Ungdomshotell på Rhodos

Foto av författare
Redaktionen

Det är inte alltid enkelt att välja hotell när man ska åka på studentresa eller festresa. Hög musik, tillåtelse att ha förfester på hotellet och att kunna ta med folk upp på sitt rum brukar vara några av kraven.

Tillsammans med personal från Rhodos bargata har vi tagit fram en guide över vilka ungdomshotell i Rhodos stad som erbjuder allting för en lyckad festresa.

Vi ger betyg utifrån hur populärt hotellet är hos ungdomar och våra egna erfarenheter samt vilken prisnivå hotellet har. Ifall det är budget, mellan eller ett lyxigare alternativ.

Alla hotell som är med på denna lista ligger högst med 10 minuters gångavstånd till bargatan och har nära till stranden.

Ungdomshotell

Alexia hotel

Alexia hotel ligger i slutet av ena änden på bargatan, och renoverades inför sommaren 2014. Här checkar ungdomar in varje vecka under sommaren. Detta ungdomshotell är både billigt och har en bra standard på sina rum.

Hög volym får man ha utan problem, iallafall fram till klockan tolv-ett på natten. Att ha förfest på hotellet är ingen fara, så länge man inte härjar nere i receptionen. Att ta upp personer till rummet brukar ej vara något problem, men enklast är att gå raka vägen uppför trappan till sitt rum. Personalen på detta hotell är vana vid fest och ungdomar, och är du trevlig mot dem, så är personalen trevlig tillbaka.

Här hittar man även den bästa bankomaten i närheten av bargatan, ifall man behöver ta ut pengar.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se omdömen, bilder och priser.

Manousos City hotel

Ungdomshotell nummer ett på Rhodos. Detta hotell har pool och ligger bredvid bargatan. Under högsäsong är detta hotell fullt av ungdomar. Rummen är fräscha och det är sällan som någon får klagomål på hög volym eller förfester. Precis utanför hotellet finns det soffor och bord. Det är vanligt att man drar ihop ett gäng och förfestar tillsammans där nere.

Att ta upp folk på rummet är sällan något problem, eftersom de bor så många ungdomar på hotellet. Ni kommer garanterat att träffa många ute på bargatan eller stranden som bor på detta ungdomshotell.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mycket populärt. Manousos är ett riktigt partyhotell.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se omdömen, bilder och aktuella priser.

Parthenon hotel Rhodos

Detta ungdomshotell är lite mindre och ligger fem minuter från bargatan och stranden. Här finns ett litet poolområde och rummen har en helt okej standard. Detta är ett ungdomshotell som har alla förutsättningar för en lyckad festresa. Hög volym och förfester är inga problem. Det är t.o.m så bra att man kan ha förfest tillsammans med andra uppe på takterrassen.

Att ta upp folk på rummet är inga problem, men om det skulle uppstå problem går man bara in via poolområdet och tar hissen upp till sitt rum.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Inga problem, skulle det inte gå, tar man bara hissen upp via poolen.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Budget.

Klicka här för att se omdömen, bilder och aktuella priser.

Mitsis hotel – Petit Palais

Ett stort hotell som ligger mellan bargatan och Elli beach. Det är ofta billigt att boka en all-inclusive resa till detta hotell. På baksidan av hotellet finns ett poolområde med en bubbelpool och en vanlig pool.

Hög volym och förfester är inga problem här, hotellet brukar checka in ungdomar på samma våning. Det brukar inte vara något problem att ta upp folk på sitt rum, eftersom hotellet är så stort. Ett tips är att precis som vanligt bara gå raka vägen uppför trappan.

Hög musik: Inga problem innan klockan 23
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Ett lyxigare alternativ. Här finns ofta all-inclusive att välja.

Klicka här för att se bilder, omdömen och priser.

Hotel Europa Rhodos

Förut var detta ungdomshotell nummer ett. Hotellet ligger precis i slutet av ena änden på bargatan. Hotellet har ett schysst poolområde och rummen är fräscha. Däremot har det blivit allt strängare på detta hotell, ingen hög volym och inga förfester efter klockan elva. Trots detta är hotellet fortfarande populärt p.g.a sitt läge.

