10 Saker att Se och Göra i Tallinn

Foto av författare
Redaktionen

Gamla stan

Gamla stan är hjärtat i Tallinn och ett av Europas mest välbevarade medeltidsområden. Vandra runt bland mysiga gränder och kullerstensgator och titta på vackra gamla slott, kyrkor och fästningar. Gamla stan har även många små butiker som säljer lokala hantverk, specialiteter och souvenirer. Blir man hungrig finns det gott om restauranger och caféer.

Sankt Olavs Kyrka (Oleviste kirik)

Mellan 1549 och 1625 var kyrkan världens högsta byggnad med en höjd på 159 meter. 1625 förstördes det högsta tornet i en brand och idag är kyrkans högsta punkt 123,7 meter. Kyrkan byggdes redan under 1100 talet och är uppkallad efter norges kung Olav den helige.

Kadriorg Park

En lugn och harmonisk grön oas i centrala Tallinn. Promenera längs de vackra trädgårdarna eller njut av en mysig picknick. Vill du fika så finns där ett mysigt café som heter Kohvik Park.

Kadriorg Park i Tallinn

Spa och Sauna

De senaste åren har Spa-turismen hittat till Tallinn och med all rätt. Tallinn och Estland har länge haft en spa och saunakultur. Att gå på spa är ett måste när man besöker staden. Utbudet är stort och det finns Spaanläggningar i alla prisklasser, både billigt och superlyxigt. Standarden är hög på behandlingar och man får helt mycket valuta för pengarna.

Vintageshopping

Även om Tallinn inte är känt för att vara ett shoppingparadis, så finns här ändå en hel del vintage- och second handbutiker med goda chanser för fynd. De bästa vintagebutikerna hittar du i Gamla stan. Våra favoriter är Fankadelik, Vintage House och Oh So Retro.

Lahemaa Nationalpark

Nationalparken Lahemaa bjuder på en fantastisk natur och härliga vandringsturer. Här får man chansen att komma nära och njuta av en nästintill orörd natur. Är du en friluftsmänniska är en dagstur till Lahemaa nationalpark ett måste!

Lahemaa nationalpark

Tallinn Free Walking Tour

Följ med på gratis rundtur genom Tallinn. De kunniga guiderna är uppväxta i staden och visar upp Tallinn från sin bästa sida. Här får du värdefulla tips samtidigt som man får lära sig mer om stadens historia.

Pirita Beach

Gillar du sol och bad ska du bege dig till Pirita Beach. Stranden är väldigt populär under sommarmånaderna och det är alltid liv och rörelse här.

Domberget (Toompea)

Från toppen av Toompea hill får man den bästa utsikten över Tallinn. Området uppe på toppen har flera vackra byggnader och många trevliga restauranger och caféer.

Olde Hansa Spiced Almonds

Lukten känner man redan tre kvarter bort. En lukt som inte kommer att låta dig gå förens en kvinna i en medeltida klänning har gett dig en brun papperspåse med varma och kryddade nötter. Olde Hansas kryddade nötter vagn står i hjärtat av gamla stan i hörnet av Raekoja torget.

Det finns flera stycken ställen som säljer kryddade nötter, men det är Olde Hansa som är originalet med sina traditionella kryddade nötter. Ett måste att smaka när man går runt i Gamla stan!

Olde Hansa Spiced Almonds

Vill du veta mer om Tallinn kan du läsa vår reseguide om Tallinn eller kontakta oss på info@destinavo.com

Lämna en kommentar