15 vattenaktiviteter att testa innan du dör

Människan har alltid bott nära vattnet och i samband med det har man genom tiden utvecklat fler och fler vattenaktiviteter och sporter i vatten. Vissa av oss är riktiga landkrabbor och badkrukor, men det finns gott om människor som praktiskt taget är som fisken i vattnet. Därför har vi nu sammanställt en bucketlist med 15 vattenaktiviteter att testa innan man dör.

Nedan följer en lista med 15 vattenaktiviteter utan rangordning.

Flyboarding

Denna aktivitet låter dig flyga och göra konster i luften tack vare vattentrycket. Flyboarding låter en också att dyka upp och ner under vattnet som en delfin. En rolig och annorlunda upplevelse i vattnet!

flyboard

Paddleboarding

En något lugnare vattenaktivitet där man har kombinerat surfing och paddling. I början kan det vara lite svårt att hålla balansen, men när man får kläm på det hela så är det både avkopplande och roligt.

Paddle boarding

Wakeboarding

En vattensport för äventyrslystna resenärer.

Wakeboarding

Paddla kajak/kanot

En klassiker som alla borde prova på någon gång i sitt liv. Med kanot eller kajak har man möjlighet att utforska områden som annars är svåra att nå.

paddla kajak

Kitesurfing

Bli ett med vindarna och låt dem få dig att lyfta och segla fram genom vågorna. Denna sport blir allt mer och mer populär.

Kite_surfing

Forsränning

Ännu en äventyrsfylld aktivitet i vattnet som bjuder på en häftig upplevelse. Åk själv eller i grupp genom snabba forsar och känn hur adrenalinet rusar iväg.

Forsränning

Dykning

Mer än hälften av jorden består av vatten och mycket av det är fortfarande outforskat. Att dyka är spännande och ger en möjlighet att utforska en “utomjordlig” värld med annorlunda djur och natur. I världshaven finns dessutom många sjunkna skepp och skatter.

Dykning Fiji

Vindsurfing

Bli ett med vinden och surfa. Vindsurfing liknar kitesurfing, men här har man endast ett segel för att ta sig runt.Vindsurfing

Vattenskoter

Susa fram genom vattnet i snabba hastigheter. Att åka vattenskoter är riktigt roligt och något som alla borde testa på någon gång i sitt liv.

vattenskoter

Surfing

Bli ett med vågorna och havet. Surfing är en av världens populäraste sporter och det är allt fler som upptäcker denna underbara sport.

surfing

Vattenpolo

Ungefär som handboll fast i vatten. En rolig aktivitet som passar hela familjen.

Vattenpolo

Vattenskidor

Gillar du att åka skidor? Då ska du testa på att åka vattenskidor.

vattenskidorFoto: Steve Walker / Creative Commons

Segling

Att segla är en vattenaktivitet som passar hela familjen, men som kräver en del kunskaper innan. En härlig sport som ger en otrolig frihet ute till havs.

Segling

Parasailing

En adrenalinfylld vattenaktivitet som låter dig flyga ovanför havet.

ParasailingFoto: Grand Velas Riviera Maya / Creative Commons

Drakbåtsrace

En anrik sport som blivit allt mer populär genom åren. Idag finns drakbåtsracing i flera länder runt om i världen.

Dragon boat race

Lämna en kommentar