7 Resetips för dig som är vegan

Foto av författare
Redaktionen

Att vara vegan när man reser kan vara omständligt, men som tur är behöver det inte vara det och det finns flera saker man göra i förväg för att underlätta under resans gång.

I denna artikel ger vi dig 7 resetips för dig som är vegan och ska ut och resa.

1. Ta med färdig mat

Ett av de bästa resetipsen en vegan kan få är att ta med sig färdig mat innan man reser. Alltså inte skräpmat, utan hållbara produkter så som nötter, frö, grönsaker, proteinpulver för veganer etc. Dessa produkter kan du äta varsomhelst och du behöver heller inte något för att tillaga dem.

2. Ta med en liten kylare

Att ta med sig en kylare är ett bra tips om man vill ha med sig sallad, smoothies etc. Flyger du kan du ta med kylaren i handbagaget och reser du med bil kan du fylla den med mer saker.

3. Gör research innan

Detta är kanske den viktigaste punkten för veganer som ska resa. Att göra research innan man åker gör stor skillnad och ju mer man känner till om alternativen som finns, desto mer valmöjlighet har man. Titta runt vilka lokala restauranger det finns, hör av dig till hotellet och fråga eller sök efter information på internet.

4. Samla på dig mat vid ankomst

När du kommer fram kan det vara en bra idé att köpa med dig så mycket du kan och sedan lagra det på hotellet. Om du har ett kylskåp på hotellet eller ditt boende är det givetvis mycket enklare, om inte så gäller det att du köper med dig produkter som håller utan kyla.

5. Skaffa en app

Det finns flera appar med bra information om restauranger för veganer. Apparna varierar beroende på vart i världen man ska åka. Åker man till USA kan vi rekommendera appen Happy Cow, som listar alla stora restauranger i USA.

6. Var beredd på att informera

När du kommer till en restaurang kan du inte förvänta dig att personalen kan svara på ifall maträtten är vegansk eller inte. Alla vet inte vilka produkter som får ingå eller inte ingå i en vegansk maträtt. Var därför alltid beredd på att informera personalen och fråga istället själv efter vilka produkter som ingår i maträtten.

7. Förstör inte resan för andra

Att vara vegan och resa med andra som inte är veganer kan vara jobbigt, men behöver inte vara det. Följer man punkterna ovan så brukar det mesta lösa sig av sig själv. Men det gäller också att man inte förstör någon annans resa bara för att man själv inte planerat.

Gör alltid din research i förväg och anländ till resmålet förberedd så kommer allting att gå jättebra, oavsett om du reser med andra veganer eller om du reser med omnivorer eller vegetarianer.

Lämna en kommentar