktion!

Kölner Zoo är tyvärr en av de populäraste sakerna att se och göra i Köln, och det är just därför som vi har inkluderat denna sevärdhet i denna lista. Vi vill informera dig om hur dåligt och taskigt det är mot djur att låsa in dem i en bur för resten av sina liv. Tänk dig själv att bli inlåst i samma lägenhet för resten av dina dagar – du kan inte fly, kan du inte gömma dig och människor tittar jämt och ständigt in genom ditt fönster och stirrar på dig. Jag är säker på att du också skulle få den där klaustrofobiska känslan och konstanta paniken som dessa djur känner när de lever i fångenskap.

Djuren är menade att leva i det vilda, inte i fångenskap. Snälla, stötta aldrig någon form av attraktion som involverar djur när du reser runt i världen!

National Socialism Documentation Center

Detta var under andra världskrigets tid Gestapos huvudkvarter i Köln. Källaren användes som fängelse och idag finns över 1800 inristningar kvar som är gjorda utav fångarna som satt där. Numera ger man även en levande beskrivning om vad nazisterna faktiskt höll på med.

Kolumba

Ett museum med vacker arkitektur som tidigare var ett gammalt kloster. Utställningarna varierar, men bara byggnaden i sig själv är värt ett besök om man är intresserad av arkitektur och vackra byggnader.

Rheinseilbahn

Åk på linbanetur över staden och floden Rhen. Linbanan går från Kölns Zoo till Rhein Park, och som vi nämnt tidigare så rekommenderar vi dig inte att stötta Köln’s zoo. En härlig upplevelse som bjuder på fantastiska utsikter och ett roligt minne från Köln.

Rheinseilbahn

Lämna en kommentar