Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Panama

10 Saker att Se och Göra i Panama

Panama City

Huvudstaden i Panama är hem åt ungefär 1.4 miljoner invånare om man räknar med storstadsområdet. Panama är kanske mest känt för panamakalen och för att vara ett skatteparadis åt rika personer och företag. Men Panama City har faktiskt mycket än så att erbjuda, till exempel är detta en av världens få huvudstäder som har närhet till regnskog.

Playa las Lajas

En vacker strand som sträcker sig hela 13 km längs Chiriquibukten, på Stillahavskusten. Här finns nästan inga strömmar och vattentemperaturen är perfekt för bad. Las Lajas är ett utmärkt ställe för sol och bad samt bodysurfing. Det bästa med stranden är att den fortfarande är en dold pärla, dit stora hotellkedjor och stora turistmassor inte hittat.

Isla Taboga

Ungefär 20 km utanför Panama city ligger denna idylliska ö. Här kan man sola och bada på de fina stränderna, köra jetski, speedboat eller åka ut med fiskebåt. Ön koloniserades under 1500-talet och än idag finns den charmiga lilla byn kvar på Isla Taboga.

Isla de Taboga

Pearl Islands

Innan de spanska conquistadorerna hittade hit och upptäckte den stora mängden av pärlor, så befolkades Pearl Islands av den inhemska befolkningen. Öarna består av frodig skog med vita stränder och kristallklart vatten. Efter att Tv-serien survivor sändes härifrån, så blev öarna återigen ett populärt resmål. Contadora Island är den mest utvecklade ön, med egen landningsbana och flera resorter.

Sendero los Quetzales

Sendero los Quetzales ligger nära småstaden Cerro Punto och är en av Panamas vackraste vandringsleder. Den börjar öster om staden och går genom molnskogen Parque Nacional Volcán Barú och avslutas i bergen ovanför Boquete.

San Bias Islands

I östra Panama hittar man San Bias Islands, som är den bästa platsen att lära sig mer om det inhemska folket kuna. Kunafolket ser öarna som sitt hem och sin mark, men är väldigt välkomnande mot andra så länge man respekterar deras kultur och regler. San Bias Islands är ett riktigt paradis!

Playa San bias

Santa Catalina

Det internationella surfinggemenskapen försökte länge undanhålla detta paradis. Numera är det ett välkänt ställe som erbjuder surfing i världsklass. Santa Catalina är belägen i Chiriquibukten och har egentligen inte så mycket mer än surfing, stränder och djungel att erbjuda, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dem som vill utforska Panamas naturliga skönhet.

Coiba

Panamas vatten är hem åt en otrolig biologisk mångfald, speciellt i Coibas marina nationalpark. Coiba är den största ön i Centralamerika och i vattnet runtom finns över 800 marina djurarter. Dykningen och snorklingen här anses vara en av Stillahavskustens bästa.

Bocas Town

Bocas del Toro är en favoritplats för många dykare, eftersom vattnet är grunt och särskilt passande för nybörjare. Förutom dykning och snorkling så är Bocas del Toro en känd turistattraktion där många vandrar genom den frodiga regnskogen för att uppleva de tomma sträckorna med paradisstränder.

Panamakanalen

Panamakalas är än idag en av världens mest tekniska bedrifter och en solklar sevärdhet i Panama.

Panama kanalen