Skip to Content

Samla bonuspoäng och få resor

Samla bonuspoäng och få resor

Att åka på en resa är något av de roligaste sakerna man kan göra. Det är socialt, man skapar nya vänner och får minnen för livet – att resa är verkligen underbart. Men det är långt ifrån gratis. Att samla tillräckligt med pengar för en bra resa kan ta lång tid och man kan behöva arbeta många timmar för att få till den budgeten man vill resa med. Men är man tillräckligt vass och tänker till går det att böja på reglerna något och spara pengar på ett smart sätt. Det finns nämligen en uppsjö av bonuspoäng att samla på sig hos olika företag.

Bonuspoäng är något som företag ofta erbjuder sina kunder i hopp om att kunderna förblir lojala mot dem och väljer dem över deras konkurrenter. Det är ett fantastiskt sätt för både företag och kund att få ut värde av varandra. Ännu en fördel med dessa bonusprogram är att företag ofta även erbjuder dubbla poäng för ett köp, vilket innebär att om du passar på att boka en resa eller liknande under erbjudandet så får du extra poäng i kistan att återanvända vid ett senare tillfälle.

Ytterligare en fördel, som väldigt lätt glöms bort, är att flygbolag ofta ingår i ett större nätverk (SAS är en del av Star Alliance till exempel) och är du poängmedlem hos ett av flygbolagen i nätverket innebär det också att du oftast får poäng även hos de andra flygbolagen i nätverket. Så, finns det en resa som är mer fördelaktig hos Lufthansa får du poäng även om du är registrerad som medlem hos SAS! Se till att ditt medlemsnummer kommer med vid köpet bara, annars blir det svårt att få poäng.

Bonusprogram är väldigt givande och skapar framförallt fördelar för de som reser mycket. Så, är du en reseälskare, som i alla fall försöker lämna Sveriges gränser minst en gång om året är detta något som du bör försöka börja använda. Hux flux så har du en gratis hotellnatt eller en massa poäng att använda på en flygbiljett.

Men se till att inte låta poängen ta över. Detta är ett fantastiskt sätt att spara pengar på i det långa loppet och är toppen så länge som du, som kund, är nöjd och glad över att fortsätta köpa hos ett specifikt företag. Om du låter poängjakten ta över finns det risk att du slutar spara pengar och hitta bra erbjudanden och fastnar i bonusträsket. Till exempel, väljer du en dyrare resa för att få poäng bör du se till att den bonusen är tillräckligt stor i “riktiga pengar” för att täcka upp förlusten från ett billigare erbjudande. Det gäller att ha huvudet på skaft och tänka en extra gång när du står inför ett sådant val.