10 Saker att Se och Göra i Düsseldorf

Rheinufer

Promenadstråk längs floden där man kan njuta av folkmyller och vackra omgivningar. Man kan också åka på båtkryssning längs floden eller sätta sig på ett café eller någon av restaurangerna som ligger längs promenadstråket.

Rheinturm

Rhentornet bjuder på en alldeles särskild utsikt över Düsseldorf. Tornet har en höjd på hela 175 meter och låter en se väldigt långt. Toppen är också roterande, vilket gör att man kan få en 360 graders vy över staden. Högst upp i Rheinturm finns det även en trevlig restaurang där man kan avnjuta utsikten under en god måltid.

Wildpark

En stor och härlig naturpark för hela familjen med inhemska djurarter. Det kostar ingenting att gå in och parken är en trevlig kontrast till stadslivet, tack vare sin vackra natur.

Wildpark Düsseldorf

St Lambertus kyrkan

En fin kyrka som byggdes redan under 1300-talet. Kyrkan är en fridfull plats för många i staden och ger ett tillfälle att komma bort från det hektiska storstadslivet.

Escape games

Ta en paus från Sightseeing och shopping och kör lite hjärngympa på något av stadens “Escape Games”. Ett så kallat rymningsspel kan liknas vid fångarna på fortet eller SAW-filmerna. Spelet går ut på att man ska lösa olika uppgifter för att komma vidare till nästa rum och till slut lyckas ta sig ut därifrån.

Slottet Benrath

Slottet är beläget cirka en halvtimme utanför stadens centrum och är en av Düsseldorfs mest klassiska sevärdheter. Slottet är ett av Tysklands största som är byggt i barockstil. Själva slottet härstammar från 1700-talet.

Schloss_Benrath

Musik och Teater

Düsseldorf sprudlar av konst och kultur och musik och teater är inget undantag. I Düsseldorf finns både Deutsche Oper am Rhein och Tonhalle Concert Hall med musikföreställningar. I teatervägar finns det flera stycken varav marionetteatern, Lachbarschaft och “Capitol Theater” tillhör de mest kända.

Altstadt (Gamla stan)

Düsseldorfs gamla stadsdel är full av möjligheter för fynd. Hela stadsdelen är väldigt mysig och charmig och är definitivt värt ett besök när man befinner sig i Düsseldorf.

Golf

Är man golfintresserad kan man glädja sig åt att det finns tre golfbanor och klubbar i Düsseldorfområdet. Banorna är välskötta och håller en fin standard. Våra favoriter är Golfclub Kosaido och Hubbelrath.

Königsallee (Kungliga allén)

En klassisk sevärdhet och ett mysigt promendstråk i centrala Düsseldorf. Längs allén finns exklusiva butiker som säljer designvaror. Området är ofta livligt och än mer under karnevalstiden och den mysiga julmarknaden som hålls varje år. Längs Königsallee finner man också flera mysiga caféer och restauranger med utsikt över promenadstråket.

Düsseldorf Königsallee

Lämna en kommentar