10 Saker att Se och Göra på Kos

Foto av författare
Redaktionen

Agios Fokas Beach

En vacker och härlig stenstrand som ligger på den nordöstra tippen av Kos. På stranden finns även en beach bar som serverar goda drinkar. Stranden ligger cirka 8 kilometer söder om Kos stad.

Dykning och snorkling

Precis som många andra grekiska öar finns det goda förutsättningar för dykning och snorkling. Det kristallklara vattnet och den behagliga temperaturen gör det möjligt att upptäcka det marina djurlivet på riktigt. Runt omkring Kos finns även en hel del skeppsvrak att utforska.

Nattliv

Kos var för några år sedan ett av Europas största destinationer för festresor, men har efter hand tappat en del. Men trots det är det fortfarande många som åker till Kos för att festa och sola. För skandinaver finns West Bar där merparten av de skandinaviska ungdomarna håller till. Förutom nattklubbar har Kos gott om barer och pubar med en lugnare atmosfär.

West bar Kos

Asklepion

Idag kan man se ruinerna av ett tempelområde som byggdes redan 100 år före kristus. Templet var tillägnat Askleipos, som var läkekonstens gud. Många experter anser att Asklepion är ett av världens första sjukhus. Förutom en bit historia kan man även njuta av en vacker utsikt över Turkiet.

Slottet i Kos

Kos gamla fästning ligger nere vid hamnen och är ett klassiskt landmärke på Kos. De äldsta delarna av slottet härstammar ända från 1400-talet och det var här som Saint John ordern utgick ifrån. Idag är det ett museum som visar upp historiska föremål och berättar mer om vad som hänt på slottet.

Rida på hästar – Stötta inte denna aktivitet

Vi på Destinavo.com stödjer inte aktiviteter som använder djur för underhållning. Det är därför vi har tagit med denna aktivitet på listan av de mest populära saker att se och göra i Kos. Ridning är en av de mest populära aktiviteterna på ön och därför så rekommenderar vi dig att inte stödja detta.

Tänk dig själv att byta plats med hästarna. Att ha en sadel sittandes tight på ryggen, tvingas till att ha ett obekväm betsel i munnen och släpa runt på tunga turister hela dagen lång. Vi tror inte att det är något som du själv skulle vilja göra varje dag för resten av ditt liv.

Tänk alltid såhär; Om det inte är okej mot människor, då är det inte okej mot djur!

Kos hästridning

Nissyros

Nissyros är en liten vulkanö som ligger strax söder om Kos. Hit kan man åka på dagsutflykt och utforska det genuina grekiska bylivet. Nissyros är väldigt traditionellt och det finns många vackra byggnader och kloster att kolla på. Lokala restauranger serverar grekisk mat på grekiskt vis. De flesta som åker hit gör det dock för att vandra upp till den aktiva vulkanen för att se den bubbla och ånga på nära håll.

Therma

Therma är en het källa som får din kropp och själ att le. Termalbadet ligger ungefär 10 kilometer från Kos stad och är populär bland både turister och lokalbefolkningen. Vattnet innehåller mineraler som Potassium, Sodium, Calcium, Magnesium, Sulfur, som alla kan göra underverk för kroppen och huden.

Kos Natural Park

Upptäck den vackra och gröna naturen på Kos. Utforska de små byarna och köp med dig vackra hantverk och souvenirer eller lokalt producerade råvaror. Uppe på toppen väntar också en fantastisk utsikt.

Tigaki Beach

Denna strand anses av många vara den bästa på hela Kos, en uppfattning som även vi på Destinavo delar. Tigaki Beach passar hela familjen och är otroligt vacker med sin kritvita sand och det kristallklara vattnet. Stranden ligger cirka 11 kilometer från Kos stad och är en sevärdhet på Kos som man måste besöka!

Tigaki Beach

Lämna en kommentar