Tips för att få ett uppgraderat hotellrum utan att betala extra för det

Att få sitt hotellrum uppgraderat händer oftare än vad man skulle kunna tro, särskilt i den tid vi lever i just nu där konkurrensen är stor och många tittar på tidigare gästers omdömen innan bokning. Detta har gjort det enklare att få sitt hotellrum uppgraderat under resan utan att behöva betala för det.

Viktigt att tänka på är att man inte kan förvänta sig att man får sitt hotellrum uppgraderat även om man följer våra tips. I slutändan är det upp till varje enskilt hotell att bestämma och man kan aldrig begära mer än vad man har betalat för, men det skadar ju heller inte att försöka.

1. Stanna under lågsäsong

Under lågsäsong är det större chans att det finns fler lediga rum och givetvis är hotellpersonalen också mer benägen att ta vara på de gäster som trots lågsäsong besöker hotellet. Lågsäsong behöver inte alltid betyda att det är dåligt att resa dit, två bra exempel som motbevisar detta är Turkiet och Grekland som har ett mycket behagligt klimat i september månad. Trots det börjar lågsäsongen alltså någon gång i september när alla skolor har börjat och semestern är slut.

Lågsäsong kan också innebära veckodagar i storstäder eller weekendstäder, t.ex är det fler som åker till Prag över helgen än vad det är som besöker staden under veckodagarna. På hotell som främst riktar sig till businessfolk kan det istället vara mer förmånligt att boka boende över helgen.

2. Anländ senare under dagen

På morgonen kan det fortfarande vara oklart vilka rum som är upptagna och vilka som checkat in eller ut. Därför är det i detta fall oftast bättre att anlända senare under dagen eftersom att personalen då har bättre koll på hur beläggningen ser ut på hotellet och vilka hotellrum som troligtvis kommer stå tomma under natten.

3. Gå med i ett lojalitetsprogram

De flesta stora hotellkedjor har någon form av lojalitetsprogram, några kända exempel som har lojalitetsprogram är Carlton Ritz, Hilton, Hyatt och Best Western. Hotellens program kan vara olika utformade, men oftast ingår olika förmåner och ju mer gånger man stannar på något av kedjans hotell, desto mer förmåner får man.

4. Nämn att ni firar ett speciellt tillfälle

Genom att nämna att man fyller år, har bröllopsdag eller något liknande speciellt tillfälle så kan man oftast få fler förmåner och till och med få sitt rum uppgraderat utan extra kostnader. Vi uppmanar dock ingen om att ljuga för att få det bättre, men för er som verkligen firar ett speciellt tillfälle så uppmanar vi er att nämna detta på ett snyggt sätt när ni besöker hotellet.

5. Besök hotellet ofta

Ju oftare man besöker ett hotell, desto mer igenkänd blir man och spelar man sina kort rätt och är en bra hotellgäst så kan man räkna med förmåner och uppgraderingar. Får man inte det, så kan man alltid fråga själv och påpeka att man är en lojal hotellgäst. Bor man på ett hotell som värderar sina gäster högt kommer man garanterat att få någon form av förmån.

6. Lämna omdöme

Hotellgäster som lämnar omdömen drar givetvis till sig hotellpersonalens blickar. Därför kan ett positivt omdöme bidra till fler förmåner och ett uppgraderat hotellrum utan extra kostnad.

7. Var en exemplarisk hotellgäst

Man behöver inte vara en raketforskare för att lista ut att hotellgäster som uppför sig bra har bättre odds för att få förmåner och uppgraderade hotellrum. En exemplarisk hotellgäst är trevlig och glad, håller efter sig på rummet och i allmänna utrymmen samt håller en rimlig ljudnivå.

Är man en bra hotellgäst kan man också kräva mer av både personal och hotellrum, speciellt om man har betalat mycket pengar.

8. Testa nya hotell

Det är vanligt att resenärer bokar samma hotell eller håller sig till en eller två hotellkedjor när man reser. Men det finns gott om nya hotell som öppnar upp med jämna mellanrum och när det gäller förmåner och uppgraderade rum utan extra kostnader har man en klart mycket bättre chans att få detta på ett hotell som är relativt nytt. Nya hotell vill locka kunder, men även nöjda hotellgäster som återvänder och lämnar positiva omdömen.

9. Våga fråga

Ibland räcker det faktiskt att man vågar fråga. Har hotellet ett bättre rum ledigt så är chansen ändå hyfsat stor att de ger det till dig ifall man bara vågar fråga och om rummet troligtvis inte kommer att bli uthyrt.

10. Boka inte det billigaste rummet

Att boka det billigaste rummet och förvänta sig en uppgradering är lite som att skjuta sig själv i foten och hoppas att folk ska tycka synd om en, okej, riktigt så illa är det inte, men chanserna att få sitt hotellrum uppgraderat när man valt det billigaste rummet är mycket mindre än om man väljer det andra billigaste alternativet till exempel.

11. Erbjud något i gengäld

Har du någon kunskap som hotellet har nytta av? Kanske kan du erbjuda gratis reklam i gengäld för ett uppgraderat rum eller kanske kan du förbättra deras hemsida eller översätta den till ett annat språk. Gentjänster är ett av de bästa sätten för att få sitt rum uppgraderat utan extra kostnad.

 

Följer man dessa tips är chansen ganska stor att man kan få sitt rum uppgraderat utan att behöva betala extra. De som är duktiga på att pruta lyckas oftare med att få sitt hotellrum uppgraderat, men många av dessa tips hjälper även dem som är mindre bra på att pruta.

Lämna en kommentar