10 Saker att Se och Göra i London

Foto av författare
Redaktionen

Big Ben

Big Ben är kanske ett av världens mest kända landmärken och ett måste när man besöker London. Klocktornet är nästan 100 meter högt och har tickat ända sedan 1859. En klassisk sevärdhet i London som man aldrig tröttnar på.

Buckingham Palace

Ännu ett av världens mest kända landmärken. Buckingham Palace är hem åt den brittiska kungafamiljen och är ett till måste när man är i London. Det är också här alla statsbesök och kungliga mottagningar sker. Vaktavlösningen är en annan häftig grej vid Buckingham Palace som är populärt bland turister.

För dem som vill gå in och kolla i palatset ska man åka till London i augusti och september, då kungafamiljen befinner sig i Skottland.

London Eye

Stadens populäraste turistattraktion är pariserhjulet London Eye. Förutom en trevlig och mysig åktur kan man njuta av en 360 graders utsikt över London. Ett måste att göra i London!

London Eye

Tower Bridge

Den berömda Tower Bridge är ännu en populär sevärdhet i London. Tower Bridge är en väldigt vacker bro som korsar floden Thames. Det finns också möjlighet att gå upp i tornet för att kunna njuta av en härlig utsikt över London.

Shoppa

Butikerna är många och klädesmärkena ännu fler, shoppingen i London tillhör en av världens bästa och det finns goda chanser för fynd. På Oxford street och Carnaby street finns ett stort utbud med både kända butiker och lokala designers. Glöm inte bort Harrods, som är ett lyxigt varuhus som säljer lite av allt möjligt.

Fish & Chips

Fish & Chips är ett riktigt signum när det kommer till London och Storbritannien. Rätten är känd över hela världen och är ett måste när man besöker London. Världens bästa Fish & Chips hittar du en liten bit utanför centrum på Baileys Fish and Chips, som ligger på 115 Dawes Rd, London SW6 7DU.

Fish and chips

Hyde Park

En charmig och harmonisk grön oas i centrala London. Hyde Park är den största parken i London med en area på 2.5 kvadratkilometer tillsammans med grannparken Kensington Gardens. Förutom att ta det lugnt och njuta av grönskan så kan man även göra aktiviteter som ridning, rodd, inlinesåkning. Blir man hungrig finns det flera restauranger runtomkring i Hyde Park.

Fotboll

London är hem åt några av världens bästa fotbollslag. Några av lagen som har sin hemmaplan i London är Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, QPR och Crystal Palace. För den fotbollsintresserade borde det vara givet att gå på fotbollsmatch när man besöker London. Stämningen på arenorna är fantastisk och det går helt enkelt inte att jämföra med svensk fotboll.

London Dungeon

En skräckupplevelse där man får chansen att möta London mörka historia och träffa på Sweeney Todd, Kung Henry VIII och Jack the Ripper.

Madame Tussauds

På Madame Tussauds vaxmuseum får du chansen att träffa dina favoritkändisar. Det är nästan kusligt hur lika vaxdockorna är. Några kändisar som finns här är David Beckham, Justin Bieber, One Directon, Miley Cyrus, Michael Jackson. Till och med drottningen finns som vaxdocka på Madame Tussauds i London.

Madame Tussauds

Lämna en kommentar