Ifall man är trevlig mot personalen brukar man få sitta med musik utanför hotellet, där det finns stolar och bord. Att ta upp folk till sitt rum på detta hotell, är numera nästintill omöjligt. Det finns dock en del knep som fungerar ibland. T.e.x kan man gå in bakvägen via poolen ifall någon öppnar dörren till poolområdet inifrån.

Hög musik: Inga problem innan klockan 22.
Förfest: Hotellet har blivit strängare och det går ej att ha galna förfester här längre.
Ta upp folk på rummet: Hotellet har blivit strängare och det är ganska svårt.

Popularitet: Mycket populärt.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för omdömen, bilder och aktuella priser.

Athena Hotel Rhodos

Detta hotell är nyrenoverat och har väldigt fräscha rum. Hotellet ligger bredvid Manousos och har ett litet poolområde. På detta hotell är det inga problem att ha förfest eller hög volym. Att ta med folk upp på rummet brukar gå ifall man går rakt uppför trappan, istället för att vänta på hissen. Bargatan ligger runt hörnet och detta är ett helt okej alternativ som ungdomshotell.

Hög musik: Oftast inga problem.
Förfest: Oftast inga problem.
Ta upp folk på rummet: Brukar ej vara några problem ifall man går direkt upp för trappan.

Popularitet: Hyfsat, detta hotell är inte lika känt bland ungdomar.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Vassilia Hotel

Detta ungdomshotell ligger mittemot Athena. Hotellet erbjuder små, men fräscha hotellrum till ett bra pris. Här får man spela musik, ha förfest och ta upp folk till sitt rum. Var trevlig mot personalen, så är dem trevliga tillbaka.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Ta bara hissen direkt upp.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Kahlua Hotel Apartments

Detta lägenhetshotell är något av en gömd pärla för dem som vill åka på festresa. Här finns nämligen ingen reception som hindrar er. Lägenheterna är både stora och fräscha. Ni kan ha Hög volym, förfest och ta upp folk till rummet hur mycket ni vill. Det gäller dock att boka dessa i tid eftersom det bara finns ett tiotal lägenheter att hyra.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Inga problem, ingen reception.

Popularitet: Hyfsat, även detta hotell är okänt, men det är perfekt för en partyresa.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Four Season Hotel Colorado

Detta ungdomshotell ligger på bargatan. Här får man ha hög volym, förfester och ta upp folk på rummen hur man vill. Hotellet har egentligen inte någon reception. Vid ingången ligger ett Swedco café som är öppet dygnet runt.

Hotellrummen finns på ovanvåningen. Med krypavstånd hem från bargatan och nära till stranden, är detta ett ultimat ungdomshotell. Vilket också gör hotellet till en av våra favoriter.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem.
Ta upp folk på rummet: Inga problem.

Popularitet: Hyfsat.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Svea Hotel

Hotellet drivs av en svensk och ligger endast ett stenkast ifrån bargatan. Svea Hotel är nyrenoverat och håller bra standard. Tidigare har skandinaviska säsongsjobbare från bargatan bott på hotellet, som förut drevs av en nattklubbsägare. Hotellet har ett riktigt bra läge för ungdomar. Hotellet ligger i “restaurangkorset” 2-3 minuter promenad från Windy Beach och Bargatan. Jacks restaurang ligger runt hörnet tillsammans med flera andra restauranger och små affärer. Det tar cirka 5-10 minuter att gå härifrån till Rhodos Casino och Elli Beach.

Hög musik: Inga problem innan 11-12 på kvällen.
Förfest: Inga problem.
Ta upp folk på rummet: Inga problem.

Popularitet: Hotellet är nytt för säsong 2015.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för bilder, omdömen och aktuella priser.

Andra hotell som kan vara värt att ta en titt på:
La Vita.
Rhodos Beach.
Amalia Apartments.
Marie Hotel.
Ibiscus Hotel.
Pearl Hotel.
Mitsis Grand.
Hotel Esperia.

Hotell vi avråder ungdomar från att boka:
Hotel Helena.
Kipriotis Hotel.
Cactus.
Hotel Africa.
Agla Hotel.
Venus Hotel.
Konstantin Hotel.

