11 praktiska resetillbehör du inte visste att du saknade

Foto av författare
Redaktionen

Ibland hittar man saker som gör olika saker i vardagen otroligt mycket smidigare och enklare. Saker som man efter ett tag inte förstår hur man kunnat leva utan. Här är en lista med reseprylar som du inte visste att du behövde.

1. Avlastande mugghållare

På flygplatsen vill man helst hålla i så lite saker som möjligt och oftast har man pass och flygbiljetter i ena handen och resväskan i den andra. Trots det vill man kanske ändå köpa med sig en kaffe, men det är lättare sagt än gjort och spillolyckor är inte ovanliga. Med en avlastande mugghållare som man fäster på rullväskan kan man få med sig en take away-kaffe utan att riskera några spillolyckor.

Bild: Creative Commons/goodtugo

2. Portabel hood / luva

Ibland har man bara inte plats eller ork att ta med sig en regnjacka eller ett klumpigt paraply för att skydda sig mot regnet. Med denna portabla regnluva kan du på ett smidigt sätt vara förberedd på oväntade skyfall.

Bild: Hoodtogo.com

3. Solcellsladdare

Att våra elektroniska prylar dör mitt under en solig dag när man har långt bort till närmsta eluttag är inget man vill råka ut för. Vissa är smarta och har tagit med sig portabla batterier eller laddare, men sanningen är att även dessa dör ganska snabbt. Så hur löser man då problemet? Använd en solcellsladdare som låter dig ladda så fort solen är framme.

Solcellsladdare    Klicka här för mer information och aktuellt pris

4. Osynlig plånbok i bh:n

Förvara dina bankkort och kontanter säkert innanför tröjan i en BH-plånbok. Plånboken är gjord av tvättbart silke och väger endast 14 gram och är minst sagt svår att komma åt för ficktjuvar.

Bild: Eaglecreek.com

 

5. Zap it – För den myggkänslige

Myggor finns i stort sett överallt på jorden, speciellt i tropiska områden. Tillhör du dem som ofta blir en munsbit för myggorna? Får du utslag som kliar? Zap it löser dessa problem genom att lindra klådan med hjälp av en elektrisk impuls. En räddare i myggtäta områden!

Bild: Zapit.es

>>> Se vår lista med rekommenderade reseprylar

6. Kompressionssäck

Få mer plats genom att komprimera dina kläder och reseprylar. Säcken är smidig och enkel att hantera.
33 Genius Travel Accessories You Didn't Know You Needed

7. Portabel tvättmaskin – The Scrubba

Det spelar egentligen ingen roll vart vi befinner oss – tvätt uppstår alltid. Detta kan bli ett problem när man reser utomlands och det är lätt hänt att kläderna blandas och smutsar ner resten av packningen. The Scrubba är lösningen på dina problem oavsett om du är backpacker eller bara är i behov av att tvätta på resan. Häll i vatten, tvättmedel och dina kläder. Sen behöver man bara stänga påsen och börja skrubba.

    Klicka här för mer information och aktuellt pris

8. Duschkräm i pappersformat

Har man inte tillgång till dusch är detta ett smidigt sätt att fräscha upp sig på. Förutom duschkräm finns också handtvål, rakgel, tvättmedel och shampo i samma format.

9. Väskornas Batmobile

Vare sig du reser ofta inom jobbet eller bara är en frekvent weekendresenär är detta den ultimata väskan för dig. Genom en applikation i mobilen får man full kontroll på väskan, som bland annat har en inbyggd bagagevåg, usb kontakter för laddning och låsfunktion. Den är också utrustad med en GPS-tracker som låter dig ha koll på vart din väska befinner sig. Kort och gott kan man säga att detta är väskornas Batmobile.

This high-tech smart luggage ($339)

Bild: Bluesmart.com

10. Noise-canceling hörlurar

Slipp att höra på gråtande barn, snarkande stolsgrannar eller fulla och högljudda personer när du reser. Med ett par noise-canceling hörlurar har du själv kontroll över din ljudnivå och kan när som helst få en tyst stund för dig själv med valfri musik.

These noise-cancelling "smart" earplugs ($150)

11. Ryggsäck på nyckelknipan

Smidigare än så här blir det inte. Oavsett om du ska ut på dagsutflykt eller bara gå till affären så har man användning av denna fiffiga produkt. Ryggsäcken får nämligen plats på nyckelknipan när den är ihopfälld. Ryggsäcken är dessutom vattentätt och gjord i ett slitstarkt material.

Ultrasil Backpack    Klicka här för mer informatio och aktuellt pris

 

Inspirerad av: Buzzfeed

Lämna en kommentar