Fem sevärdheter i Alicante

Foto av författare
Redaktionen

Staden Alicante ligger vackert och perfekt vid det vackra Medelhavet och är ett resmål som kan erbjuda dig allt från storstadsliv till mysiga gränder och fantastiska stränder. Fler och fler upptäckter och uppskattar den kombinationen av storstad och stränder som kan jämföras med alla andra som stränder kring Medelhavet. Tack vare den ökande turismen är Alicante en av de städer som växer snabbast i Spanien.

Det finns massor att göra i staden men här kommer några tips som man inte bör missa:

1. Konstmuseet MaCa

MaCa är ett av de viktigaste museet för modern konst i Spanien. MaCa ligger i Alicante’s äldsta bevarade byggnad bredvid Santa María Basilica. En byggnad i barockstil från 1685. Museet har nyligen öppnats igen efter ett års ombyggnadsarbete och är numera förbättrat och utvidgat. Anledningen till ombyggnaden var att man ville skapa plats för en stor samling av 1900-tals konst donerade av Eusebio Sempere.

Öppettider: Tisdag till Fredag 10.00-20.00, Söndagar och helgdagar 10.00-14.00. Stängt måndagar
.

2. Arkeologi Museum MARQ

MARQ är ett arkeologiskt museum som ligger i ett gammalt sjukhus i centrala Alicante. År 2004 fick MARQ titeln ”European Museum of the Year”. Där finns många fynd som hittats på olika platser runt Alicante från den paleolitiska tiden.

Öppet alla dagar utom måndagar och söndagseftermiddagar.

3. Åk en tur med Turibus

Om du vill ha en snabb överblick och vill se det viktigaste rekommenderas en tur med bussarna Turibus. Bussarna går genom staden och stannar på nio intressanta ställen. Under bussresan får du information via högtalare om de olika sevärdheterna på franska , spanska, tyska, engelska och italienska. TuriBus kör varje hel timme mellan kl. 10 och 19. De tar ett avbrott mellan 15 och 17.

Bussarna går alla dagar utom på måndagar och du kan åka med bussarna så många gånger du vill under en dag.

4. Den gamla delen av staden

Den gamla delen av staden är väl värt ett besök. Där bör du titta på San Nicholas Katedralen från 1600-talet och stadshuset som är en barockbyggnad från 1700-talet samt Santa María Basilica, en kyrka i gotisk stil med barock- och rokokodetaljer från 1700-talet.

5. Konstmuseet MUBAG

MUBAG är ett konstmuseum (Museo de Bellas Artes Gravina) som visar upp stadens konstsamlingar från medeltiden fram till idag. Museet ligger i en byggnad från 1600-talet och är öppet alla dagar utom måndagar.

Det är enkelt att ta sig runt i Alicante, välj mellan att gå, ta bussen eller åka taxi. Det går även att hyra fordon för att ta sig runt som t.ex. cykel, moped eller bil. Att hyra bil är enkelt men det kan vara ganska mycket trafik och svårt att hitta parkeringsplatser. Om du ska boka en bil så jämför först hos någon som kan biluthyrning i Spanien som t.ex. hyrabilspanien.se. Det finns många bolag på plats och är man ute i god tid kan man hitta riktigt bra priser på hyrbilar.

Med hyrbil kan också ta sig utanför staden där det finns en hel del intressanta platser att besöka men även mindre besökta stränder och gömda pärlor.

Lämna en kommentar