10 Saker att Se och Göra i Zurich

Gamla stan

Zürich är en av de bästa städerna i Schweiz för den som älskar att promenera och ta sig en rundtur till fots på egen hand. Stadens gamla del sträcker sig en mil och flera kvarter in på båda sidorna av floden Limmat. Från de romerska ruinerna till medeltida hus och rådhusen finns det 2000 år av levande historia att utforska.

Kunsthaus

Zürich är en stad med många museer, varav 14 av dem är konstmuseer. Kunsthaus-galleriet innehåller en av de största konstsamlingarna i Schweiz och sträcker sig från 1500-talet och framåt. Museet har stora samlingar konstverk av Rodin, Monet, Picasso och Warhol, detta är bara några få av de många kända konstnärerna vars verk finns under detta tak.

Grossmünster & Fraumünster

Två av Zürich mest kända och historiska landmärken är kyrkorna Grossmünster och Fraumünster, som ligger längs med floden Limmat. Grossmünster erbjuder en fantastisk utsikt över staden uppe i dess klocktorn och kyrkan är även känd för sina julinspirerade fönster. 1300-tals kyrkan Fraumünster är känd för sina fantastiska fönster som är designade av konstnären Marc Chagall.

Grossmünster Fraumünster

Zürich Zoo – Stötta inte denna attraktion

Vi på Destinavo.com stödjer inte attraktioner som använder djur för underhållning. Den enda anledningen till varför vi inkluderar Zurich Zoo i listan över saker att se och göra i Zurich är för att informera dig om hur fel det är mot djuren.

Djuren är menade att leva i det vilda, inte i fångenskap. Föreställ dig själv att vara inlåst i en bur, med tusentals människor som stirrar, pekar och skrattar åt dig varje dag för resten av ditt liv. Du kan inte fly och du kan inte ens gömma dig. Tänk alltid såhär: är det inte okej mot människor, så är det inte okej mot djur.

Snälla, stöd aldrig attraktioner som involverar djur när du reser.

Oerlikon

I det forntida industriområdet i västra Zürich ligger nu ett trendigt kulturellt centrum, Oerlikon, som är fullt av gallerier, teatrar, restauranger och butiker. Under den vackra 1900-tals bron ligger Im Viadukt shoppingcentrum som säljer allt ifrån möbler och märkeskläder till knasiga accessoarer.

Mat i Zürich

Zürich är känt för sin gastronomiska mat, som sträcker sig långt bortom schnitzlar, rostis och bratwursts. För traditionell schweizisk mat ska man ta sig till Bahnhofstrasse, eller om man är ute efter mer modern mat ska man åka till västra Zürich. Äter du inte kött, så finns den perfekta restaurengen för dig, Hiltl Restaurant var den första vegetariska restaurangen i världen och grundades redan 1898, idag ägs den utav familjens fjärde generation.

mat Zurich

Nationalmuseet i Zürich

I närheten av Zürich centralstation ligger det schweiziska Nationalmuseet. Detta museum innehåller både permanenta och växande utställningar som kartlägger landets kulturhistoria från början och fram till nutid. Nationalmuseet innehåller tre separata institutioner; Nationalmuset i Zurich, slottet Prangins och Forum of Swiss History.

St Peterskyrkan

St Peterskyrkan är den äldsta församlingskyrkan i Zürich. Kyrkan har än idag kvar sina ursprunliga grundmurar och man har även den största urtavlan i hela Europa med en diameter på hela 9 meter. Det är en mycket vacker och stor kyrka som är härlig att sitta i och koppla av, titta på konsten eller bara njuta av den härliga atmosfären.

Zurich Lake

Zürich är en perfekt stad för dem som älskar en härlig utsikt över vattnet, tack vare sina härliga floder Limmat, Sihl och Zürichsjön. Den enorma sjön är en av stadens stora höjdpunkter, där man finner flera pittoreska vägar som slingrar sig runt sjön som är mycket trevliga för en promenad. Ett annat alternativ är att man tar en kort 90 minuters tur och retur kryssning på sjön.

Chinese Garden

Den kinesiska trädgården är belägen precis vid sjön vid Zürichhorn. Denna trädgård var en present från systerstaden Kunming och anses vara en av de mest imponerande trädgårdarna utanför Kina. Tempelträdgården öppnades 1994 och dess “Three Friends of Winter” utställning visar upp vackra vinter körsbärsträd, tall och bambu. Trädgården har öppet från slutet av mars till mitten av oktober.

Kinaträdgård i Zurich

Lämna en kommentar