10 Saker att Se och Göra på Mallorca

Foto av författare
Redaktionen

Cala S’Amonia

En härlig paradisstrand på den sydöstra delen av Mallorca som bjuder på kritvit sand och kristallklart vatten i en liten lagun. Ett måste att besöka när man åker till Mallorca!

Pollenca

En genuin och mysig liten stad som ligger på den östra sidan av Serra de Tramuntana. Vill man ha en äkta Mallorcaupplevelse är detta en av alla småstäder på ön som är värda att besöka. Området har varit bebott länge och man har hittat kvarlämningar som dateras 2000 år f.kr. I Puerto Pollensa finns även en mysig liten hamn och en vacker sandstrand som kantas av charmiga restauranger och butiker.

Palma de Mallorca

Mallorcas huvudstad är en historisk stad med vacker arkitektur och mycket att upptäcka. Förutom fin arkitektur, konst och historia har staden även ett utmärkt shoppingutbud. Planera in minst en heldag i Palma när du besöker Mallorca. Staden är helt klart en sevärdhet på Mallorca som man inte får missa.

mallorca Palma

Gamla stan i Alcudia

Alcudia var den plats där romarna först landsteg och bosatte sig på när de invaderade Mallorca år 123 f.kr. Men själva staden har varit bebodd ända sedan bronsåldern. Det medeltida arvet är väl synligt idag genom bevarade byggnader och muren som omger staden. Numera är dock Alcudia en trevlig semesterort främst för barnfamiljer. Alcudia lämpar sig otroligt bra för barnfamiljer, tack vare långgrunda stränder och en lugn omgivning.

Vattensporter

Precis som många andra öar råder det ingen brist på vattensporter att utöva på Mallorca. Här finns det mesta och man kan testa på vattensporter som paddleboarding, surfing, flyboard, jet-ski, vattenskidor och mycket mer. Det finns också mycket att upptäcka under havsytan och runt omkring finns det gott om dykskolor och företag som arrangerar dykning och snorkling.

Cap de Formentor

Detta är Mallorcas nordligaste punkt och lokalt är platsen även känd som “där vindarna möts”. Härifrån får man fantastiska vyer över havet och landskapet. I närheten av Cap de Formentor ligger flera fina och avskilda stränder med tillhörande lyxhotell i närheten. Klippkanterna omges av ett stup rakt ner på 400 meter och ger en häftig känsla när man blickar ut över Cap de Formentor.

Cap_Formentor

Nattliv

Mallorca har ett sprudlande nattliv som passar både ungdomar och äldre resenärer. Ungdomarna håller sig mest till Magaluf, där klubbar som Grabbarna Grus och BCM finns medans äldre resenärer oftast håller sig till Palma eller Alcudia där atmosfären är något mer avslappnad. Det finns gott om barer och klubbar på Mallorca och en sak är säker, här finns något för alla oavsett vilken musiksmak och vilken typ av nattliv man gillar.

Ecovinyassa

Besök ekologiska odlingar och se vackra apelsin-, citron- och fikonodlingar och mycket mer. Ecovinyassa består av 49 stationer där man kan se den ekologiska odlingsprocessen och lära sig mer samt smaka på lokala frukter. Från Ecovinyassa får man dessutom en otroligt vacker utsikt över bergen Serra de Tramuntana.

Jungle Parc

En härlig äventyrspark för hela familjen där man testar på olika “djungelbanor”. Svårighetsgraderna varierar och på vissa är man som vuxen tvungen att följa med sina barn. Det finns även svårare banor som passar ungdomar och vuxna. Jungle Parc bjuder helt enkelt på en rolig dagsutflykt som passar alla oavsett ålder.

Serra de Tramuntana

En bergskedja som går från den sydöstra delen till den nordöstra delen av Mallorca. Bergskedjan bjuder på spännande vandringsleder och fantastiska utsikter. Under vintern kan det till och med hända att bergstoppen Puig Major täcks av snö. Sedan 2011 finns området med på Unescos lista med världsarv.

Serra de Tramuntana (1)

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna till Mallorca

Lämna en kommentar