10 Saker att Se och Göra på Teneriffa

Foto av författare
Redaktionen

Nattliv

Teneriffa har ett omfattande nöjesliv med många barer, restauranger och klubbar att besöka. Flera av dem har öppet ända in på småtimmarna. Största utbudet finns i turistorterna Los Christianos och Playa de Las Americas, men det finns även en del barer och klubbar i huvudstaden Santa Cruz de Tenerife. Ett mysigt ställe som har riktigt goda drinkar är – Akustito Cocktail, som ligger i Playa de Las Americas.

Siam Park

Siam Park i Costa Adeje är en av världens bästa vattenland. Här finns något för alla, oavsett ålder och för den mer våghalsiga finns även världens största konstgjorda surfvåg. På Siam Park väntar en rolig dag för hela familjen.

Loro Parque – Stötta inte denna attraktion

Detta är en av attraktionerna på Teneriffa som vi rekommenderar dig att hålla dig borta från under din semester. Den enda anledningen till att vi har tagit denna “attraktion” i denna lista är för att informera dig om hur fel det är. Loro Parque är ett zoo, och det är något som vi inte stödjer på Destinavo.com. Djuren är menade att leva i det vilda, inte i fångenskap.

Snälla, stödj aldrig någon form av attraktion som involverar djur när du reser i världen.

Loro Parque

Mascadalen

Ett lokalt ordspråk säger att ett besök på Teneriffa inte är komplett utan att ha besökt Mascadalen. Efter att ha besökt Mascadalen är det lätt att förstå varför. Denna vandringsled bjuder på det genuina Teneriffa och den vackra naturen som finns på ön.

Dykning och snorkling

Precis som resterande Kanarieöar finns det goda möjligheter för dykning och snorkling längs Teneriffas kust. Ett rikt marint djurliv och flera skeppsvrak gör det än mer spännande att utforska vad som finns i havet utanför Teneriffa.

Garachico

En pittoresk liten by som ligger nedanför en hög klippa. Garachico är fortfarande väldigt spanskt och det finns inte gott om engelsktalande personer som bor här. I denna lilla by kan man njuta av lokala maträtter och få chansen att uppleva en del av det genuina Teneriffa.

Garachicho

Äventyrssporter

Runt om på Teneriffa utövas många äventyrssporter, både på land och i vattnet. Teneriffa är ett perfekt resmål för adrenalinsökaren med aktiviteter som skärmflygning, vindsurfing, surfing, grottvandring, paddleboard, flyboard och andra vattenaktiviteter.

Playa de Las Americas

Teneriffas mest besökta och kända strand heter Playa de Las Americas och är belägen i turistorten med samma namn. Här väntar en riktig solsemester och charterstämning. Runt omkring stranden finns barer, små butiker och flera restauranger. Även om stranden inte är Teneriffas vackraste är den fortfarande väldigt vacker och förvånansvärt ren.

Teide nationalpark

Nationalparken Teide visar upp Teneriffas vackra och frodiga vulkanlandskap. Här finns även Spaniens högsta berg med en höjd på 3718 meter. Den vilande vulkanen är dessutom världens tredje största.

Playa de Las Terisitas

Den här stranden är som tagen ur ett vykort från paradiset. Färgerna på vattnet och sanden är magiskt vackra och ett besök på Teneriffa är inte komplett utan att ha besökt Playa de Las Terisitas. Stranden är belägen på den nordöstra delen av Teneriffa, cirka 9 kilometer utanför Santa Cruz de Tenerife.

Playa de las Teresitas

Lämna en kommentar