10 Saker att Se och Göra i Chisinau

Besök Cricovas och Milestii Micis vinkällare

Cricovas och Milestii Micis vinkällare är kända som Europast största vinkällare under jorden. Här kan du gå på vinprovning, men inte en vanlig vinprovning. Vinkällaren är nämligen så stor att man kan åka bil där nere. En häftig och annorlunda upplevelse som kommer att ge dig ett minne för livet.

National Museum of History of Moldova

Museét ligger i hjärtat av Chisinau, precis bakom parlamentet och är hem åt över 265 000 föremål. En av huvudattraktionerna är en replika av St Stefans svärd. Inträdet kostar ungefär 15 kronor.

Katedralen av Kristus nativitet

Denna vackra katedral är ett klockrent exempel på neoklassisk arkitektur. Den byggdes under 1830-talet, men har sedan dess förstörts och restaurerats ett flertal gånger. Under Sovjettiden, var dyrkan i kyrkan förbjuden. Katedralens insida är otroligt vacker med många fina målningar och dekorationer.

Chisinau katedral

Triumphal Arch

Många städer i Europa har en triumfbåge någonstans, Chisinau är inget undantag. Triumfbågen ligger i centrala Chisinau och är väldigt vacker.

Parcul Valea Morilor

Precis utanför stadens centrum ligger denna vackra park som omger en konstgjord sjö. Här kan man koppla av och sola längs strandkanten eller ta ett dopp i sjön. I bakgrunden har man en fin utsikt över Moldaviens hillside.

Art Market

Gå på marknad och köp med hantverk och souvenirer hem till nära och kära. Här finns det goda möjligheter att fynda och det finns mycket saker att titta på. Många av grejerna som säljs här håller utmärkt kvalitet och det märks verkligen att de är handgjorda med kärlek och skicklighet.

Art market chisinau

Stadsvandring

Chisinau är en gammal stad och precis som många andra städer i Moldavien så finns det inte jättemycket saker att göra, iallafall inte saker som vi svenskar normalt gör till vardags. Däremot är det väldigt mysigt och trevligt att vandra omkring genom staden, gå på marknader och titta på alla gamla byggnader eller sätta sig ner och äta på en lokal restaurang.

Prova Cognac

När man besöker Moldavien och Chisinau är det ett måste att prova nationaldrycken Kvint, som tillverkas i södra delarna av Moldavien. Cognacen är dessutom väldigt billig och god.

Memorial Park

En minnespark för de som krigade under andra världskriget och för Moldaviens självständighet. Parken i sig själv är väldigt vacker med grönska, träd och röda rosor.

Utforska det lantliga Moldavien

Många delar av Moldavien är fortfarande lantliga och det finns flera ställen där man lever som man alltid har gjort. Byborna bakar bröd, mjölkar getter och lever simpelt. De flesta moldaver är välkomnande och visar gärna upp det lilla som dem har. Att åka ut på landet i Moldavien är en härlig upplevelse och ett måste om man gillar djur och natur.

Lantliga moldavien

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Chisinau och Moldavien så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar