Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Sevilla

10 Saker att Se och Göra i Sevilla

Här får du tips på saker att göra och sevärdheter i Sevilla som man inte bör missa. Den andalusiska staden är särskilt känd för fin vackra arkitektur och grandiosa byggnader. Men det är också en stad som är rik på kultur och gastronomi. 

Plaza de España

År 1914 började arkitekten Anibal Gonzalez utforma en rad byggnader i förberedelse för den kommande Iberoamerikanska utställningen år 1929. Plaza de España är utan tvekan ett av Europas vackraste torgområden och en promenad här eller en båttur är ett måste när man besöker Sevilla.

Stadsvandring

Vandra runt i staden, känn atmosfären, njut av arkitekturen och låt dig själv åka tillbaka i tiden. Sevilla kryllar nämligen av gamla byggnader med en fantastisk arkitektur och historia.

Staden upplevs allra bäst till fots. Vi rekommenderar att man tar en guidad rundtur, antingen gratis eller privat. Visserligen är det härligt att strosa runt i Sevilla på egen hand, men risken är då att man missar häftiga platser och byggnader. Guiderna är väldigt kunniga och bjuder på intressant information.

Alcázar

Ett majestätiskt palats i Sevilla, som tidigare var ett moriskt fort. Palatset används fortfarande av Spaniens kungafamilj. Alcázars utseende har ändrats genom åren, men själva byggnaden härstämmar från 1100-talet.

Under 1300-talet omvandlades palatset och fick istället en gotisk stil. Arkitekturen, trädgårdarna och interiörerna är magiska. Är du ett fan till serien Game of Thrones så finns det stor chans att du känner igen Alcázar. Palatset är nämligen inspelningsplats åt kungariket ”dorne”.

Adress: Patio de Banderas.

Alcázar

Barrio Santa Cruz

Detta är det första området som turister brukar åka till och med god anledning. Barrio Santa Cruz är Sevillas mest pittoreska och ljuvliga område. Stadsdelen kantas av kullerstensgator och trånga och charmiga barer och restauranger runt omkring. Området var tidigare ”de judiska kvarteren” och än idag finns här gott om historiska byggnader med en oerhört vacker arkitektur.

Katedralen i Sevilla

En oerhört vacker katedral i centrala Sevilla, speciellt under pågående mässa. Katedralen är pampig både på utsidan och insidan. Ännu ett bevis på hur otroligt fina byggnader det finns i Sevilla. Katedralen i Sevilla är värt ett besök oavsett om man är religiös eller inte.

Adress: Avenida de la Constitucion.

Giralda Tower

Giralda är klocktornet till katedralen Santa Maria i Sevilla i Spanien. De nedre två tredjedelarna av tornet motsvarar minareten till stadens före detta moské, från slutet av 1100-talet, medan den övre tredjedelen en tillbyggnad för att man skulle ge plats åt kyrkklockorna under den kristna perioden.

Giralda är den enda byggnaden som finns kvar från den muslimska eran. En gång i tiden var detta världens högsta byggnad med sina 98,5 meter. Idag kan Girlalda Tower stoltsera med en plats på Unescos världarvslista och Andalusiens högsta byggnad. Utsikten är det heller inget fel på.

Adress: Plaza del Triunfo, Sevilla.

Giralda Tower

Casa Lateatro

En något udda teater i Sevilla som bjuder på en rad olika föreställningar med alltifrån Flamenco och Tango till mer traditionella och udda teatershower. Teatern är liten, men upplevelsen är fantastisk och man får chansen att vara delaktig på ett genuint sätt. En gömd pärla i Sevilla!

Adress: Mercado de Abastos de Triana Puestos 11 y 12| Plaza del Altozano s/n, 41010 Sevilla.

Maria Luisa Parken

En vacker park med klassiska gamla trädgårdar a la Sevilla. Vägarna är fint anlagda med blommor, träd och andra växter. Runt omkring finns fontäner och härliga områden där man kan ta det lugnt och njuta av en picknick. Parken ligger intill Plaza de España.

Casa de Pilatos

Ett annat vackert palats i Sevilla. Precis som Alcázar har Casa de Pilatos en enastående arkitektur. Skillnaden är egentligen att det är mindre turister här och att man får chans att verkligen spana in allting. På Casa de Pilatos kan man strosa omkring bland salarna i lugn och ro. Missa inte The Bearded Woman av Jusepe de Ribera, i ett av de mindre rummen på bottenplan. Det är en av de märkligaste tavlor du kommer att få se.

Adress: 1 Plaza Pilatos, 41003 Sevilla.

Tapas & vin

Är man i Sevilla eller Spanien överhuvudtaget bör man inte missa att äta tapas och dricka vin/sangria. Även om du varit i Spanien tidigare och smakat på tapas så kommer du att få en ny smakupplevelse i Sevilla.

Tapas