10 Saker att Se och Göra i Hamburg

Foto av författare
Redaktionen

Miniatur Wunderland

Testa på att vara en jätte för en dag och besök Hamburgs Miniatur Wunderland. Detta häftiga miniatyrland är ett måste när man besöker staden och passar alla, oavsett ålder. Gå runt bland de olika miniatyrvärldarna och titta på de olika tågen som tuffar runt, flygplanen som landar och startar och de otroliga skickligt gjorda detaljerna.

Hamburg Free Walking Tours

Följ med på en gratis stadsvandring som visar stadens alla sevärdheter och platser. De duktiga och engagerade guiderna är både informativa och roliga och kommer berätta massa spännande historia om staden. Den guidade turen är som sagt gratis, men känner man för att ge lite dricks, så blir guiderna väldigt glada.

Town Hall

Är man intresserad av vacker arkitektur och viktig historia så är det ett måste att besöka Hamburgs rådshus. Denna vackra byggnad är byggd med tinnar och torn under en tid då Hamburg var en viktig stad under världshandeln. Kom hit och titta runt på egen hand eller ta en guidad tur genom rådhusets alla rum.

Hamburg_town_hall

Port of Hamburg

Hamburgs hamnområde är ett väldigt mysigt område att promenera runt i och det finns gott om restauranger, museer och många byggnader med vacker arkitektur. Är det fint väder måste man åka på en båttur, då det är väldigt härligt att uppleva Hamburg till havs.

Planten un Blomen

Planten un Blomen är en stor och vacker grön oas mitt i hjärtat av Hamburg. Kom hit och strosa runt bland vackra trädgårdar, mata fåglarna vid dammarna eller varför inte ta ett glas vin på någon av uteserveringarna. Ett perfekt ställe att koppla av på i någon timme efter en lång dag på stan. 

Alster

Mitt inne i storstan ligger den stora insjön Alster. Alster är en välbesökt attraktion både bland hamburgs lokalbefolkning och turister. Allra populärast är det att åka på båttur eller att gå en härlig promenad runt sjön. Längs sjön ligger även en hel del mysiga caféer och restauranger som kan vara trevliga att besöka för att få titta på den vackra utsikten över vattnet.

Alster Hamburg

Empire riverside

Bästa utsikten i Hamburg finner du i takbaren 20up som är belägen inuti Empire Riverside Hotel. Från baren får man en fantastisk utsikt över både staden, hamnen och floden Elbe samtidigt som man kan avnjuta goda och spännande drinkar.

Church of St. Michael

St. Michael är en stor och pampig kyrka i centrala Hamburg med en hel del spännande historia bakom sig. Det är gratis att gå in i själva kyrkan, men vill man åka upp i klocktornet får man betala en entréavgift. Väl uppe på tornets topp får man se en häftig utsikt över hela Hamburg, som är värd varenda krona.

Fischmarkt

En legendarisk och en “måste se” marknad för alla besökare i Hamburg. Sedan 1703 så har i stort sett all handel skett här, på Hamburgs mest traditonella marknad. Här kan man finna i princip allt möjligt, allt ifrån souvenirer och frukt till fisk och grönsaker. En perfekt plats för att äta en god smörgås, dricka en kopp kaffe och umgås med en stor mix av hamburgs befolkning.

Reeperbahn 

Reeperbahn är en av Europas bästa festgator. Förr i tiden var detta platsen där alla sjömän hängde och nu är det platsen för alla världens partymänniskor. Idag har gatan ett stort urval av nattklubbar, trendiga barer samt ett eget “red light district” som är gatans erotiska nöjesdel.

Reeperbahn i Hamburg

Lämna en kommentar