7 av Japans mest udda och fascinerande caféer

Foto av författare
Redaktionen

Japan är världskänt för sina temacaféer, som både lockar japaner och turister. Det låter som en klyscha, men det går att hitta i stort sett allting i Japan och här finns verkligen något för alla. Denna lista är ännu ett bevis på att Japan fortsätter att få en att häpna över vad som finns att göra och se i landet.

1. Maid Café

På detta temacafé väntar söta flickor utklädda som hembiträden i en klassisk “french maid” outfit. Det finns flera av dessa hembiträdescaféer runt om i Japan.

2. Kattcafé

Japan är världskända för sina kattcaféer och det är nästan ett måste att besöka ett när man åker till Japan. Se videon nedan och spana in hur det kan se ut på ett klassiskt kattcafé.

3. Kelcafé

Japp, du läste rätt, i Japan finns det ett café för dem som vill kela och skeda. Det är alltså inte tal om något sexcafé, utan det är strikt endast kelande och skedande som gäller på detta temacafé. Känner du för att kela med en främling? Åk till Japan!

4. Kanincafé

Är du mer en kaninmänniska än kattmänniska, eller gillar du kanske både katter och kaniner? Oavsett vilket, så finns det ett flertal olika kanincaféer i Japan, där man får chansen att klappa och leka med kaninerna.

5. Ugglecafé

Är du mer en fågelmänniska? Oroa dig inte, Japan erbjuder även ugglecaféer där man får chansen att klappa och umgås med ugglor av olika arter.

6. Mumincafé

Är du ett fan av den tecknade serien Mumintrollen? Om inte kanske du bara vill ha sällskap av ett gossedjur från Mumindalen när du äter lunch. Moomin Bakery & Café i Tokyo erbjuder sina gäster en chans att umgås med karaktärerna från Mumintrollen.

7. Robotcafé

Gå på middag och se en föreställning av dansande sci-fi robotar och tjejer utklädda till julkaniner som dansar. Att gå på robotcafé är en av Japans häftigaste upplevelser. Självlysande glowsticks, dansande robotar, underhållning och mycket mer, vad kan egentligen gå fel?

Lämna en kommentar