Skip to Content

10 Saker att Se och Göra i Berlin

10 Saker att Se och Göra i Berlin

Monumentet över Berlinmuren

Att besöka Berlinmuren är ett måste när man är i Berlin. Muren delade av västra Berlin och Östberlin. Det är en stor och viktig del av stadens historia och ett besök hit är både lärorikt och intressant. Idag finns det kvar olika delar av muren och vid dessa hittar man ett flertal informationsskyltar som berättar och förklarar om de olika platserna. Monumentet över Berlinmuren är en av stadens mest klassiska sevärdheter. 

Tempelhof Freiheit Park

Den gamla nerlagda flygplatsen i Berlin är numera en aktivitetspark som många berlinare och turister gärna besöker under dagar med fint väder. Åk inlines, kitesurfa med en skateboard, flyg drake, grilla eller njut av en picknick. Det finns mycket kul att göra och se här oavsett om man är här med familj eller vänner.

Adress: ehemaliger Flufhafen Tempelhof, 10777 Berlin.

Berliner Unterwelten

Följ med på den guidade turen Berliner Unterwelten och upptäck en helt annan sida av Berlin. På rundturen får du uppleva Berlins begravda historia, under stadens tunnlar, bunkrar och valv. Det var här som många människor tvingades att leva under en lång tidsperiod, under det andra världskriget. 

 Berliner Unterwelten

Förbundsdagen

Förbundsdagen är ett fantastiskt museum som ger en mycket intressant och lärorik information om Tyskland och Berlin. När man är här, måste man gå upp i den välkända glaskupolen. Från glaskupolen får man en helt fantastisk utsikt över hela Berlin. Det är gratis inträde, men man bör boka i förväg för att vara på den säkra sidan. Man måste även ha med sig ett giltigt pass eller internationellt ID-kort. 

Kreuzkölln

Berlin är en riktig partystad med ett mycket livligt och skojigt nattliv. Ett måste är att besöka det trendiga distriktet Kreuzkölln, som ligger mellan Kreuzberg och Neuköll. I detta distrikt finns ett bra utbud av häftiga konstgallerier, coola modebutiker och en hel del trendiga barer och klubbar. Här möter det konstnärliga det festliga, och det är det som gör Kreuzkölln till ett riktigt häftigt distrikt. 

Museum Island

På denna ö finner man några av Berlins bästa museum, såsom Pergamonmuseet där man kan se vackra gamla väggar från Babylonien. Ön och dess arkitektoniska byggnader är i sig väldigt vackert, så en promenad rekommenderas också på denna ö. 

Museum Island Berlin

Markthalle 9

En otroligt härlig matmarknad där det serveras mat och dryck från alla jordens hörn. Inte nog med att de serveras god mat och dryck, här finns dessutom mattillbehör och massa gott man kan köpa med sig hem. Ett tips, kom hit hungrig!

Adress: Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin.

Clärchens Ballhaus

Clärchens Ballhaus är ett mycket trevlig ställe för både underhållning och middag. Här serveras både pizza och traditionell tysk mat som du kan avnjuta till deras härliga dansshower. Efter middagen kan man alltid stanna kvar, dricka en drink och göra dem sällskap på dansgolvet. 

Adress: Auguststrasse 24, 10117 Berlin.

Berlin Philharmonic

För den som tycker om klassisk musik, är detta ett måste att göra i Berlin. Berlin Philharmonic erbjuder konserter av världsklass till ett bra pris. Här får man uppleva både vacker musik och arkitektur. 

Söndagsmarknad i Mauerpark

På söndagar hålls en stor marknad i Mauerpark. Detta område är fyllt med olika loppisar och marknadsstånd med en riktigt skön atmosfär. Här finns allt möjligt, både begagnat och nytt. Skulle man bli hungrig eller törstig så finns det gott om ställen runt omkring som säljer god mat och öl. 

Mauerpark market