10 Saker att Se och Göra i Lissabon

Gratis rundvandringstur

Följ med på gratis vandringstur och upplev Lissabon från sin bästa sida. Guiderna tar med dig till stadens sevärdheter och berättar historian bakom dem och staden. Man får också tips på bra lokala restauranger, caféer och barer. Ett måste för dig som gillar historia, kultur, konst och vill lära känna staden på riktigt.

Hemsidalisbonfreetour.blogspot.com

Oceanário de Lisboa

Lissabons oceanarium är Europas största inomhusakvarier med över en miljon besökare varje år. Akvariet är hem åt mer än 16 000 djur och 450 st olika arter. Här finns alltifrån sjöhästar och sjöstjärnor till hajar och bläckfiskar. Här finns också pingviner och uttrar. Ett besök på Lissabons oceanarium är kul för hela familjen, både stora som små.

Castelo de Sao Jorge

Slottet i Lissabon har en lång historia bakom sig som sträcker sig ända tillbaka till 600-talet f.Kr. Själva slottscitadellet härstämmar från medeltiden, men den första slottsbebyggelsen byggdes redan under romartiden runt år 50 f.Kr. Förutom en rik historia och fin arkitektur kan man dessutom njuta av en fantastisk utsikt över Lissabon.

Sao Jorge slottet

Cantinho do Avillez

Cantinho do Avillez är utan tvekan ett av stadens bästa lunchställen. Här serverar stjärnkocken José Avillez riktigt god mat för under hundralappen. Färska råvaror, härlig stämning och en underbar atmosfär har gjort restaurangen otroligt populär bland lokalbefolkningen. Ska du äta lunch i Lissabon är Cantinho do Avillez “the place to go”.

Chiado

Chiado är ett traditionellt shoppingområde som ligger mellan Bairro Alto och Baixa Pombalina i centrala Lissabon. Torget är lite av en samlingsplats både för turister och lokalbefolkning och är ett viktigt kulturellt centrum i staden. Arkitekturen blandas mellan det moderna och det traditionella. Förutom shopping finns här även flera caféer, museum och teatrar.

Spårvagnslinje 28

Vill man upptäcka och utforska städer brukar det alltid vara bäst att promenera runt. Men i Lissabon bör man inte missa en tur på spårvagnslinje 28. Denna spårvagnslinje bjuder på en genuin och härlig rundtur genom Lissabon.

Spårvagnslinje 28

Miradouro Sao Pedro de Alcantara

En lugn och mysig liten park/trädgård som ligger i närheten av Bairro Alto. Härifrån får man en fantastisk utsikt över östra Lissabon.

Mosteiro dos Jerónimos

Detta vackra kloster är beläget i Belém, Lissabon och finns med på Unescos världsarvslista. Arkitekturen och konsten är häpnadsväckande både på utsidan och insidan. Några kända personer som är begravda här är upptäckaren Vasco da Gama, Fernando Pessoa och Manuel 1 av Portugal. I närheten ligger även Belémtornet, som är väl värt ett besök.

Se på utsikten från Cristo Rei

Cristo Rei är en helig staty som blickar ut över Lissabon. Statyn är inspirerad av Kristusstatyn som finns i Rio de Janeiro. Härifrån kan man njuta av en fantastisk utsikt över hela staden.

Sola och bada

Lissabon har lyxen att ligga nära flera fina stränder. Längs tåglinjen till Cascais ligger flera fina stränder, så som Playa de Tamariz, Praia da Conceição, Praia da Rainha och Guincho. Söder om Lissabon ligger stränder som den uppfriskande Meco, sandiga Troia eller den dolda pärlan Adraga, som rankas som en av Europas bästa stränder.

Guincho

Lämna en kommentar