10 Saker att Se och Göra på Korfu

Korfu’s vandringsled

Gillar du vandring är detta ett måste för dig. Korfu’s vandringsled går längs hela ön och bjuder på fantastiska vyer och upplevelser. På vägen stöter man på alltifrån vackra stränder till vackra oliv- och vinodlingar.

Kyrkorna i Korfus gamla stadsdel

Runt om på Korfu finns många vackra och gamla kyrkor och kloster. Bara i Korfu’s gamla stadsdel hittar man så många som 37 olika kyrkor. Den viktigaste av dessa är St Spiridon kyrkan som härstammar från 1500-talet och är byggd i venetiansk stil.

Åk över till Saranda i Albanien

Saranda är en av Europas gömda pärlor med vacker natur och kanske Europas finaste stränder. Från Korfu är det bara en kort båtresa till Saranda med avgång två gånger om dagen. Förutom stränder finns det mycket historia i och runt omkring Saranda. Även mat och dryck är billigt i Saranda. Ett måste när man är på Korfu!

Ksamil Saranda

Paleokastritsa

Åk på dagsutflykt till den vackra kuststaden Paleokastritsa. Även om den lilla staden har blivit ett populärt ställe bland turister så har man trots det lyckats behålla sin charm och vackra natur. Theotókou klostret som ligger här är också det värt ett besök.

Kassiopi

En av Korfu’s vackraste stränder och ett måste att besöka när man är på Korfu. En klassisk grekisk paradisstrand som har allt man kan önska för en härlig dag på stranden.

Vlacherna Klostret

Detta kloster är ett av Korfu’s kändaste landmärken. Klostret är byggt på en klippig liten ö strax utanför den södra tippen av Kanonihalvön. Vlacherna var ett kloster för kvinnor och idag är det öppet för allmänheten året runt.

Vlacherna klostret

St Michael and St George Palatset

Ett lyxigt palats och den mest framstående byggnaden från den tidsperiod när engelsmännen styrde på Korfu. Palatset byggdes åt den dåvarande “The British Lord High Commissioner”. Idag har palatsets insida förvandlats till ett museum tillägnat asiatisk konst, framförallt från Indien och Fjärran Östern.

Korfu’s gamla fort

Det gamla fortet utanför Korfu stad härstammar från den bysantiska tidsperioden. I Fortet finns bland annat en kyrka och ett museum. Härifrån får man också en makalös utsikt över Korfu stad.

Nattlivet i Korfu stad

Är du sugen på partaj ska du bege dig till staden Korfu, som har ett bra utbud av barer och nattklubbar. Festen börjar tidigt på kvällen och slutar sent på natten. I Korfu stad finns det ett ställe för allas smaker och åldrar.

Nissaki

En lugn och trevlig familjevänlig strand cirka 22 kilometer norr om Korfu stad. Stranden är en av Korfu’s mest pittoreska stränder med mjuk sand och vackert vatten i grönblå färg.

Nissaki beach

Lämna en kommentar