10 Saker att Se och Göra i Chiang Mai

Foto av författare
Redaktionen

Elephant Nature Park

Har man alltid drömt om att träffa och få klappa en elefant, så är Elephant Nature Park den bästa platsen som verkligen bryr sig om sina djur. Förutom det fantastiska mötet med elefanter så kommer personalen berätta mycket som du inte visste om elefanterna och deras levnadssätt. Det absolut bästa med denna park är att de inte tillåter turister att rida på elefanterna, vilket är mycket bra då det är extremt dåligt för deras hälsa. Här erbjuder de faktiskt något bättre som är roligt för både elefanterna och för besökarna. Här får man både leka och bada med dom.

Wat Sri Suphan 

I silvertillverknings-distriktet Wualai, ligger templet Wat Sri Suphan som verkligen sticker ut i mängden i Chiang Mai. Detta tempel är nämligen gjort helt i silver, allt ifrån taket och väggarna till detaljer och skulpturer. Tyvärr är inte kvinnor tillåtna att gå in överallt, men det är väl värt att se från utsidan. 

Doi Inthanon

Ungefär två timmars färd från Chiang Mai ligger nationalparken Doi Inthanon. Här finner man Thailands högsta berg som ligger 2565 meter över havsytan. Denna park är en populär attraktion för både turister och den thailändska lokalbefolkningen och har cirka 12 000 besökare dagligen under högsäsong. Här är det lätt att spendera ett par timmar genom att titta på de vackra trädgårdarna, floderna, vattenfallen, det fascinerande djurlivet och de vackra kungliga tvillingstuporna.

Doi inthanon (1)

Chiang Mai 3D Art Museum

Vill man hitta på något riktigt roligt och annorlunda måste man bara åka till Chiang Mai 3D Art Museum. Här kan man se häftiga 3D målningar som man kan ta en hel del roliga foton framför. Ett ställe som är underhållande för hela familjen, både för stora som små!

Wat Phra That Doi Kham (Temple of the Golden Mountain)

Wat Phra That Doi Kham templet är mest känt för sin 17 meter höga Buddha staty. Templet byggdes under slutet av 700-talet och är beläget på toppen av en naturrik kulle utanför Chiang Mai. Åk hit och bli förtrollad av templets vackra detaljer, statyer och den fantastiska utsikten över Chiang Mai.

Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang är ett buddhistiskt tempel i Chiang Mai’s gamla stadsdel. Wat Chedi Luang är ett av stadens äldsta, viktigaste och mest imponerande tempel med en ålder på cirka 600 år. En vistelse i Chiang Mai är inte komplett utan att ha besökt detta tempel.

wat chedi luang

Thai Farm Cooking School

Lär känna den thailändska matkulturen till fullo och ta en matlagningskurs hos Thai Farm Cooking School. Här får man testa på thailändsk matlagning från grunden, från första stoppet på marknaden till de färdiga smakrika rätterna. Under kurserna får man lära sig en hel del spännande rätter samtidigt som man kan socialisera sig med thailändarna och de övriga kursdeltagarna.

Paak Dang Restaurant

Paak Dang är en mycket mysig restaurang som har en härig utsikt över floden Ping. Den thailändska maten och de välgjorda drinkarna är helt suveräna och atmosfären är så mysig som den bara kan bli. Detta är en restaurang man absolut inte vill missa när man besöker Chiang Mai. 

Chiang Mai Gate Market

Chiang Mai Gate Market är platsen för dig som vill hitta Chiang Mai’s bästa streetfood. Varje kväll ställer försäljarna upp sina matstånd och säljer allt från pad kra pow (en kryddig kött och basilika rätt) till den perfekta desserten av färsk mango. Marknaden hålls varje kväll under hela veckan, men det är bäst att komma hit under vardagarna, då det är färre försäljare under helgerna. 

Lantern Festival

Lantern Festival är ett lokalt och religiöst firande för att hylla Buddha. Här släpps tusentals svävande ljuslyktor upp i luften och bildar ett hav av ljus som lyser upp himlen och vattnet på ett magiskt sätt. Datumet varierar från år till år och släpps oftast bara några veckor i förväg, veckan efter det första firandet hålls en andra som är till för turister.

Lantern festival Thailand

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i Chiang Mai så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar