10 saker att se och göra i Barcelona

Foto av författare
Redaktionen

Barcelona är ett av Spaniens mest populära resmål och lockar turister från hela världen, inklusive svenskar. Här är tips på några av de bästa sakerna att göra i Barcelona som turist när du besöker staden över en weekend. 

Gotiska kvarteren (Barri Gòtic)

Ett av Barcelonas mysigaste kvarter är de Gotiska kvarteren. Området är fullt av små gränder och torg med charmiga caféer och uteserveringar. Många av byggnaderna som finns i Barri Gotic härstämmar från medeltiden.

Detta är den gamla delen av Barcelona och bjuder således på en fantastisk och anrik historia. Många gillar att bara strosa runt här. Blir man hungrig finns det gott om ställen att äta på och maten som serveras är en spännande blandning av det gamla och det moderna.

Upplev Gaudís fantastiska arkitektur

Barcelona är världskänt för sina vackra byggnader och en arkitekt som symboliserar detta på ett utmärkt sätt är Gaudi. Gaudi har ritat flera av stadens mest spektakulära byggnader. Gaudis arkitektur inkluderar följande byggnader:

  • La Sagrada Familia – Kanske Barcelonas mest kända landmärke, ett måste!
  • La Pedrera
  • Casa Batlló
  • Palau Güell
  • Casa Vicens

Sist men inte minst har vi Parc Güell som är en slags kombination av park och konstutställning. Parken är stor och inne i parken kan man betala inträde och få se Gaudis mosaikskapelser.

Ett tips är att boka biljetter i förväg på internet. Då slipper man dessutom de långa köerna. Ett annat tips är att gå hit på vardagar då det är mycket mindre folk. I övrigt är parken fylld av vackra träd, blommor och växter. Tar man sig upp till toppen kan man dessutom njuta av en härlig utsikt.

La sagrada familia

Nattlivet

Barcelona har ett av Europas bästa nattliv, kanske till och med ett av världens bästa nattliv. Här finns något för alla smaker oavsett om man bara vill sippa på en god drink och njuta av gott sällskap eller om man vill festa hela natten lång tills solen går upp. Barcelonas nattliv har något för alla och det vore synd att inte uppleva det under sin vistelse i staden.

Gran Teatre de Liceu

Uppskattar du klassisk musik och opera bör du boka in ett besök på Gran Teatre de Liceu. Här bjuds man på en storslagen miljö och en unik upplevelse i ett av Europas vackraste musikhus.

Dagstur till Montserrat

Montserrat är en otroligt vacker naturpark strax utanför Barcelona. Höga berg och branta raviner dominerar området och man tar sig enkelt upp via linbana eller rälståg.

Väl uppe på Montserrat kan man besöka ett musem, butiker och ett stort gammalt kloster. Här finns många fina målningar och skulpturer, bland annat finns en gammal hällristning från 1100-talet som föreställer jungfru Maria med Jesus barnet. Utsikten från Montserrat är helt fantastisk och här finns även flera stycken schyssta vandringsleder.

La Rambla

La Ramblas må vara turistigt, men det är fortfarande ett måste att göra när man åker till Barcelona. La Rambla är en bred boulevard som sträcker sig från columbus-statyn till Placa de Catalunya.

La Rambla har en lång historia bakom sig och är idag en riktig turistmagnet där det kryllar av människor i stort sett dygnet runt. Ett måste att göra i Barcelona, men håll koll på dina saker då det är vanligt med ficktjuvar.

Fisk & Skaldjur

Tack vare Barcelonas närhet till havet så finns ett stort utbud av fisk och skaldjur. De flesta av stadens restauranger håller hög klass, men vill man vara säker på en underbar smakupplevelse ska man gå till Rias de Galicia, som ligger på Lleida, 7 i området Poble-sec.

Pintxos och Tapas

De typiska Pintxos och Tapas finns i överflöd i Barcelona och är ett måste när man besöker staden. Det finns flera bra ställen, men vår absoluta favorit är Euskal Etxea.

Pintxos

Ta en promenad i Parc de la Ciutadella

En fin park som ligger i Barcelonas medeltida centrum. Parc de la Ciutadella är en lugn och harmonisk grön oas, perfekt om man vill koppla av från storstadspulsen. I parken finns många vackra och sällsynta blommor och växter. Dessutom finns det gott om fontäner och vackra skulpturer runt om i parken.

Montjuїc

För den som gillar natur och fina utsikter så är Montjuїc ett måste. Berget ligger alldeles intill centrala Barcelona. Här finns även Jardi Botánic och flera byggnader från sommar-OS 92 i Barcelona. Enklaste sättet att ta sig hit är från Placa de Espanya med linbana.

Montjuic

Lämna en kommentar