Man kan ofta få en billigare resa om man bokar hotell och flyg separat. Från Sverige finns resor från bland annat, Malmö, Stockholm, Göteborg och Luleå. Billigaste resor brukar finnas med Ryanair från Skavsta flygplats. Även Norwegian erbjuder billiga flygbiljetter från juni månad.

Här hittar du de billigaste flygen till Rhodos med Skyscanner

Har ni några frågor om ungdomshotellen på listan, eller några andra ungdomshotell på Rhodos går det bra att kommentera inlägget, eller kontakta oss via mail på info@destinavo.com

Vi svarar gärna och hjälper till med vår erfarenhet och information direkt från Rhodos.

59 svar på ”Ungdomshotell på Rhodos”

  • Hej!
   Många av hotellen på den listan är bra boenden, men är inte så roliga att bo på ifall man åker på festresa och vill kunna ha förfest på rummet, ta upp folk som inte bor på hotellet osv.. Hotellen vi avråder ifrån har väldigt strikta regler, där man t.ex. måste ha tyst på rummet efter klockan 10.
   När det gäller Africa, har hotellet ett bra läge precis vid bargatan, schyssta rum och personalen är trevlig, men det är inte tillåtet med förfester och personer som inte bor på hotellet får inte följa med upp på rummet.

   Svara
  • Tjena! Grymt inlägg!

   Hur ser det ut på Rhodos generellt i början av juli? Är det nogorlunda mycket folk ute och festar? Förra året i ayia napa vid liknande tid var det ganska tunnt nämligen. Gäller samma Rhdos att det är stor skillnad mellan början och slut på juli?

   Tack!

   Svara
   • Hej Dave!

    Tackar så mycket för din fina kommentar. På Rhodos är det generellt fullt ös från den 15 juli till 15 augusti. Det är även då flest artister och flest turister besöker ön. I början av juli är det också mycket folk, men vill man ha knök med folk så är det bäst att vänta tills i mitten av juli. Det är dock fortfarande relativt fullt från 15 juni till 15 juli. Det beror också lite på vädret hemma i Sverige, men som sagt 15 juli och en månad framåt är den absoluta högsäsongen på Rhodos. Mellan 1-15 juli brukar man dock märka att det börjar att bli fler turister på ön.

    Är man intresserad av stora dj:s typ Axwell, Ingrosso m.fl så brukar dessa spela omkring 15-18 juli och 20-25 juli. Sen brukar det vara en stor artist som avslutar i början av augusti. Dessa spelar då på Paradiso, som är en stor nattklubb strax utanför Rhodos stad.

    Svara
  • Flygplatsen heter Diagoras International airport. Rhodos har bara en flygplats för turister 🙂 Den ligger cirka 30 min ifrån bargatan med bil. Bargatan ligger i Rhodos stad och heter Orfanidou Street.

   Svara
 1. Tjena,
  har läst några recensioner om just alexia hotell och några har klagat på att man t.ex inte fick ha musik efter kl 10 etc. Vet ni om det är så här eller är det fortfarande ett “ungdomshotell”?

  Svara
  • Tjena!

   Det är lite olika beroende på vem som jobbar och hur hög musik man har, men tråkigt nog har Alexia blivit något strängare än förut. Det är fortfarande ett ungdomshotell, men det finns bättre alternativ ifall man vill ha en galen festresa till Rhodos!

   Svara
   • Okej, så det kanske fortfarande går att ha schysta förfester här bara det att dem kanske måste ta slut lite tidigare? Om du skulle rekommendera något annat vilket skulle du välja? Vi har nämligen också tittat på hotell Esperia!

    Svara
    • Jo, visst går det, men hittar man inget bra erbjudande på Alexia, så finns det bättre alternativ om man vill röja. Hade jag själv fått välja hade jag utan tvekan valt Manousos eller Parthenon, troligtvis Manousos, som ligger precis bredvid bargatan och är allra populärast bland ungdomar.

     Esperia är känt som Finlandshotellet, där brukar nämligen bo en hel del finskar, dock inte så många ungdomar. Personalen och hotellet har inga problem med ungdomar som gäster och det brukar inte vara något problem att ta upp folk på rummet, eller ha förfest. Väljer ni Esperia, så ska ni dock inte förvänta er att ha någon stor förfest på hotellet, då lär ni få tillsägelse, men mindre förfester går bra.

     Men som sagt, vill ni ha grymma förfester så rekommenderar vi Manousos där det är fest i stort sett dygnet runt eller Parthenon, som har den inte helt okända takterrassen med dagliga förfester.

     Svara
 2. Hei! Vi har vurdert Mitsis hotel Petit Palais med all inclusive, men noen av oss tror det vil bli kjedelig med samme mat osv. i uken vi skal være der. Vil du fortsatte anbefale dette?

  Svara
  • Hej!

   Maten är god på Mitsis Petit Palais, speciellt pizzan. Visst kan det bli lite kjedelig, men det finns olika maträtter att välja mellan. Och Ifall ni tröttnar så är grekisk mat billigt och det finns mycket att välja mellan. Ni kan ju också välja utan mat, för hotellet i sig är fint och håller bra standard jämfört med andra ungdomshotell. Där finns också ett trevligt poolområde om man inte orkar gå till stranden någon dag.

   Svara
 3. Åldern 22år för rhodos bra eller man känner sig som en gubbe där?? Samt hotellet manousos hur ser den ut runt början av juli? Bara ungdomar??

  Svara
  • De flesta som jobbar på bargatan är någonstans mellan 20 och 25 (skandinaver). Medelåldern bland turister ligger omkring 19-20, men att man skulle känna sig gammal som 22 åring tror jag inte. Iallafall inte om man åker till Rhodos för att festa. Det finns ingen som frågar om åldern på bargatan, så det är egentligen inget man funderar över. Även om de flesta turister är runt 19-20, så finns det 17-18 åringar, men det finns 21-25 åringar också.

   Angående Manousos, så är det Rhodos bästa och populäraste ungdomshotell. Det är fullt med ungdomar under hela sommaren, från lågsäsong i maj tills högsäsongen tar slut i slutet av augusti. Ibland händer det att något äldre par eller liknande lyckas boka hotellet, men det är ganska sällsynt. För den som är ute efter att festa mycket är Manousos det bästa valet, men det finns gott om andra ungdomshotell att välja bland ifall man vill ha det lite lugnare, men ändå blanda med party.

   Svara
  • Nej, det kan man nog inte säga. Hotel Savoy ligger en ganska bra bit ifrån Rhodos bargata och är inget hotell som ungdomar generellt bokar. Det finns gott om alternativ som är billigare och bättre. På Hotel Savoy är det vanliga regler som gäller. Med andra ord ska det vara tyst efter klockan 10.

   Svara
    • La Vita är helt okej, inte lika strikta regler, men det är ett litet hotell. Inte direkt något festhotell, men det funkar ifall ungdomshotellen som är bättre skulle vara fullbokade. Vill man ha något mer i stil med La Vita, fast större och bättre och mer ungdomar kan vi rekommendera Mitsis Petit Palais, som ligger nästintill bredvid La Vita.

     Är du intresserad av La Vita, kan det vara trevligt att veta att man får hänga vid poolen på lyxhotellet Grand Hotel, som är inom samma kedja. Har man mat inkluderat på La Vita, är det även på Grand Hotel som man äter.

     Svara
 4. Hur är Agla hotell för ungdommar som vill festa? Funderar mellan Manousos och Agla och Agla är både billigare och har bättre kritik. Har även hört att Manosous blivit mycket strängare och det i princip är omöjligt att ta upp folk på rummen och att de är strängare med förfester på rummen.

  Svara
  • Hej Hugo!

   Agla är ett fräscht, men strängt hotell som ligger ungefär 7 minuter från bargatan. För några år sedan hände en dödsolycka pga alkohol där en kille klättrade mellan balkongerna på just hotellet Agla. Ägaren har sedan dess haft mycket strängare regler och det är generellt inte ett rekommenderat hotell ifall man vill festa. På Agla är det heller inte tillåtet att ta upp folk på rummet.

   Manousos har blivit lite strängare, men det varierar på hur gästerna beter sig. De är vana vid ungdomar och har inget emot fest och ljudnivå så länge man respekterar själva hotellet. Att ta upp folk på rummet som inte bor på hotellet i Grekland är olagligt, men på ungdomshotellen på denna lista är det möjligt att göra det iallafall. På vissa av hotellen behöver man gå direkt upp för trappan för att inte väcka uppmärksamhet från personalen.

