10 Saker att Se och Göra på Fuerteventura

Foto av författare
Redaktionen

Corralejo

Corralejo är både en populär turistort och ett mecka för vindsurfare. Från början var Corralejo en liten fiskeby och trots den ökade turismen har man på många håll lyckats behålla sin charm. Atmosfären är avslappnad och rofylld, men det finns också ett stort utbud av barer och klubbar i alla smaker. Ute på restaurang rekommenderar vi att man testar den lokala specialitén “cabrito” som är en smakfull maträtt gjord på getkött.

Isla de Lobos

En liten paradisö som är belägen strax utanför Fuerteventuras norra kust mellan Fuerteventura och Lanzarote. Här väntar ett vackert naturreservat med fina utsikter och stränder. Isla de Lobos passar perfekt som en endagsflykt och en populär sevärdhet är öns egna fyr, där många sätter sig ner för en fridfull stund samtidigt som vågorna skvalpar in mot kusten.

Caleta de Fuste

Åker du på semester med småbarn är det till Caleta de Fuste du ska åka till. Vattnet här är lugnt och långgrunt och passar perfekt för mindre barn som ännu inte lärt sig simma. Här finns även flera dykskolor och andra vattenaktiviteter om man inte känner för att ligga och lata sig i solstolen hela dagen. I Caleta de Fuste ligger även det äventyrliga gamla fortet – El Castillo. På kvällen finns det många restauranger att välja mellan och flera av dem har levande musik som underhållning.

caleta de Fuste (1)

Golf

Turismen har fört med sig golfen till Kanarieöarna och Fuerteventura är inget undantag. På Fuerteventura finns ett flertal golfbanor som är öppna året runt. Det milda klimatet är perfekt för en härlig dag på golfbanan.

Gran Tarajal

Gran Tarajal är en av de större städerna på Fuerteventura och här bor en stor mängd av öns lokalbefolkning. Staden är belägen vid floden Rio Gran Tarajal och här finns det gott om mysiga och genuina restauranger. Gran Tarajal är oerhört charmig och många delar av staden är typiskt kanarisk. Här finns också en vacker svart sandstrand med lugnt vatten.

Cross Island

Utforska Fuerteventuras vackra landskap och natur och följ med på en guidad rundtur. Cross Island tar dig flera vackra platser och låter dig upptäcka ön på ett annorlunda sätt.

Cross IslandFoto: Simon Espinoux / Crossisland.es

Jandia Beach

Denna strand är en av Kanarieöarnas bästa stränder och ett måste att besöka när man åker till Fuerteventura. Jandia Beach sträcker sig långt längs den södra delen av ön och är indelad i flera sektioner.

Dykning och snorkling

Kusterna runt Fuerteventura erbjuder goda förutsättningar för dykning och snorkling. På många håll är vattnet lugn och klart. I vattnet runt ön är det marina djurlivet rikt och på sina håll finns det även ett par skeppsvrak att utforska.

Vattensporter

Det finns gott om ställen med vattensporter på Fuerteventura med alltifrån paddleboarding till jet-ski och bananbåt. Vindsurfing och vanlig surfing är två andra populära vattensporter som utövas på Fuerteventura.

Playa del Matorral

En av våra favoritstränder på Fuerteventura som bjuder på kritvit sand och kristallklart vatten i ren paradisanda. Stranden tillhör Pajara och är en del av Jandia-halvön på den södra delen av Fuerteventura. Förutom att vara populär bland vanliga turister, så är en del av stranden även populärt hos en annan typ av turister – flyttfåglar.

Matorralstranden

Lämna en kommentar