Skip to Content

Ungdomshotell på Rhodos

Ungdomshotell på Rhodos

Det är inte alltid enkelt att välja hotell när man ska åka på studentresa eller festresa. Hög musik, tillåtelse att ha förfester på hotellet och att kunna ta med folk upp på sitt rum brukar vara några av kraven.

Tillsammans med personal från Rhodos bargata har vi tagit fram en guide över vilka ungdomshotell i Rhodos stad som erbjuder allting för en lyckad festresa.

Vi ger betyg utifrån hur populärt hotellet är hos ungdomar och våra egna erfarenheter samt vilken prisnivå hotellet har. Ifall det är budget, mellan eller ett lyxigare alternativ.

Alla hotell som är med på denna lista ligger högst med 10 minuters gångavstånd till bargatan och har nära till stranden.

Ungdomshotell

Alexia hotel

Alexia hotel ligger i slutet av ena änden på bargatan, och renoverades inför sommaren 2014. Här checkar ungdomar in varje vecka under sommaren. Detta ungdomshotell är både billigt och har en bra standard på sina rum.

Hög volym får man ha utan problem, iallafall fram till klockan tolv-ett på natten. Att ha förfest på hotellet är ingen fara, så länge man inte härjar nere i receptionen. Att ta upp personer till rummet brukar ej vara något problem, men enklast är att gå raka vägen uppför trappan till sitt rum. Personalen på detta hotell är vana vid fest och ungdomar, och är du trevlig mot dem, så är personalen trevlig tillbaka.

Här hittar man även den bästa bankomaten i närheten av bargatan, ifall man behöver ta ut pengar.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se omdömen, bilder och priser.

Manousos City hotel

Ungdomshotell nummer ett på Rhodos. Detta hotell har pool och ligger bredvid bargatan. Under högsäsong är detta hotell fullt av ungdomar. Rummen är fräscha och det är sällan som någon får klagomål på hög volym eller förfester. Precis utanför hotellet finns det soffor och bord. Det är vanligt att man drar ihop ett gäng och förfestar tillsammans där nere.

Att ta upp folk på rummet är sällan något problem, eftersom de bor så många ungdomar på hotellet. Ni kommer garanterat att träffa många ute på bargatan eller stranden som bor på detta ungdomshotell.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mycket populärt. Manousos är ett riktigt partyhotell.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se omdömen, bilder och aktuella priser.

Parthenon hotel Rhodos

Detta ungdomshotell är lite mindre och ligger fem minuter från bargatan och stranden. Här finns ett litet poolområde och rummen har en helt okej standard. Detta är ett ungdomshotell som har alla förutsättningar för en lyckad festresa. Hög volym och förfester är inga problem. Det är t.o.m så bra att man kan ha förfest tillsammans med andra uppe på takterrassen.

Att ta upp folk på rummet är inga problem, men om det skulle uppstå problem går man bara in via poolområdet och tar hissen upp till sitt rum.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Inga problem, skulle det inte gå, tar man bara hissen upp via poolen.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Budget.

Klicka här för att se omdömen, bilder och aktuella priser.

Mitsis hotel – Petit Palais

Ett stort hotell som ligger mellan bargatan och Elli beach. Det är ofta billigt att boka en all-inclusive resa till detta hotell. På baksidan av hotellet finns ett poolområde med en bubbelpool och en vanlig pool.

Hög volym och förfester är inga problem här, hotellet brukar checka in ungdomar på samma våning. Det brukar inte vara något problem att ta upp folk på sitt rum, eftersom hotellet är så stort. Ett tips är att precis som vanligt bara gå raka vägen uppför trappan.

Hög musik: Inga problem innan klockan 23
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Ett lyxigare alternativ. Här finns ofta all-inclusive att välja.

Klicka här för att se bilder, omdömen och priser.

Hotel Europa Rhodos

Förut var detta ungdomshotell nummer ett. Hotellet ligger precis i slutet av ena änden på bargatan. Hotellet har ett schysst poolområde och rummen är fräscha. Däremot har det blivit allt strängare på detta hotell, ingen hög volym och inga förfester efter klockan elva. Trots detta är hotellet fortfarande populärt p.g.a sitt läge.

Ifall man är trevlig mot personalen brukar man få sitta med musik utanför hotellet, där det finns stolar och bord. Att ta upp folk till sitt rum på detta hotell, är numera nästintill omöjligt. Det finns dock en del knep som fungerar ibland. T.e.x kan man gå in bakvägen via poolen ifall någon öppnar dörren till poolområdet inifrån.

Hög musik: Inga problem innan klockan 22.
Förfest: Hotellet har blivit strängare och det går ej att ha galna förfester här längre.
Ta upp folk på rummet: Hotellet har blivit strängare och det är ganska svårt.

Popularitet: Mycket populärt.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för omdömen, bilder och aktuella priser.

Athena Hotel Rhodos

Detta hotell är nyrenoverat och har väldigt fräscha rum. Hotellet ligger bredvid Manousos och har ett litet poolområde. På detta hotell är det inga problem att ha förfest eller hög volym. Att ta med folk upp på rummet brukar gå ifall man går rakt uppför trappan, istället för att vänta på hissen. Bargatan ligger runt hörnet och detta är ett helt okej alternativ som ungdomshotell.

Hög musik: Oftast inga problem.
Förfest: Oftast inga problem.
Ta upp folk på rummet: Brukar ej vara några problem ifall man går direkt upp för trappan.