   Hoppas att detta svar hjälper dig, annars så är det bara att fråga ifall du undrar över något mer. Vi hjälper gärna till.

   Kan rekommendera Parthenon ifall ni vill ha ett billigt ungdomshotell med fest och kunna ta upp folk på rummet hur ni vill.

   Svara
 5. Hej! Har tittat en del på manousos och funderar på att boka den i sommar men har läst vissa recensioner om att hotellet inte var så fräscht och även sett bilder där hotellet ser rätt sunkigt ut. Även kundbetygen på de olika sidorna ligger ganska lågt. Vet ni hur det ligger till med det? Är det ganska nerskräpat och sunkigt som det verkar eller inte? 🙂

  Svara
  • Hej!

   Manousos har en helt okej standard. Vissa rum är riktigt fräscha, speciellt de som är högre upp. Hotellet i sig är fräscht, men det är inget hotell att boka ifall man inte vill ha fest dygnet runt. Vill man ha ett fräschare hotell i samma prisklass kan Athena vara ett bra alternativ som ligger precis bredvid Manousos. Där är det dock inte lika många ungdomar, men det går fortfarande att ha en liten förfest och att ta upp folk på rummet.

   Är du ute efter något särskilt med hotell så hjälper vi dig gärna att hitta det du söker 🙂

   Svara
  • Hej, nja inte direkt. Hotel Europa har blivit ett strikt hotell och det går inte längre att ha galna fester här. Boka istället hotellrum på Manousos City Hotel.

   Svara
 6. Tjo. tänkte dra ner till Rhodos till sommarn, troligtvis augusti, festa o bara ha de najs! Vill gärna ha ett hotell närma bargatan men inte ett hotell där de är fest 24/7 utan även kunna chilla på dagarna. kollade lite på blue sky men vissa skriver att de är bra o vissa skriver de är skit.. Vad säger ni? Några andra bra alternativ?

  Svara
  • Hej!

   Blue Sky är ett helt okej hotell, inte direkt ett ungdomshotell, men det ligger mittemot bargatan. Vi skulle gärna vilja rekommendera Petit Palais som har ett soft poolområde och nära till stranden. Rummen är fräscha och det är inte fest 24/7, men det bor ändå en hel del ungdomar där. Det ligger cirka 5-7 minuter från bargatan, så det är väl enda nackdelen isåfall, men det är ju trots allt närma till bargatan och hotellet har allt som ni söker.

   Svara
 7. Hej, vi är två 27 åriga killar som är sugna på att åka ner till Rhodos i sommar. Efter att ha läst kommentarerna här verkar det som Hotel Manoussos “is the place to be” men undrar om det finns “äldre” personer där och inte bara en massa tonåringar? Hur är det med Faliraki är det lika livligt där?
  Tack på förhand
  Mvh
  Adam

  Svara
  • Hej Adam,

   Jo visst är det röj på Hotel Manousos, men medelåldern på hotellet är väl runt 19-20. Kan annars rekommendera Alexia hotel, Parthenon eller Four Seasons Colorado. När det gäller Faliraki är det livligt på sitt eget sätt. Det är mestadels britter som åker dit nuförtiden och svenska barnfamiljer. Där finns en bargata och ett par nattklubbar som ligger i närheten av Falirakis bargata, men det är inte lika mycket folk som på den skandinaviska bargatan i Rhodos stad. Sen festar ju britter lite annorlunda också.

   Blir ni trötta på 20 åringar kan ni alltid köra en utgång i gamla stan eller på nattklubben Paradiso. Det är där grekerna själva festar och de flesta är 25+.

   Hoppas att det här var till någon hjälp 🙂 Har du fler frågor är det bara att höra av dig!

   Svara
 8. Sha!
  Jag och polarn ska dra ned till rhodos den 8 juli och undrar hur befolknignen på parthenon ser ut då, är de mycket människor eller är manousos ett bättre alternativ? Vill ju inte hamna på ett tomt hotell ^^

  Svara
  • Hej Adam!

