Intervju med soloresenären Evelina Utterdahl, Earth Wanderess

Vi har fått äran att intervjua den svenska resebloggaren Earth Wanderess.
En svensk tjej som älskar att resa och som dessutom gör det många andra drömmer om, men inte vågar – Hon reser solo och har redan hunnit besöka 50 länder.

Vem är Earth Wanderess?

Jag heter Evelina Utterdahl och jag är 24 år och kommer från Göteborg. Älskar att resa, och då är det främst natur och nya landskap som lockar. Är en hopplös optimist med en hippiesjäl vars största mardröm är att fastna i ekorrhjulet med karriär, radhus och barn och endast 5 veckors semester om året.

Min dröm är att leva som en nomad, helt fri utan måsten och att kunna åka vart jag vill, när jag vill.

earthwanderess reseblogg

När startade du din reseblogg?

Oktober 2014, men jag började dela med mig av mina resor på Instagram ett år tidigare när jag började resa ensam en gång i månaden.

Hur började din passion för resor?

Jag har alltid gillat att resa, och jag reste mycket med mina föräldrar när jag var yngre. Men den starka passionen för det uppkom när jag åkte på min första resa helt ensam. Det var inte meningen att resa själv – jag hade köpt en resa till min dåvarande pojkvän i födelsedagspresent, men vi gjorde slut innan resan så jag bestämde mig för att åka själv och blev snabbt förälskad i att upptäcka nya ställen helt ensam.

Det första jag gjorde när jag kom hem från den resan var att boka en ny soloresa till månaden efter.

Vad är det mest udda som hänt dig på dina äventyr runt om i världen?

Inom min första kvart i Dublin så fick jag ett knytnävslag i ansiktet av en liten tonårstjej som var uppenbart hög tidigt på förmiddagen när jag försökte få henne att släppa mig då hon tagit tag i min arm och gick och klängde på mig och vägrade släppa taget om mig. Har fortfarande ingen aning vad det handlade om.

Hur är det att resa ensam som tjej?

Underbart! Jag har aldrig känt mig osäker eller otrygg.

Att resa ensam ger mig mer frihet att göra vad jag vill, när jag vill och välja själv om jag har lust att skaffa nya vänner eller om jag hellre vill ha egentid.

Vad gillar du mest med att resa?

Naturen. Att se nya landskap. Och att bryta fördomar mot vissa ställen i världen som har oförtjänt dåligt rykte, att utmana mig själv i att klara av nya utmaningar och alla underbara människor jag lär känna.

naturbild

Hur tar du dig helst fram när du reser? (Bil/Buss/Till fots/Tåg/Taxi)

Jag älskar att gå, och jag går oftast hela dagarna när jag reser. Transport använder jag mig endast av om jag ska åka till andra städer där avståndet för att gå är för långt.

Ifall du fick välja en plats i världen att vara på just nu. Vart skulle du då vilja vara?

Lake Bohinj i Slovenien. Det är nog den mest fridfulla och vackraste plats jag besökt.

Vad har du lärt dig från dina resor?

Att inte oroa mig över saker, allting går att ordna. Att det går att kommunicera utan att kunna varandras språk och att bli självständig, att våga mer och att jag klarar mer än jag tror.

Om du bara fick ta med en sak till en öde ö, vad skulle det vara för något?

Tält, så jag kan sova utan att oroa mig för spindlar då jag har araknofobi

Har du några tips till andra som vill resa lika mycket som dig?

Var flexibel med datum och destinationer. Vänta inte på att någon skall kunna åka med dig om du hittar en bra och billig resa. Prioritera resande framför andra intressen och spendera smart – priset för en drink på krogen kan kosta lika mycket som en returbiljett till Polen, t ex.

Couchsurfa så får du nya vänner, en lokal vän som kan visa vardagslivet i den stad du besöker och som grädde på moset – gratis boende.

Du hittar mer bilder från Evelinas äventyr på Instagram

Lämna en kommentar