10 Saker att Se och Göra i Wien

Stadsvandringstur

Följ med på rundtur genom Wiens gator och upplev staden från sin bästa sida. Guiderna är uppväxta i Wien och är mycket kunniga om staden och dess historia. På stadsvandringen får man se Wiens bästa sevärdheter och historia platser samtidigt som man får insidertips om bra restauranger, caféer och barer.

Prater

Prater är en grön oas i centrala Wien som är populär både bland turister och lokalbefolkningen. I parken ligger även tivolit som har det berömda pariserhjulet Riesenrad. En åktur från Riesenrad bjuder på en fantastisk utsikt 65 meter upp i luften. I parken ligger också det populära nattdiscot – Villa Wahnsinn.

Hofburg (kejsarpalatset)

Kejsarpalatset i Wien är en vacker och historisk byggnad som tidigare var residens för kejsare. Numera är palatset hem åt Österrikes president. Palatset är precis som många andra delar av Wien byggd i barockstil. Är man intresserad av konst, kultur, gamla byggnader eller historia så bör man definitivt besöka Hofburg.

Hofburg

Båttur längs Donau

Ta en tur längs Donaufloden och upplev vackra Wien på avstånd. Båtturen är väldigt mysig och det är möjligt att antingen åka på dagen eller att åka lite senare på kvällen och samtidigt njuta av god mat & dryck på båten. Perfekt för vackra panoramabilder över Wien.

Operahuset

Gillar man klassisk musik och opera bör man boka biljetter till Wiens statsopera. Operahuset har gästats av några världens mest kända kompositörer och anses vara ett av världens vackraste operahus. Arkitekturen är underbar precis som akustiken!

Schönbrunn

Parken och slottet i Schönbrunn är en av Wiens populäraste sevärdheter. Slottet är byggt i barockstil och härstammar från 1700-talet. Här finns även ett av världens äldsta zoo (Schönbrunn zoo), ett lusthus, en labyrint, vackra trädgårdar och mycket mer. Schönbrunn är ett måste när man besöker Wien!

Schönbrunn

Kunsthistorisches Museum

Det historiska konstmuseet i Wien har en fantastisk samling. Är man intresserad av konst är detta ett måste när man besöker Wien.

Wiens historiska centrum

Wien var från början en keltisk och romersk bebyggelse, men utvecklades senare till en medeltida stad i barockstil och huvudstad i kungariket Österrike-Ungern. Atmosfären är mysig och byggnaderna är vackra. Ett besök i denna charmiga stadsdel är ett måste när man besöker Wien!

Parndorf shopping outlet

Cirka 30-60 minuter med bil/buss ligger Parndorf shopping outlet. Stället är nästan uppbyggd som en liten by och är ett riktigt drömställe för alla shopaholics. Här ligger märkesbutikerna tätt tillsammans med lokala designers och deras butiker. Det bästa av allt? Priserna är 30-70% lägre än ordinarie pris.

Ät en würst på stan

Åker man till Wien eller Österrike överhuvudtaget måste man provsmaka den obligatoriska würsten. Korvarna kommer i flera olika smaker och en sak är säker – Här finns en würst för alla!

wuerstelstand

Lämna en kommentar