10 Saker att Se och Göra på Lanzarote

Foto av författare
Redaktionen

El Lago Verde

En liten sjö uppe på en svart sandstrand som färgats grön av olika alger och vulkaniska mineraler som är unika för El Lago Verde. Ett häftigt ställe att bada på och perfekt för att ta ett par härliga semesterbilder.

Surfskola

Runt om Lanzarotes kuster är förutsättningarna för surfing nästintill perfekta och intresset är stort. Surfingintresserade från hela världen kommer hit för att surfa och det finns gott om surfskolor för nybörjare som vill lära sig. De bästa surfskolorna hittar du i Caleta de Famara.

Cesar Manrique

Cesar Manrique är Lanzarotes berömda konstnär. I princip all arkitektur på ön är designad eller inspirerad av honom. Han var även en duktig konstnär och hans målningar finns att skåda på hans museum i Haria. Regelbundna utställningar brukar även visas upp i Puerto del Carmen. Fundación Cesar Manrique är en annan populär sevärdheter som ligger i Costa Teguise.

cesar manrique

Timanfaya Nationalpark

I Timanfaya får man chansen att upptäcka det spektakulära lavalandskapet och den vackra naturen på Lanzarote. I Nationalparken ligger flera kratrar och högst upp på Timanfaya bjuds det på en fantastiskt utsökt. Uppe på toppen finns dessutom en restaurangen som serverar kyckling som grillats direkt över en vulkankrater.

Marknaden i Teguise

Vill man handla lokala specialiteter och råvaror ska man bege sig till marknaden i Teguise. Här kan man också köpa fina souvenirer och hantverk av olika slag. Utflykter arrangeras hit, men det går också att ta sig hit på egen hand med hyrbil eller buss från Puerto del Carmen. Marknaden i Teguise hålls varje söndag från 09:00 till 14:00.

Playa de Janubio

En underbart vacker svart sandstrand med lavasand och lavastenar. Stranden är inte särskilt känd för att vara badvänlig. Även surfare avråds att ge sig ut i vattnet då strömmarna är alldeles för starka. Men det är ändå värt att åka hit för att sätta sin fot på den vackra lavastranden. Stranden är belägen cirka 25 kilometer väster om Puerto del Carmen.

PLaya de Janubio

Playas de Papagoyo

Papagoyostränderna ligger på den södra delen av Lanzarote och består av fem sandstränder som ligger på rad. Stränderna har alla kritvit sand och kristallklart vatten. Den mest kända heter Papagoyo, men det är också den som det är mest folk på. De andra stränderna är både trevligare och charmigare.

Nattliv

Lanzarote är ganska livligt på kvällen och det finns gott om barer och klubbar att besöka. Utbudet är störst i Puerto del Carmen och många av barerna har öppet ända in på småtimmarna. Det finns även barer i Costa Teguise och Playa Blanca. Några barer som är värda att nämnas är: The Island bar, Jesters bar, Lounge bar, The Snug bar, Dickens cocktail bar och La Gruta.

Strandpromenaden i Puerto del Carmen

Puerto del Carmens strandpromenad sträcker sig hela 7 kilometer och erbjuder mycket att titta på längs vägen. Längs strandpromenaden ligger flera butiker, caféer och barer. Vi rekommenderar en romantisk strandpromenad när solen går ner, butikerna är fortfarande öppna och det är otroligt vackert att se solen gå ner bakom vulkanerna.

Dykning och snorkling

Det marina djurlivet runt omkring Lanzarote är enastående och har mycket att upptäcka. I närheten finns dessutom ett antal skeppsvrak man kan utforska. Gillar man att dyka och snorkla kan man vara säker på att man kommer gilla Lanzarote. Är man nybörjare finns det dykarskolor och arrangerade dykutflykter man kan boka.

Lanzarote dykning

Lämna en kommentar