House sitting

Bo gratis genom att passa någon annans hus medans ägarna är borta. House sitting – Ett billigt och annorlunda sätt att uppleva världen på. Spara flera tusen på boendekostnader och ta chansen att bo som de lokala invånarna.

Vad innebär house sitting?

house sitting är ett internationellt begrepp som innebär att man passar någon annans hus (oftast även husdjur) medans ägarna själva är ute och reser. Utbudet och möjligheterna är störst i Nordamerika, Europa och Australien, men finns även i Sydamerika, Centralamerika, Asien och Afrika. Detta är en växande trend på många ställen i världen och dyker upp på allt fler ställen.

house sitting är inte något som passar alla, men om följande stämmer in på dig kan vi rekommendera att överväga alternativet:

  • Du är nyfiken på andra kulturer
  • Du gillar att resa och vill gärna uppleva det autentiska
  • Du är ansvarsfull och gillar djur
  • Kan tänka dig att stanna på samma ställe någon/några månader
  • Du lägger hellre pengar på aktiviteter och annat än dyra hotell

De flesta huspassningsjobben innebär att man förutom hemmet, även passar ett eller flera husdjur. Därför är det en fördel om du gillar djur, särskilt hundar och katter. Vissa huspassningsjobb innebär även att man förväntas ta hand om trädgården och andra hushållsrelaterade uppgifter.

I gengäld får du bo gratis i ett riktigt hem. Här finns ytterligare pengar att spara genom att man kan laga all mat hemma. I de fall är alla räkningar betalda så som: vatten, el och värme, men ibland vill ägaren att man står för dessa kostnader själv. Oftast ingår även internet.

Det finns flera hemsidor som listar lediga huspassningsjobb. Vi prenumererar och använder för närvarande bara tre av dem. Du kan se lediga annonser utan att vara medlem, men måste vara medlem för att ansöka om ett huspassningsjobb. Dessa hemsidor är användarvänliga och har de största utbudet.

Trustedhousesitters.com – $ 79 / år
Funktionaliteten på webbplatsen är en av de bästa, och är den hemsida med störst utbud av huspassningsjobb. Priset kan tyckas vara lite högt, men är helt klart värt det om man är seriös.

Mindmyhouse.com – $ 20 / år
Denna hemsida är lätt att använda och ger möjlighet till huspassning för en låg medlemsavgift. Även om den inte listar lika många erbjudanden som de andra två, så kan detta vara en god start.

Housecarers.com – $ 50 / år
Housecarers har ett stort nätverk av husägare och vi vet flera medlemmar som har blivit kontaktade personligen genom att deras profil har varit bra. Hemsidan är enkel att använda och här finns många erbjudande runt om i världen. Här finns även möjlighet att göra ett testkonto innan man uppgraderar till en fullt betalande medlem.

Möjligheten finns där ute och ökar för varje dag. Det enda du behöver göra är att bli medlem på någon av ovanstående hemsidor och skapa en bra profil. Efter det är det bara att leta efter intressanta ställen att passa hus på och skicka iväg din ansökan.

Housesitting mountain

Tips för att lyckas

Spendera lite extra tid på att göra en bra profil

När du väl har blivit medlem är din profil ditt ansikte utåt mot husägarna. Se till att lämna ut relevant information. Har du en hemsida eller något annat, länka gärna till den. Tänk på att profilen är det första intrycket husägare får av dig.

Prenumerera på erbjudanden via mail

Vissa destinationer och hus är mer populära än andra och många gånger gäller det att vara bland dem första som ansöker. Därför är det en fördel om du prenumererar på nya erbjudanden via mail.

Skriv dina referenser

Eftersom att du är en främling i husägarens ögon, är det viktigt med referenser. Var beredd på att ha någon som kan intyga att du är en passande kandidat och vilken typ av person du är. Har du aldrig passat ett hus förut? Inga problem, använd tidigare arbetsgivare, vänner eller någon annan som kan intyga att du är en reko person. Ingår det passning av djur kan det vara bra att ha någon som kan intyga att du gillar djur och tar väl hand om dem.

Kom ihåg – Detta är en win-win situation

Det är lätt att glömma bort att du faktiskt gör husägaren en tjänst genom att passa deras hus och djur. Glöm aldrig bort detta och var säker på att du vet vad som förväntas innan du accepterar något. Se också till att dina egna krav blir bemötta av husägaren. (dina egna krav bör givetvis vara rimliga).

house sitting erbjuder många gånger något som man annars inte får uppleva. En hel del hus som finns listade är väldigt fina hus, vissa belägna i riktiga paradis. Hur länge man passar någons hus kan variera med alltifrån en helg eller en vecka till så länge som ett år.

Lämna en kommentar