10 Saker att Se och Göra i Bryssel

Stadsvandring

Vill man utforska Bryssel ska man garanterat gå på stadsvandring, antingen via en guidad rundtur eller på egen hand. Bryssel är fyllt med vackra byggnader från olika tidsepoker och det är verkligen sagolikt att vandra omkring genom stadens gator.

Delirium

Delirium är kanske världens bästa turistfälla? Delirium Café är ett absolut måste för dem som är intresserad av eller sugen på öl, gin och andra drycker av den ädlare sorten. I stort sett alla som kommer hit är turister, men det gör inget tack vare det breda dryckesutbudet och de låga priserna.

Adress: Impasse de la Fidélité 4A.

Grand Place

Ett världsberömt torg i centrala Bryssel som anlades redan under medeltiden. Runt omkring torget kan man se många vackra byggnader och gilles- och patricierpalats. 1998 blev Grand Place upptagen på Unescos världsarvslista.

Grand Place bryssel

Kungliga Slottet (Palais Royal)

Kungliga slottet är beläget en liten bit ifrån centrala Bryssel. Slottet är öppet för allmänheten under en kort period på sensommaren/höst. Gillar man historia, kultur och natur ska man definitivt ta sig till det kungliga slottet.

Adress: Brederodestraat 16.

Comic Strip

Belgien är hemland åt de välkända serierna Tintin, Smurfarna, Lucky Luke och The Daltons. På Comic strip i Bryssel fr man chansen att lära känna karaktärerna bättre och lära sig mer om seriernas historia.

Adress: Rue des Sables 20, 1000 Ville de Bruxelles.

St. Michael och St. Gudula katedralen

En domkyrka som är uppkallad till minne av St. Michael och St. Gudula. Bygget påbörjades redan år 1226, men var klar först när tornen byggdes klart under 1400-talet. Katedralen är byggd i gotisk stil och bjuder på en fantastisk konst och arkitektur både på insidan och utsidan.

Adress: Parvis Sainte-Gudule.

St. Michael och St. Gudula katedral

Hortamuseet

Här bodde konstnären Victor Horta som var en av föregångarna i Art Nouveau, eller Jugendstilen. Idag har hans hem gjorts om till ett museum. Museet är inte särskilt stort, men trots det så är det spännande och intressant om man gillar konst och arkitektur. I området runt omkring finns fler byggnader i Art Nouvea, eller Jugendstil.

Adress: 25, rue Americaine.

Notre Dame du Sablon

Denna kyrka byggdes redan under 1400-talet och är en otroligt vacker byggnad. Oavsett om man är religiös eller inte så är Notre Dame du Sablon värt ett besök.

Adress: Rue de la Régence 3b.

Parlamentarium – Europaparlamentets besökscentrum

En stor del av EU styrs från Bryssel via Europaparlamentet. Varje vecka anordnar EU en guidad tur där man får lära sig allt man kan tänka sig om EU och deras arbete.

Adress: Esplanade Solidarnosc.

Forêt des Soigne

En stor och vacker skog som ger en välkommen paus från stadslivet. Här kan man njuta av naturen, äta en picknick eller kolla på något av klostren som ligger i skogen.

Forêt des Soigne

Lämna en kommentar