Upptäck Kerala – Indiens paradis

Foto av författare
Redaktionen

Kerala är även känt som “God’s own country” i Indien, vilket är ganska passande eftersom Kerala är ett mångfaldigt paradis både för djur och människor. Här finns vackra stränder, ett rikt djurliv, fantastisk natur och en stark kultur med lokala seder och traditioner.

Till skillnad från många andra paradis är Kerala fortfarande oexploaterat och här finns både vilda stränder och vild natur. Vill man åka på äventyr och uppleva ett genuint ställe med vacker natur och ett rikt djurliv är Kerala platsen man ska åka till, och tidpunkten har aldrig varit bättre heller. Även om det är oexploaterat så utvecklas Kerala hela tiden i takt med att Indien som land blir mer modernt.

Musikvideon nedan tar dig på en resa genom Kerala där man får se glimtar från den vackra naturen, men framförallt alla underbara människor som finns i Kerala och deras traditioner och seder.

Lokalbefolkningen är väldigt välkomnande och visar stolt upp sina traditioner och seder.

5 x måsten att göra i Kerala

Bada med elefanter i Kodanad

Kodanad Elephant Sanctuary är en populär attraktion i Kerala där man får möjligheten att komma nära dessa fantastiska djur och bada och leka med dem. Man kan också åka på elefantsafari och se elefanterna ute i det vilda.

Bada med elefantFoto: Mohit Midha

Åk med husbåt i Allepey

Kerala är känt för sina husbåtar som åker runt längs vattnet. Man kan båda åka på dagstur och äta middag eller bo permanent på en husbåt. Att åka runt med husbåt är väldigt romantiskt samtidigt som det är ett roligt sätt att ta sig runt på.

Houseboat kerala (1)

Titta på snake boat racing

Båtracingen pågår främst mellan juli och september under Onamfestivalen. En färgstark tradition som är ett måste att uppleva i Kerala.

snake boat racing (1)

Bo i en trädkoja

Att bo i en trädkoja är ett måste att göra när man åker till Kerala. Här får man chansen att komma nära naturen och uppleva det vilda och få spendera dagen som Tarzan och Jane.

Trädkoja (1)

Titta på Theyyam

Att uppleva denna dans och tradition är något man måste göra i Kerala. Dansen utförs runt olika tempel i norra Kerala. Kolla upp Theyyam-kalendern i förväg för att vara säker på att inte missa denna färgsprakande tradition.

Kerala tradition

Lämna en kommentar