Afternoon tea i London – En tidlös klassiker

Besöker man London så är det näst intill obligatoriskt att testa på “afternoon tea”. Det finns i stort sett inget som är mer brittiskt än att avnjuta en klassisk afternoon tea på eftermiddagen. Detta betyder att man äter små goda smörgåsar, bakelser, scones och självklart dricker man även flera koppar te. Tack vare den stora efterfrågan på Afternoon tea i London (ungefär som vår svenska fika), så finns det ett stort utbud av lyxhotell, restauranger och caféer som erbjuder detta.

Att gå på afternoon tea i London är absolut något som bör skrivas ner på din lista med saker att göra i London.

I London finner man ställen som serverar allt ifrån en klassisk afternoon tea med lite smalare alternativ till en riktig gentlemans afternoon tea. Nedan så listar vi några av Londons bästa platser för att uppleva denna sofistikerade kultur!

1. The Ritz

The Ritz är ett av de populäraste ställena i hela London för att avnjuta en afternoon tea. Det är faktiskt så populärt att man måste boka minst fyra veckor i förväg för att få ett bord. The Ritz erbjuder totalt fem stycken sittningar för afternoon tea med jämna mellanrum under dagen. Tebjudningen hålls i institutets underbara Palm Court, där man kan sitta bekvämt och avnjuta en stor variation av te i lösvikt samtidigt som man lyssnar på deras fantastiska pianist eller harpistens ljuvliga toner. 

Adress: The Ritz London, 150 Piccadilly, London

2. The Goring

Är man ute efter en härlig afternoon tea upplevelse så kan vi varmt rekommendera ett besök på hotellet The Goring. Här kan man sitta i lugn och ro och avnjuta gott te, bakelser och scones i en vacker miljö. Känner man för lite extra vardagslyx går det bra att beställa in ett glas av Bollinger Champagne för att avsluta sitt besök på bästa sätt.

AdressBeeston Place, Grosvenor Gardens, London

3. OXO Tower Restaurant & Brasserie

Den ikoniska OXO tornbyggnaden med en utsikt över Themsen bjuder på en trevlig restaurang i deras högsta våning. OXO Tower Restaurant & Brasserie erbjuder en fantastisk meny för dem som vill avnjuta en afternoon tea, men även en helt makalöst vacker utsikt över floden och staden som man ser från deras terass.

Adress: OXO Tower Wharf, Barge House Street, South Bank, London, SE1 9PH

4. The Langham

The Langham har blivit tilldelat priser för att vara en av Londons bästa platser för afternoon tea, och de lever helt klart upp till sitt rykte. I The Langhams Palm Court sitter man i en miljö med exklusiv design där man serveras en tidlös och helt fantastiskt afternoon tea. När du väl sitter och njuter av dina goda bakelser, tesorter och smörgåsar så kan du lyssna och slappna av till de vackra tonerna från hotellets egna pianist. Miljön tillsammans med maten, drycken och servicen kommer garanterat få dig att känna dig som en kunglighet.

Adress: 1C Regent St, London W1B 1JA, Storbritannien

5. The Berkeley’s Caramel Room

Har du ett stort intresse för mode, så ska du bege dig till The Berkeley’s Caramel Room för att avnjuta deras “Prêt-à-Portea tea”. Deras ljuvliga éclairs, kakor och bakverk är inspirerade av de senaste modekollektiverna och serveras i miniatyrformat för de modemedvetna. Detta ställe är mycket populärt i London och även bland Londons celebriteter så som Madonna, Beckham familjen och Gwyneth Paltrow.

Adress: The Berkeley Hotel, Wilton Place, Knightsbridge, London

Läs även vår kompletta reseguide om London

Har du varit på någon annan afternoon tea i London? Lämna en kommentar och ge dina bästa tips eller hör av dig via mail till oss på Destinavo.

Lämna en kommentar