Tips på bra ställen för shopping i Miami, Florida

Foto av författare
Redaktionen

 

Staden är ett paradis för shopping med många bra ställen där man kan shoppa och fynda på marknader och köpcentrum. Design och inredning kan man t.ex. finna i Miami Design District eller i designerbutikerna på Bal Harbour och hos kedjorna vid Bayside Marketplace. Det finns otoligt många ställen där man kan handla men här kommer några favoriter: 

Miami Fair Trade Marketplace

Vid Miami Fair Trade Marketplace hittar du smycken,scarfs, handdukar, hantverk, modekläder men även mycket annat. Allt du köper i området är tillverkat med Fair Trade och du vara trygg i att alla produkter är tillverkade under bra arbetsförhållanden. Adressen är 3010 De Soto Boulevard, Miami.

Miami Design District

Vill du köpa konst och inredning? Då ska du ta dig till Miami Design District. I området hittar du över 135 gallerier, butiker, antikaffärer mm men även restauranger och barer. Adressen är 3841 Northeast 2nd Avenue, Suite 400, Miami.

Aventura Mall

Köpcentrumet ligger mellan Miami och Fort Lauderdale i den vackra staden Aventura. Byggnaden ligger bara några minuter från stranden. Aventura har över 300 olika butiker med många könda märken inom accessoarer och mode. Det finn också många bra restauranger på köpcentrumet. Ligger på 19501 Biscayne Boulevard, Aventura.

Dolphin Mall

Ligger nära flygplatsen och här hittar du massor av desingeroutlets med bra priser på kända varumärken. Med buss tar du dig enkelt till köpcentret från flygplatsen eller från Miami centrum men det går också bra att köra hyrbil. Det finns bra parkeringsmöjligheter när. Dolphin Mall ligger på 11401 Northwest 12th Street, Miami.

Bal Harbour Shops

Hos Bal Harbour Shops hittar du många kända amerikanska och europeiska designerbutiker. Mat och dryck finns i den tropiska trädgården bland butikerna. Det finns även ett konstgalleri Bal Habour Gallery, som ligger på 9700 Collins Ave Bal Harbour, Miami.

The Falls

Är en av de största utomhusgalleriorna i USA och här hittar du fler än 100 butiker och restauranger. En vacker galleria med många fontäner och vattenfall. The Falls ligger på 8888 Southwest 136 Street, Miami. I gallerian finns även en Fresh Market samt en biograf.

Detta var några av våra bästa tips på bra ställen för shopping i Miami, det finns många fler men är man på semester i två veckor får man planera om man vill hinna med att besöka de stora. För att ta sig runt kan man ta buss, åka taxi eller köra bil. Enklaste sättet för att ta sig runt är att köra runt på egen hand, speciellt om man har begränsat med tid. Det är lätt att hyra bil i USA och du kan boka direkt från Sverige innan du reser. Jämför priser på en jämförelsesajt som biluthyrning.nu, de kan hitta billig biluthyrning från alla stora bolag i USA.

Det är enkelt att köra bil i Miami och alla stora shoppingställen har parkeringar i närheten, så det är inga problem med att hitta parkering. Om man är osäker på planeringen av resan kan man vänta tills man är framme. Det är enkelt att hyra bil på plats men var uppmärksam på säsongen, under högsäsong kan det vara hårt tryck på biluthyrarna vilket innebär att priserna stiger.

Lämna en kommentar