Forskare har upptäckt ett nytt barriärrev i Australien

Foto av författare
Redaktionen

Forskare har hittat ett nytt barriärrev i Australien med hjälp av en undervattensrobot. Revet är mycket likt “det stora barriärrevet” i Australien. Upptäckten är väldigt positiv och revet ska enligt forskarna likna det stora barriärrevet både i flora och utseende.

Det är utanför Victoria på Australiens södra kust som man gjort denna fantastiska upptäckt. Forskarna hittade revet när man utforskade “Wilsons Promontory Marine National Park”. Det nyfunna revet ligger djupare än det stora barriärrevet och det är troligtvis djupet som har gjort att forskarna missat detta nyfunna rev. Därför har man också behövt använda sig av en undervattensrobot för att scanna av och undersöka området närmre.

– Bilderna är ett bevis på att de djupa havsmiljöerna sprudlar av liv och består av rika och frodiga marina ekosystem som går att jämföra med Australiens mer kända tropiska rev, säger Steffan Howe, marin forskningschef på Parks Victoria.

Några viktiga upptäckter man gjort i samband med detta är ett överflöd av enastående samlingar med svampdjur och koraller, omfattande undervattensstrukturer med 90 meters djupa grottor och ett stort antal olika fiskar, bland annat australiensk barracuda och “longsnout boarfish”.

– Upptäckterna och bilderna kommer även göra det möjligt att visa upp Victorias fantastiska marina miljö till de tusentals besökare som parken har varje år, säger Steffan Howe.

Havet är till stora delar fortfarande oupptäckt och även om vi själva anser att vi har koll på vad som finns i havet, så är denna upptäckt ännu ett bevis på att det finns så mycket som vi fortfarande inte vet eller har upptäckt på vår planet, särskilt under havsytan.

Därför är det också viktigt att vi tar hand om våra hav och inte skräpar ner dem. Fortsätter vi att göra det i samma takt som pågår just nu, så kanske vi går miste om det fantastiska marina djurliv som finns i våra världshav.

Spana in revet i videon nedan.

Lämna en kommentar