Skip to Content

10 Saker att Se och Göra på La Gomera

10 Saker att Se och Göra på La Gomera

Garajonay National Park

La Gomeras mest kända landmärke bjuder på härliga vandringsleder och en vacker natur. I Garajonay National Park är växtligheten tätt och här finns både Europas äldsta urskog och Europas renaste luft. I parken finns även naturliga källor med drickbart vatten.

Delfin och valskådning

Flera gånger under året kan man åka ut på delfin- och valskådning utanför La Gomera. En mycket uppskattad utflykt där man får chansen att få komma nära havets giganter och våra älskade delfiner.

Bosque del Cedro

En regnskog som är en del av nationalparken Garonay. Bosque del Cedro syftar särskilt på området i nordost som gränsar till nationalparken och staden Hermigua. Genom regnskogen går en ström där vatten rinner året runt. Här finns många vackra vandringsleder och natursköna områden.

bosque_del_Cedro

Valle Gran Rey

En mysig liten ord där valskådningen utgår ifrån. Här finns också fina vandringsleder och ett rikt växt- och fågelliv. Längs dalens väggar kan man också se stora bananodlingar. Ett pittoreskt område som är väl värt att besöka.

Vandring

La Gomera är naturälskarens paradis. Hela ön är full av vandringsleder med varierande svårighetsgrad. Överallt finns den frodiga naturen som ger en äventyrlig känsla på vandringen. La Gomera är också en av Kanarieöarnas minst exploaterade ö och många delar av ön är fortfarande vild.

Valle de Hermigua

Hermiguadalen är ett naturskönt område på La Gomera där även den lilla staden Hermigua är belägen. Här finns flera fina vandringsleder med fantastisk utsikt över landskapet. I Hermigua har man chansen att uppleva det genuina livet på La Gomera.

HermiguaFoto: lagomera.travel

San Sebastián

Denna stad var inte vilken stad som helst, detta var nämligen Christoffer Columbus sista utpost innan han begav sig iväg mot Amerika. Huset där han bodde finns kvar än idag och är en välbesökt sevärdhet på La Gomera. I gamla stan finns flera byggnader bevarade från Christoffer Columbus tid.

Hela San Sebastián har en genuin känsla över sig och förutom en rik historia finns det även två vackra stränder i staden, stränderna är Playa de La Sebastián och Playa de La Cueva.

Piscina Natural

Bada i en naturlig swimmingpool med fantastisk utsikt över havet och Teneriffa. Piscina Natural ligger i staden Hermigua och är väl värt ett besök.

Golf

Det är inte bara naturälskare som söker sig till La Gomera, även en del golfare söker sig hit för att spela på golfbanan Tecina. Från golfbanan får man dessutom en fantastisk utsikt över Atlanten och Mt. Teide på Teneriffa. Golfbanan är 6.2 kilometer lång och har svårighetsgrad medel.

Playa de La Caleta

Playa de La Caleta är norra kustens finaste strand och en vacker plats att spendera dagen på. Stranden ligger i en vindskyddad vik och under sommaren serveras färsk fisk och dryck på en liten bar som ligger på stranden. Starka strömmar kan förekomma och det gäller att vara försiktig innan man beger sig ut i vattnet.

playa_caleta_la_gomeraFoto: Gomera-individual