10 Anledningar till att älska Sverige

Foto av författare
Redaktionen

6 juni, Sveriges nationaldag. Dagen till ära har vi samlat ihop 10 anledningar till att älska Sverige för att hedra vårt fina avlånga land.

1. Svensk sommar

Ja, vad ska man säga. Ingenting slår en riktig svensk sommardag där grillning, bad och sol ingår. Vad man än tycker om Sveriges klimat, så är en svensk sommardag alltid underbar!

2. Köttbullar och lingon

Denna klassiker är något av de första man brukar sakna när man bor utomlands som svensk. Det finns inte mycket som blir mer svenskt än köttbullar, potatis, gräddsås och lingon.

3. Norrland

De har en distinkt dialekt och en fantastisk natur med vackra berg och rofyllda landskap. Att man kan få se naturfenomenet Aurora Borealis är ännu ett pluspoäng för Norrland, och ännu en anledning till att älska Sverige!

Norrskenet

4. Ordet lagom

Få ord beskriver något så bra som ordet lagom.

5. Kanelbullar

Kanelbullens dag, nej inte idag, men en kanelbulle tackar man aldrig nej till. Och vad är mer svenskt än en kanelbulle?

6. Skåne

Vissa hävdar att Skåne tillhör Danmark, men även om deras dialekt må vara charmig eller grov (beroende på vem man frågar) så ligger Skåne fortfarande inom Sveriges gränser, och tur är väl det. För sommaren i Skåne är helt fantastiskt med öppna landskap och mysiga stränder och strandpromenader.

rapsfltfoto

7. Jämställdhet

Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Och även om det kanske är en bit kvar, så får man ändå passa på att ge oss själva en klapp på axeln.

8. Vi är ett uppfinningsrikt land

Pacemaker, Dynamit, Frigolit, Kullager, Tetra Pak, Propeller, Skiftnyckeln, Xylocain, Respiratorn och säkerhetsbältet är alla svenska uppfinningar som varit med och format världen!

9. Pippi Långstrump

En folkkär karaktär som underhållit flera generationer.

10. Jordgubbar

Få saker är godare än svenska jordgubbar. Visserligen finns jordgubbar över hela världen, men det är något alldeles särskilt med våra egna svenska jordgubbar.

jordgubbar

Vi på Destinavo vill önska alla en trevlig nationaldag och hoppas att ni firar tillsammans med nära och kära!

Lämna en kommentar