10 saker att se och göra i Nice

Colline du Chateau

Ta en promenad eller en hisstur upp till slottskullen Colline du Chateau. Härifrån kommer du mötas av en fantastisk utsikt över Nice stad, hamnen och havet. Väl uppe på kullen finns det en hel del mysiga områden med vackra trädgårdar, olika evenemang och trevliga små matstånd. Har man planerat att gå upp till toppen så rekommenderar vi att ta med vattenflaska och bekväma skor.

Vieille Ville

Vieille Ville är den gamla delen av Nice, som även är den mysigaste. Strosa runt bland gamla stans mysiga smågator bland boutiquer, restauranger och caféer. Passa på att besöka torget Cours Saleya, där det dagligen erbjuds en mat- och blommarknad och under kvällarna en livlig atmosfär. På måndagar gör torget plats för en loppmarknad som säljer allt mellan himmel och jord.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais är en mycket känd strandpromenad som sträcker sig längs hela staden. Denna långa strand är uppdelad i både allmänna och privata områden. Många av de privata stränderna är lite mer lyxiga och erbjuder solstolar, service, parasoller, handdukar samt serverar god mat och champagne. På de allmänna stränderna får alla komma och lägga ut sin handduk och njuta av solen och havet.

promenade de anglais

Marc Chagall-museet

Om det är ett museum man ska besöka i Nice, så är det Marc Chagall. Ett fantastiskt konstmuseum med ett brett innehåll av Marc Chagall’s 17 verk med bildmotiv från gamla testamentet. Detta museum är oerhört populärt och brukar till och med vara omtyckt av de som inte är ett dugg konstintresserade.

Ta tåget över till Italien

Ta tåget över till Italien och besök Ventimiglia, där slutstationen ligger för de franska tågen längs med rivieran. I Ventimiglia kan man nämligen handla italienska charkuterier, så som pasta, ostar, fisk och viner till mycket bra priser. Endast en liten promenad från tågstationen ligger stadens saluhall som erbjuder mycket bra råvaror och ett brett utbud av italienska delikatesser. Runt omkring saluhallen och staden finns också en hel del restauranger, barer, mysiga caféer och butiker som man kan besöka.

Dagsutflykt till Gorges du Verdon

Gorges du Verdon är ett vackert naturområde som ligger ungefär två timmars bilfärd från Nice. Här kan man åka båt på det turkosa vattnet, bada, vandra och njuta av den vackra naturen. Få ställen i Europa är så vackra som Gorges du Verdon.

Gorges Du Verdon

Avenue Jean Medecin

Avenue Jean Medecin är Nice’s främsta shoppinggata. Längs med gatan ligger shoppingcenter, varuhus och en hel del butiker, så som Zara, Mango och Sephora. Är man ute efter lite mer lyxig shopping ska man göra ett besök på det berömda parisvaruhuset Galeries Lafayette. Detta köpcentrum erbjuder fem våningsplan fyllda med exklusiva kläder, inredning, mat, viner, accessoarer och mycket mer.

Musée Matisse

Detta museum är beläget i ett vackert terrakottahus, omringat av vackra olivträd i den häftiga stadsdelen Cimiez. Musée Matisse är ett av de mest berömda och populäraste i hela Nice och det är inte särskilt konstigt då museet har en stor samling av Henri Matisse’s konstverk, skisser och personliga tillhörigheter. Ett stort plus med detta museum är att det är helt gratis att gå in.

A Taste of Nice Food Tours

Upplev den franska matkulturen i Nice genom att ta en guidad tur med A Taste of Nice Food Tours. Här får man följa med guiderna till olika matställen och marknader för att få smaka lokala råvaror och maträtter. Under denna guidade tur kommer du dessutom få lära dig ett och annat om Nice historia, då deras guider älskar att berätta om de olika platserna man kommer att gå förbi under turen.

Place Massena

Place Massena är stadens huvudtorg och är en plats där det alltid händer något. Ett torg med fina fontäner, skulpturer och oftast ett flertal gatuartister. Här kan man strosa runt, äta en glass, gå på restaurang eller bara sitta på en bänk och spana på folkmyllret. Från torget går även många bussar och spårvagnen om man vill ta sig till andra delar av staden.

La_place_Masséna (1)

Har du varit i Nice? Har du kanske egna tips på saker att göra i Nice? Skriv en reseberättelse eller maila in dina tips med saker att göra i Nice.

Lämna en kommentar