Campingduschen – Ett måste för alla friluftsälskare

Att åka ut i vildmarken för att spendera tid ute i naturen blir alltjämt mer populärt. Och för dig som har planer på att vara ute i naturen, så är campingduschen absolut något att spana in.

En campingdusch, även känt som utedusch eller friluftsdusch är precis vad det låter som. En dusch du använder när du campar/tältar, vandrar eller befinner dig utomhus. Tanken bakom campingduschen är att det ska vara enkelt att duscha, även om det inte finns något varmvatten eller rinnande vatten.

I takt med det ökade friluftsintresset har antalet campingduschar ökat en hel del de senaste åren.

Numera kommer de i många olika format och storlekar, och vilken som passar en själv beror egentligen på hur länge man vill duscha och hur bekvämt det ska vara. Självklart spelar även priset in när det kommer till att välja campingdusch, och det finns både enklare varianter som är billiga, men också avancerade varianter som givetvis också kostar några extra slantar.

Exempel på campingduschar

WaterBag

En enkel variant på campingdusch som består av en gummipåse i svart färg och tillhörande slang och kran. WaterBag är väldigt smidig och tar endast någon minut att sätta ihop. Varmvatten får du genom att hänga upp den i solen cirka tre timmar före användning. Gummipåsen rymmer 20 liter och duger fint för att ta en snabb dusch ute i naturen.

Pocket Dusch (Fickdusch)

Denna friluftsdusch rymmer 10 liter och är både mindre och smidigare att ta med sig jämfört med WaterBag. “Fickduschen” tar inte mer plats än en knuten näve och är därför det perfekta valet för dig som värderar vikt och storlek.

Batteridriven dusch

Har du tillgång till hinkar eller en sjö/bäck är detta en bra lösning på duschproblemet som kan uppstå på campingplatser eller ute i naturen. Du kan välja själv om du vill hålla duschmunstycket själv eller hänga upp det på en trädgren, husvägg eller något annat lämpligt ställe. Slangen för man sedan ner i hinken med vatten, eller vattenkällan, vattnet pumpas sedan upp genom slangen med hjälp av kraften från batteriet. Duschen har ett vattenflöde på ungefär 2,5 liter i minuten, vilket kan översättas till att 10 liter vatten ger en dusch på 4 minuter.

Batteritiden är cirka 1 timme och kan sedan enkelt laddas upp via usb.

Vilken som passar dig bäst kan bara du själv svara på, men en sak är säker och det är att campingduschen är här för att stanna och att det är ett måste att ha för dig som vill spendera mycket tid ute i naturen.

Lämna en kommentar