   Parthenon är inte jättestort, så helt fullt kanske det inte är, men där bor alltid ungdomar oavsett om det är låg, mellan eller högsäsong. 8 Juli är precis innan den absoluta högsäsongen sätter igång, så det kommer nog finnas en del. Det brukar vara nästintill fullt i början av juli. Fördelen med Parthenon är egentligen mest att man kan göra precis som man vill och att reglerna är väldigt slappa. Sen att det finns en takterrass där man kan ha förfest. Tomt kommer det inte att vara, men för att vara säker på att vara på ett hotell som är fullt med ungdomar så är Manousos det bästa valet.

   Svara
 9. Hej! Jag och en kompis tänkte åka till rhodos v 30, vi bryr oss inte mycket om fint hotell då vi vill sola på dagarna och festa på nätterna, har kollat på både hotell helena, carina och hotell vasilla. Vilket drar mest ungdomar och kan man ha förfest på till runt iallafall 23 om inte längre på något?

  Svara
  • Hej Anna!
   Hotell Helena går bort direkt om ni vill ha fest. Ägaren på hotellet hatar i stort sett ungdomar och skäller ut alla som gör minsta ljud ifrån sig. Carina är ett lugnare hotell, men tyvärr heller inte så festvänligt. Förfest är inte tillåtet efter klockan 10 på Carina och det går inte att ta upp gäster på hotellet. Hotell Vasilia är ett festvänligt hotell och det går bra att ha förfest fram till 11-12 beroende på hur högljudd man är.

   Alla dessa tre hotell drar mycket ungdomar, men av olika anledningar. Alla tre är billiga, vilket är anledningen till att ungdomar bokar Helena och Carina. Anledningen till Vasilia är för att det är partyvänligt och att det ligger precis bredvid bargatan. Vasilia har även varit ett lägenhetshotell där personal från Grabbarna Grus bott under tidigare säsonger.

   Ett annat hotell som är mer populärt och i samma prisklass är Parthenon. Där kan man göra i stort sett vad man vill och det finns även en pool man kan hänga vid på dagen.

   Svara
 10. Hej igen och tack för snabbt svar! Då lutar det åt vasilla alltså. Finns det något charterbolag som har resor till Parthenon? kan inte hitta det

  Svara
  • Hej!

   Ingen fara, Vi hjälper gärna till 🙂 Det är mycket möjligt att charterbolagen inte har resor med hotellet Parthenon, men beroende på vart i Sverige ni åker ifrån så kan det vara betydligt billigare att boka resan på egen hand. Alltså att boka flygbiljetten för sig och att boka hotellet via en hotellbokningssajt. Man kan också boka sistaminuten med endast flygstol via charterbolag och boka hotell för sig.

   Hotell brukar finnas mellan 2500-4000 kronor för två personer i en vecka. Flygbiljetter brukar gå att hitta för runt 1000-1500 SEK eller billigare för tur och retur per person. Så allt som allt skulle ni kunna få en vecka för cirka 3000 inklusive flyg och hotell per person eller mindre om ni har tur.

   Svara
 11. Hej! Är athena ett bra alternativ för ett gäng 17-18 åringar? Och hur noggranna är dom med att titta ålder på uteställena?

  Svara
  • Hej Gustav!

   Ja, Athena är ett bra val, men det bor fler ungdomar på Parthenon eller Manosous. Den enda klubben som har åldersgräns på bargatan är Colorado, och där kommer ni troligtvis inte att gå iallafall, då det är mest greker där.På resten av klubbarna på bargatan så finns det egentligen ingen åldersgräns. Så ni behöver inte oroa er och ni behöver inte ta med ID-kort eller pass med er ut.

   Svara
 12. Hejsan! Jag och en kompis ska åka till Rhodos stad. 27 bast som är fest sugna. Har du ngt bra hotell du kan rekommendera? Helst på bargatan med stor pool? Mvh

  Svara
  • Hej Kalle!

   Parthenon eller Manosous är två hotell som har bra party och pool. Annars är det inte allt för många hotell som har pool i närheten av bargatan, som också är bra festhotell. Athena är ett annat hotell med liten pool, men det är ett lite lugnare alternativ, men ändå nära bargatan. Europa Hotel har ett större poolområde och funkar också, men reglerna är ganska strikta där och det ska helst vara tyst efter kl 10. Däremot bor en hel del ungdomar fortfarande på Europa och det ligger precis ovanför bargatan.

