10 Saker att Se och Göra i San Francisco

Foto av författare
Redaktionen

Golden Gate-bron

Golden Gate-bron, världens mest berömda bro, lyckas imponera de mest erfarna resenärerna med dess fantastiska brospann på hela 1,3 kilometer. Cirka 120.000 bilar korsar denna väg varje dag, och även en hel del fotgängare och cyklister på gångvägen längs den västra sidan. Bron sägs vara en av de mest fotograferade platserna på jorden. Så för resenären på besök är det ett måste att kolla in Golden Gate-bron.

Alcatraz

Alcatraz, det ökända gamla fängelset, ligger på en ö med samma namn i mitten av San Francisco Bay. Här har några av USA:s farligaste brottslingar suttit inspärrade. Det är ett flertal som försökt, men ingen fånge har någonsin lyckats fly från ön. Fängelset stängdes på 1960-talet och dess historier är legendariska. Det finns inspelade guidade turer som man kan ta, som ger möjlighet för besökarna att lära sig om fängelset samtidigt som man utforskar dess byggnader. För att komma till ön, ta en Alcatraz Cruises färja från Pier 33. Det kan vara bra att förboka.

Cable Cars

San Franciscos berömda spårvagnar har transporterat människor runt om staden sedan sent 1900-tal. Varje enkel-väg med spårvagnarna ger sina resenärer en spektakulär utsikt över stadens berömda kullar, samtidigt som de ger en spännande typ av transport. En åktur kostar cirka 7 dollar och går att köpas på samtliga linjers slutstationer.

San_Francisco_Cable_Car (1)

Union Square

Union Square är platsen i San Francisco för shoppingfantasten. Stora varuhus och exklusiva designerbutiker som kantar gatorna, så som: Tiffany & Co, Hermes, Gant och Prada. Westfield San Francisco Shopping Centre erbjuder den största Bloomingdales utanför New York och har den näst största Nordstrombutiken i hela USA.


Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i San Francisco så tar flera svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 


Fisherman’s Wharf

Vid Pier 39 ligger det berömda Fisherman’s Wharf, som är en festlig marknadsplats nere vid vattnet och en av stadens mest populära attraktioner. Här bor en hel koloni av sjölejon som har bosatt sig på flottarna som ligger väster om piren. Hit kommer besökare från hela världen för att skåda dessa berömda sjölejon.

Från Piren är det dessutom endast en kort promenad till Francisco Dungeon, Madame Tussauds, Ripley’s Believe It or Not!, och de berömda krabb-försäljarna som säljer “walk-away crab” och räkcocktails.

North Beach

North Beach är stadens italienska kvarter och är trots sitt namn faktiskt inte en strand alls. Det är istället en romantisk stadsdel i europeisk stil nära Washington Square. Längs med Columbus- och Grant Avenue finner du en hel del mysiga restauranger, caféer och butiker. Här ligger även ett av stadens mest älskade landmärken, kyrkan “The Church of Saints Peter and Paul”. Coit Tower ovanför Telegraph Hill bjuder på en fantastisk utsikt över stadens broar och San Francisco Bay. Inne i Coit Tower kan man se väggmålningar från golv till tak, som visar bilder av ett tidigare San Francisco.

North Beach

Legion of Honor

The Legion of Honor visar upp en samling av 4000 år av forntida och europeisk konst i en vacker Beaux-Arts byggnad i en fantastisk miljö med en härlig utsikt över Golde Gate Bridge. The Legion of Honor är San Franciscos vackraste offentliga museum och är belägen i Lincoln Park vid 100 34th Avenue.

China Town

Entrén till China Town vid Grant Avenue och Bush Street är känd som “Dragon’s Gate”. Innanför ligger 24 kvarter av liv och rörelse, där det mesta händer längs med Grant Avenue, San Fransicos äldsta gata. Exotiska butiker, kända restauranger, matmarknader, tempel och museer ligger inom China Towns gränser och utforskas bäst till fots. Kom hit och köp antika trolldrycker från örtbutiker, slappna av och njut av den goda maträtten “dim sum” eller bevittna skapandet av lyckokakor.

Walt Disney Family Museum

Walt Disney Family Museum är en perfekt plats att spendera en regnig dag på för att titta på deras fantastiska utställningar om Walt Disney. De genomtänkta utställningarna är skapade med mycket intressant historia och häftiga artefakter. Detta är ett museum för hela Disney-familjen.

Twin Peaks

Stans bästa utsiktsplats, Twin Peaks bjuder på en spektakulär utsikt över hela San Francisco. Oavsett om du väljer att ta dig hit på dagen eller på natten kommer staden bjuda på häftiga vyer. Kom hit för att se en solnedgång, se stadens alla lampor som gnistrar i mörkret eller se hela San Francisco i dagsljuset.

Twin Peaks (1)

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar