11 saker att undvika om du inte vill bli hatad av flygvärdinnorna

Foto av författare
Redaktionen

Här är en lista med 11 saker man bör undvika ifall man inte vill bli hatad av flygvärdinnorna. Liknande facebooksidor och forum finns för andra branscher med “jobbiga” kunder. Denna lista kommer ifrån en faecebooksida med flyganställda där det bland annat berättas om vilka saker som retar upp flygvärdinnorna allra mest under resan.

Facebooksidan går under namnet. Flight Attendant Career Connection. Citaten i listan kommer ifrån olika flygvärdinnor eller andra flyganställda som skrivit ett inlägg om det på facebooksidan.

1. Ta en evighet på sig för att välja dryck

Att inte veta vad du vill ha att dricka är garanterat en dålig start om man vill ha en god relation till flygvärdinnan. Tänk dig själv ifall var och varannan kund inte skulle veta vad dem vill ha, trots att frågan är enkel och att man har god tid på sig att tänka ut det innan flygvärdinnan hinner fram till ditt säte.

Du har sett mig på väg nedför gången i tjugo minuter redan

2. Kasta skräp i stolsfickan

Detta innebär extra jobb för flygvärdinnorna och så svårt är det väl inte att lyckas pricka in någon av gångerna som flygvärdinnorna går runt och samlar in skräp?

Vi går runt och samlar in skräp var tionde minut!

3. Behålla hörlurarna på när du beställer något

För det första så är det väldigt ohyfsat och otrevligt. För det andra, du hör sämre och din samtalston blir således också högre än vad som behövs.

Du skriker åt mig!

4. Gå omkring barfota

Detta är inte något som är särskilt passande att göra offentligt, speciellt inte ifall dina fötter luktar illa. Går man omkring barfota blir knappast särskilt populär, varken hos flygvärdinnorna eller sina medpassagerare.

Usch!

5. Knuffa på mig eller dra mig i kläderna

Vill du inte bli hatad av flygvärdinnor kan du faktiskt göra något så enkelt som att behandla dem som en vanlig människa – med respekt. Flygvärdinnor är ofta väldigt uppmärksamma och trevliga (så länge man respekterar dem så klart).

Ett enkelt ‘ursäkta mig’ är nog för att väcka min uppmärksamhet.

6. Gå på toaletten precis inför landning

I god tid får man reda på att man är påväg att landa. På många flygplan får man dessutom flera gånger under resan information när man beräknas att vara framme och hur lång tid det beräknas vara kvar.

Du har haft flera timmar på dig.

7. Räcka mig använda servetter, tandpetare eller blöjor

Ingen vill ta i dina använda servetter och andra hygienartiklar. Ger du bort dem direkt till flygvärdinnan kan du alltså räkna med att bli flygvärdinnans nya “hatobjekt”.

Det finns skräppåsar vid ditt säte. Dessa kan du sedan lägga i vår sopvagn när den rullar förbi.

8. Anmärka på att planet är litet

Långa sträckor = Större plan. Korta sträckor = mindre plan. Så enkelt är det alltså.

Det är en regional flygning som bara tar en halvtimme så självklart är planet litet

9. Hänga i mittgången

Mittgången är inte någon lekplats eller social mötesplats.

Kommer jag till ditt kontor för att göra yoga eller bara hänga runt?

10. Gå på toa medan maten serveras

Matvagnen täcker hela gången och varje gång en resenär vill gå förbi innebär detta komplikationer för flygpersonalen. Serveringen av maten sker en kort stund och brukar meddelas strax innan. Vill du inte att flygvärdinnan ska tycka att du är jobbig gör du bäst i att hålla dig eller att gå på toa innan.

Allvarligt talat – du är i vägen!

11. Gnälla över att vara sen till anslutande flyg fastän planet är i tid

Det är inte flygvärdinnornas fel att det är kort tid mellan dina connection-flights.

Det är bara att sluta boka så snäva marginaler

Undvik dessa punkter så slipper du med största sannolikhet att bli ovän med flygvärdinnorna. För det mesta är flygvärdinnor väldigt serviceinriktade och glada (det ingår liksom i deras jobb). Men å andra sidan kan man tänka sig själv ifall någon kom och störde en hela tiden på ens egen arbetsplats. Och flygplanet är just precis en arbetsplats för flygvärdinnorna. Därför är det inte så roligt eller trevligt ifall passagerare är omständliga eller respektlösa.

Lämna en kommentar