   Men kika på Parthenon, Manosous och Athena 🙂 Är det något mer ni undrar över så är det bara att fråga.

   Svara
 13. Hej, jag och en tjejkompis tänkte åka ner till rhodos runt den 24e, tänkte bara kolla hur man gör för att hitta billigaste resan, och om man bokar flyg och hotell på olika sidor så får man ingen transfer så hur tar man sig då till hotellet? ungefär vad kostar taxi från flygplatsen till hotell nära bargatan?

  Svara
  • Hej Evelina!

   Vartifrån Sverige reser ni? Det finns ganska många flygplatser i Sverige som har billiga avgångar till Rhodos under sommaren. Man kan boka egen transfer, eller taxi. En Taxi kostar cirka 25-30 euro om ni bor i Rhodos stad. Ni kan också åka med lokalbussen från flygplatsen till Rhodos stad. Den stannar precis vid bargatan. En sådan biljett kostar bara 2.20 euro och tar cirka 40 minuter. Tidsschema för bussen hittar ni här – http://www.rhodes-airport.info/transportation/

   Svara
 14. Och en till fråga, om man tillexempel bestämmer sig för att bo i Faliraki, vad kostar taxi in till rhodos bargata då? 🙂

  Svara
  • 30-40 euro ungefär. Vill ni vara mycket på den skandinaviska bargatan är det inte rekommenderat att bo i Faliraki. Visserligen kan man ta bussen in på kvällen och taxi tillbaka, men det tar tid och kan bli jobbigt, särskilt ifall man vill åka hem vid olika tidpunkter om man är flera som åker eller om någon bestämmer sig för att sova över hos någon ni träffar. Faliraki har också en bargata, men de flesta där är britter eller ryssar, eller italienare.

   Svara
  • Hej Lucas!

   Det är helt okej, ganska nära bargatan och Daisy som driver hotellet är mycket trevlig. Tyvärr gillar dem inte fest på kvällarna och det är heller inget hotell som det bor många ungdomar på. Där bor mestadels familjer och par.

   Svara
  • Hej Sofia!

   Klubbarna börjar stänga i mitten av september. Runt den 20-25 är de flesta klubbarna på bargatan stängda. Då finns det mest kvar klubbar i gamla stan där grekerna själva festar. Men i början av september till mitten är det fortfarande öppet och även om det är mindre folk, så är det inte folktomt.

   Svara
  • Alltså själva bargatan är ju stängd i Rhodos stad. Men det finns mycket annat att göra. Fest finns fortfarande i Gamla Stan där grekerna själva går ut, även om där också är mindre än på sommaren.

   Svara
 15. Hejsan vi är några tjejer på 18år som har tänkt att dra till rhodos i sommar, vi är inte ute efter värsta festhotellet men vill ändå kunna föra nån gång på rummet och ha musik. Vi har kollat på Ibiscus hotell, är det okej att föra där och brukar det vara ungdomar som bor där? Hur långt från bargatan ligger hotellet?

  Svara
  • Hej Elin, vad roligt! Ibiscus är egentligen ett familjehotell, men är ganska stort. Det brukar generellt inte vara ett hotell som ungdomar checkar in på, förutom ett par stycken som bokar via charterbolag (väldigt få). Hotellet ligger ungefär 10-15 minuter från bargatan. Det ligger precis i början av Elli Beach. Om ni vill ha ett bra hotell med ungdomar som inte är värsta festhotellet så är Mitsis Petit Palais ett utmärkt val 🙂

   Svara
  • Hej, nja inte riktigt. Det går bra att ha förfest till 22-23, men att ta upp folk på rummet beror helt vem som sitter i receptionen. Oftast går det inte och det är heller inget ungdomshotell, utan mer för vanliga charterresenärer.

   Svara
 16. hej! jag och mina kompisar bokade hotell riviera och jag undrar varför inte det hotellet är på listan? är de ett hotell ni inte skulle rekommendera?

  Svara
  • Hej Mimmie, det finns inte med på listan eftersom det inte är ett ungdomshotell. Det går bra att ha lite fest där, men det är ett litet hotell och det kan vara svårt att få upp folk på rummet där.

   Svara

Lämna en kommentar