Skip to Content

10 Udda barer runt om i världen

10 Udda barer runt om i världen

Vi har alla olika intressen, en del mer udda än andra. Denna artikel är till dig som har lust att besöka udda barer. Traditionella barer och klubbar ser i stort sett likadana ut vart man än åker i världen, men dessa 10 barer skiljer sig garanterat från mängden.

1. Skeleton Bar, Schweiz

Är du fascinerad av skelettet och döskallar? Då ska du åka till Skeleton Bar i Schweiz och ta en drink bland skelett och ben. Hela baren är nämligen inredd med döskallar, skelett och ben och bjuder på en ganska ”creepy” upplevelse.

skeletonbar

2. The Clinic, Singapore

Är du sugen på att spendera tid på ett sjukhus, men du vill inte skada dig själv? I Singapore finns The Clinic som är inrett precis som ett sjukhus. Den enda skillnaden är egentligen att man blir serverad alkohol på The Clinic.

the clinic bar

3. Bed Supperclub, Bangkok, Thailand

Känner du inte för att sitta ner? Inga problem! I Bangkok finns en bar med sängar där man blir serverad alkohol. De flesta förknippar kanske en säng med att sova eller för att spendera tid med sin älskade, men i Bangkok kan man alltså även ta sig en drink i sängen.

bed bar bangkok

4. Office Bar, Tokyo

Kan du inte få nog av ditt jobb? Tokyo har lösningen, Office Bar i Tokyo är inrett som ett kontor med kontorsstolar, pärmar, papper och allt som hör till ett klassiskt kontor. Här kan du njuta av en god drink samtidigt som du sitter i en miljö som påminner om ditt älskade kontor.

Office bar

5. Bodmin Jail, Cornwall, UK

Vill du testa på hur det är att vara i fängelse? På Bodmin Jail i Cornwall kan man dricka drinkar samtidigt som man sitter bakom galler.

bodmin jail

6. Hobbit House Bar, Filippinerna

På denna bar är det endast dvärgar som serverar dricka och även om det inte är något konstigt att vara dvärg, så får vi nog säga att Hobbit House Bar är en udda bar som ger en annorlunda upplevelse.

hobbit_house

7. Casa Pocho, Spanien

Den här baren är väldigt udda och unik jämfört med andra. Idén bakom baren är att man ska låta gästerna ta ut sin ilska, som annars hålls inne. Detta görs genom att gästerna är tvungna att förolämpa bartendern på Casa Pocho och den som kommer på de mest originella förolämpningarna får gratis dricka och snacks.

casa pocho

8. Eternity Bar, Ukraina

Undrar du hur det känns att spendera tid inuti en kista? Åk till Eternity Bar och ta dig en drink samtidigt som du sitter inuti en byggnad som är formad och inred som en kista.

eternity bar

9. Baobab Bar, Sydafrika

Har du drömt om att dricka drinkar inuti ett träd? Då ska du bege till Sydafrika där man kan gå in i ett 6000 år gammalt träd och samtidigt ta sig en drink.

baobab bar

10. Disaster Café, Lloret de Mar, Spanien

Vill du uppleva en jordbävning med skalan 7.8 samtidigt som du äter eller dricker? Då ska du bege dig till Disaster Café i Lloret de Mar, som ligger en liten bit utanför Barcelona.