Popularitet: Hyfsat, detta hotell är inte lika känt bland ungdomar.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Vassilia Hotel

Detta ungdomshotell ligger mittemot Athena. Hotellet erbjuder små, men fräscha hotellrum till ett bra pris. Här får man spela musik, ha förfest och ta upp folk till sitt rum. Var trevlig mot personalen, så är dem trevliga tillbaka.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Ta bara hissen direkt upp.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Kahlua Hotel Apartments

Detta lägenhetshotell är något av en gömd pärla för dem som vill åka på festresa. Här finns nämligen ingen reception som hindrar er. Lägenheterna är både stora och fräscha. Ni kan ha Hög volym, förfest och ta upp folk till rummet hur mycket ni vill. Det gäller dock att boka dessa i tid eftersom det bara finns ett tiotal lägenheter att hyra.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Inga problem, ingen reception.

Popularitet: Hyfsat, även detta hotell är okänt, men det är perfekt för en partyresa.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Four Season Hotel Colorado

Detta ungdomshotell ligger på bargatan. Här får man ha hög volym, förfester och ta upp folk på rummen hur man vill. Hotellet har egentligen inte någon reception. Vid ingången ligger ett Swedco café som är öppet dygnet runt.

Hotellrummen finns på ovanvåningen. Med krypavstånd hem från bargatan och nära till stranden, är detta ett ultimat ungdomshotell. Vilket också gör hotellet till en av våra favoriter.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem.
Ta upp folk på rummet: Inga problem.

Popularitet: Hyfsat.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Svea Hotel

Hotellet drivs av en svensk och ligger endast ett stenkast ifrån bargatan. Svea Hotel är nyrenoverat och håller bra standard. Tidigare har skandinaviska säsongsjobbare från bargatan bott på hotellet, som förut drevs av en nattklubbsägare. Hotellet har ett riktigt bra läge för ungdomar. Hotellet ligger i ”restaurangkorset” 2-3 minuter promenad från Windy Beach och Bargatan. Jacks restaurang ligger runt hörnet tillsammans med flera andra restauranger och små affärer. Det tar cirka 5-10 minuter att gå härifrån till Rhodos Casino och Elli Beach.

Hög musik: Inga problem innan 11-12 på kvällen.
Förfest: Inga problem.
Ta upp folk på rummet: Inga problem.

Popularitet: Hotellet är nytt för säsong 2015.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Andra hotell som kan vara värt att ta en titt på:
La Vita.
Rhodos Beach.
Amalia Apartments.
Marie Hotel.
Ibiscus Hotel.
Pearl Hotel.
Mitsis Grand.
Hotel Esperia.

Hotell vi avråder ungdomar från att boka:
Hotel Helena.
Kipriotis Hotel.
Cactus.
Hotel Africa.
Agla Hotel.
Venus Hotel.
Konstantin Hotel.

Man kan ofta få en billigare resa om man bokar hotell och flyg separat. Från Sverige finns resor från bland annat, Malmö, Stockholm, Göteborg och Luleå. Billigaste resor brukar finnas med Ryanair från Skavsta flygplats. Även Norwegian erbjuder billiga flygbiljetter från juni månad.

Här hittar du de billigaste flygen till Rhodos med Skyscanner

Har ni några frågor om ungdomshotellen på listan, eller några andra ungdomshotell på Rhodos går det bra att kommentera inlägget, eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Vi svarar gärna och hjälper till med vår erfarenhet och information direkt från Rhodos.

Rasmus

Monday 28th of May 2018

Hej! Det står på många ställen att Athena hotel har en åldersgräns på 25 år, stämmer det?

mimmie

Thursday 19th of January 2017

hej! jag och mina kompisar bokade hotell riviera och jag undrar varför inte det hotellet är på listan? är de ett hotell ni inte skulle rekommendera?

Destinavo

Saturday 11th of February 2017

Hej Mimmie, det finns inte med på listan eftersom det inte är ett ungdomshotell. Det går bra att ha lite fest där, men det är ett litet hotell och det kan vara svårt att få upp folk på rummet där.

Erik

Tuesday 10th of January 2017

Hej, är hotellet Semiramis på Rhodos öppet för förfester och att man tar med folk hem som inte bor där?

Destinavo

Wednesday 11th of January 2017

Hej, nja inte riktigt. Det går bra att ha förfest till 22-23, men att ta upp folk på rummet beror helt vem som sitter i receptionen. Oftast går det inte och det är heller inget ungdomshotell, utan mer för vanliga charterresenärer.

Elin

Saturday 10th of December 2016

Hejsan vi är några tjejer på 18år som har tänkt att dra till rhodos i sommar, vi är inte ute efter värsta festhotellet men vill ändå kunna föra nån gång på rummet och ha musik. Vi har kollat på Ibiscus hotell, är det okej att föra där och brukar det vara ungdomar som bor där? Hur långt från bargatan ligger hotellet?

Destinavo

Sunday 11th of December 2016

Hej Elin, vad roligt! Ibiscus är egentligen ett familjehotell, men är ganska stort. Det brukar generellt inte vara ett hotell som ungdomar checkar in på, förutom ett par stycken som bokar via charterbolag (väldigt få). Hotellet ligger ungefär 10-15 minuter från bargatan. Det ligger precis i början av Elli Beach. Om ni vill ha ett bra hotell med ungdomar som inte är värsta festhotellet så är Mitsis Petit Palais ett utmärkt val :)

Darin

Tuesday 27th of September 2016

Hej. jag och en kompis tänker åka en vecka till Rhodos i oktober, undrar om det är värt att åka dit i en oktober månad?

Destinavo

Tuesday 27th of September 2016

Alltså själva bargatan är ju stängd i Rhodos stad. Men det finns mycket annat att göra. Fest finns fortfarande i Gamla Stan där grekerna själva går ut, även om där också är mindre än på sommaren.