10 Saker att Se och Göra i Indonesien

Foto av författare
Redaktionen

Raja Ampat

Raja Ampat är en fast skärgård som består av fler än 1500 öar och rev. Vissa undersökningar som gjorts tyder på att Raja Ampat har den största marina biologiska mångfalden i hela världen. Här finner man några av världens bästa dykningsplatser och det är egentligen ingen överraskning att dykare från hela världen kommer hit för att utforska de rika havslivet. Raja Ampat är otroligt vackert och ett måste att besöka när man åker till Indonesien.

Flores Island

Flores har väldigt mycket att erbjuda, både när det kommer till natur och kultur, men också en rik historia. År 2003 upptäckte man häpnadsväckande fynd på denna ö, det man upptäckte var nämligen en släkting till människan, närmare bestämt Homo floresiensis. Detta är de så kallade dvärgmänniskorna, som även kallas för hobbitar. Dessa levde på Flores Island så sent som för 12 000 år sedan.

Runtom på Flores kan man bestiga vulkaner och berg. Även vandringsleder finns det gott om. Flores är också en utav tre öar där Komodovaranen lever naturligt i det vilda.

Lombok och Giliöarna

Lombok är en ö som liknar Bali väldigt mycket, precis som på Bali hittar man paradisstränder i överflöd och ett vulkaniskt landskap. Det som skiljer Lombok och Bali åt, är till största del att Lombok inte är lika kommersiellt och det är mindre turister. Strax utanför den nordvästra kusten ligger de tre populära giliöarna.

Giliöarna Lombok

Bukit Lawang

En liten turistby som är belägen i norra Sumatraprovinsen i Indonesien. Bukit Lawang är mest känt för att vara hem åt över 5000 orangutanger, som bor i djurreservatet. Arbetet som görs här är otroligt viktigt för att kunna rädda orangutangerna från utrotning. Gillar man djur och natur, framförallt orangutanger så är detta ett måste när man besöker Indonesien.

Lake Toba

Tobasjön är belägen på Indonesiens största ö, Sumatra. Tobasjön är dessutom både Indonesiens största sjö, samt världens största vulkaniska sjö med en yta på 1130 kvadratkilometer.

Komodo National Park

Nationalparken består av både Rinca Island, Komodo Island och ett flertal mindre öar. Här lever jätteödlan komodovaranen, även känd som komodo dragon. Dessa rör sig fritt på ön, så därför är det viktigt att alltid ha en lokal guide med sig. Komodovaranen har nämligen ett väldigt dödligt gift, dessutom är dem snabba nog att springa ikapp en människa.

Trots det så är det en otroligt häftig upplevelse att få se dessa jätteödlor vandra omkring. Gillar man dykning så erbjuder Komodo National Park dykning i världsklass.

Komodo Dragon

Torajaland

Detta är en region som ligger på höglandet i södra Sulawesi. Torajaland är hem åt toraja-folket, som är kända för sina hus med uppåtpekande taktoppar samt deras spektakulära, men något skrämmande begravningsritualer.

Mount Rinjani

Vandra upp till Mount Rinjani och njut av den fantastiska utsikten och landskapet som inkluderar flera vattenfall och frodig skog. Mount Rinjani är ett vulkanberg som har sin högsta punkt på 3726 meter. Platsen är helig bland lokalbefolkningen och vandringsleden anses vara en av Sydostasiens allra bästa.

Yogyakarta

En “annan värld” som definitivt är värd att besöka. Yogyakarta kryllar av billig shopping, kultur och historiska platser och byggnader, så som gamla tempel. Befolkningen är till största del muslimer, men tidigare har både buddhismen och hinduismen dominerat, vilket syns tydligt när man strosar runt genom staden.

Bali

Många tror att Bali är ett eget land, men så är det inte, utan Bali är faktiskt en del av Indonesien. Bali är ett givet resmål när man åker till Indonesien och det är också här som många börjar sin resa. Många åker även endast till Bali, då det finns tillräckligt med stränder och saker att göra på Bali.

På Bali finns alltifrån vackra paradisstränder till djurliv och historiska platser fullt av den lokala kulturen. Även maten är en upplevelse i sig. Bali är som sagt en given destination när man befinner sig i Indonesien.

Ubud och Kuta är några ställen som man inte får missa på Bali.

Bali kuta beach

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Indonesien så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar