10 saker att se och göra i Brooklyn

Foto av författare
Redaktionen

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park är helt klart en av de bästa platserna för att se New York’s highline. Här kan man sitta på en bänk och njuta av en fantastisk utsikt över hela staden, av dess höga skyskrapor och vackra miljö. Inte nog med att du får en vacker utsikt, här finns även många roliga saker att göra. Testa på rullskridskor, spela fotboll, basket eller volleyboll, gunga på lekplatsen eller besök glassfabriken.

Bushwick

Bushwick är inte ett klassiskt turistområde i Brooklyn. Det ser inte mycket ut för världen, men när man väl kommer in på undangömda gator, barer eller resturanger så blir man förvånansvärt överraskad. Är man på party-humör mitt på dagen, så kan man gå till till The Well som anordnar “tiki disco” varje söndag under sommarmånaderna. Känner man för att komma bort från turistfällorna och folkmassorna, så är verkligen Bushwick ett område för dig.

Hemsidathewellbrooklyn.com

Botanic garden

Om man känner för en lugn och avslappnande stund i den hektiska storstaden, så bör man bege sig till Brooklyns botaniska trädgård. Här finns mycket att se och en häftig grönska som man inte är van vid. Strosa igenom den japanska trädgården, rosenträdgården eller genom trädgårdens mycket realistiska regnskog och känn hur stressen rinner av dig.

Botanic garden Brooklyn

Brooklyn Fleemarket

Brooklyn Fleemarket är en mycket häftig marknad som ligger vid vattnet med en utsikt över Manhattan. Här kan man fynda smycken, vintage-kläder och inredning samt street-art och avsluta med en god bit gatuköksmat. Även om man inte är ute efter att köpa något, så är det väldigt mysigt att strosa runt här och titta på vad som säljs och på folkmyllret.

Brooklyn Museum

Ett intressant och bra museum utan långa köer och för mycket folk. Museet i Brooklyn visar upp olika utställningar och delar från alla världens hörn, vilket gör att det finns något för alla. Runt omkring museet ligger Prospect Park, den botaniska trädgården och en hel del mysiga restauranger.

Williamsburg

Williamsburg är en mycket häftig och livlig stadsdel i Brooklyn. Grafitti-konst, härligt folkspan och bra Secondhand-butiker är något man garanterat kommer att stöta på. Bedford Avenue är den stora huvudgatan som går igenom hela Brooklyn.

Här finns ett stort utbud av coola barer med mysiga bakgårdar och billig dricka. Surfbar, Juliette och The Charleston, är tre väldigt bra och inte så turistiga ställen i Williamsburg. Surfbar är en härlig bar/resturang med riktig sand på golvet, som dessutom serverar supergoda hamburgare. Juliette är ett supermysig ställe för en brunch, som nästan är obligatoriskt att testa när man är i New York.

The Charleston ligger mitt i centrala Williamsburg, bara ett stenkast ifrån Bedford Avenue station. The Charleston är en “dive bar” och är inget för dem som gillar lyx och glamour. Här finns roliga spel, gratis pizza och mycket billig dricka.

Williamsburg BrooklynFoto: Korye Logan / creative commons 

Prospect Park

Man kan säga att Prospect Park är som Manhattans Central Park. Det är hit New York borna kommer för att umgås under dagar med fint väder. Grillning, picknick och andra aktiviteter är populärt bland familjer och vänner. Prospect Park är en fin park med mycket träd och grönska. Vill man ta en promenad bland träd och buskar, så är det hit man ska gå.

Rooftop barer

Något man måste testa på i Brooklyn är att ta en drink eller två och njuta av utsikten över New Yorks skyline. Det finns nämligen väldigt många rooftop barer i Brooklyn och det är något som New York borna själva tycker väldigt mycket om, att kolla på utsikten och dricka margaritas.

Uppe på taket av en låg byggnad ligger Berry Park. En Rooftop bar med en mycket härlig stämning och skön musik. Här serveras det många goda små rätter och utsökta drinkar.

Williamsburg Smorgasburg

Varje lördag vid vattnet i East River State Park hålls en matmarknad. Här kan man testa på rätter från New York och från andra regioner i USA. Inte nog med att det finns mycket mat, här finns även kökstillbehör och redskap som man kan köpa till bra priser.

Brooklyn bridge

Att gå över Brooklyn Bridge kan nog vara den härligaste promenaden man kan ta i staden. Utsikten från bron är verkligen storslagen över stadens skyskrapor. Tro det eller ej, men man kan faktiskt se en skymt av Frihetsgudinnan härifrån. Hit kan man gå på dagen eller på kvällen, oavsett vilket man väljer så kommer utsikten garanterat vara helt fantastisk.

Brooklyn bridge

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter

När du tar ut pengar i New York och USA så tar svenska banker ut en uttagsavgift på minst 35-50 kronor + valutapåslag varje gång man tar ut pengar, vilket blir en hel del pengar i längden.

Denna avgift kan du enkelt undvika genom att skaffa ett gratis resekort från Bank Norwegian, som inte har några uttagsavgifter utomlands. Kortet har heller ingen årsavgift och man får dessutom bonuspoäng på allt man handlar som sedan kan växlas in mot flygresor.

Här kan du läsa mer om resekort utan uttagsavgifter 

Boka flyg och hotell

Lämna en kommentar