10 saker att se och göra i Paris

1. Eiffeltornet

Det hör till att besöka Eiffeltornet på nära håll minst en gång när man är på besök i Paris. Åk upp i tornet och njut av den magnifika utsikten över staden samtidigt som du avnjuter ett glas champagne. Att besöka Eiffeltornet är ett måste att göra i Paris. 

2. Le Marche des Enfants Rouges

Paris äldsta matmarknad Le Marche des Enfants Rouges är en härlig plats att strosa omkring på en förmiddag. Här säljs det färska råvaror som t.ex. ost och frukt och det finns även flera trevliga lunchställen. 

3. Ladurée

Ett måste i Paris är att besöka det berömda konditoriet Ladurée. Här säljer dem de utsökta bakverken “macarons” som bokstavligt talat, smälter i munnen. 

Ladurée

4. Musée d’Orsay

Musée d’Orsay är helt klart ett av Paris bästa museum. Här finns ett stort utbud av utställningar från många berömda konstnärer. Väl inne i museet får du se några av världens bästa kollektioner av Monet, Van Gogh och Rodin. 

5. Fromagerie Laurent Dubois

Fromagerie Laurent Dubois är drömbutiken för ostälskarna. De har ett stort utbud av goda ostar och en mycket kunnig personal. Detta är den perfekta butiken att handla ostar inför hemresan, då dem kan vakuumförpacka dina ostar. 

Adress: 47 Ter Boulevard Saint-Germain.

6. Sacrè Coeur

1665 trappsteg upp på kullen Montmartre, framför kyrkan Sacrè Coeur, finner man den bästa gratisutsikten i Paris. Kyrkan är ett mycket populärt landmärke i Paris, både för dess vackra arkitektur, men även för den panoramiska utsikten över staden. 

 Sacrè Coeur

7. Galeries Lafayette

Shoppingfantasten får absolut inte missa gallerian Galeries Lafayette. En enorm galleria mitt i centrala Paris som har ett stort utbud av kända butiker med inredning, kläder och accessoarer. Chanel, Prada, Ralph Lauren och Dior är bara några av alla kända butiker och märken som finns under gallerians tak.  

8. Latinkvarteren

Latinkvarteren är ett av de äldsta områdena i Staden. Ett mycket trevligt område som är rikt på historia, vacker arkitektur, mysiga restauranger och coola butiker. 

9. Picknick och promenad vid Seine

Gör som fransmännen själva och ta dig till kanalen Seine för att avnjuta en picknick med vänner eller din käraste. Ät, slappa, titta på folkvimlet och avsluta med en trevlig promenad längs vattnet. 

10. Moulin Rouge

Är man ute efter en oförglömlig kväll med middag och underhållning, så ska men definitivt bege sig till Moulin Rouge. En av de mest kända attraktionerna i Paris, där man bjuds på en show med cancan, akrobatik, komedi och häftiga dansnummer. 

Moulin Rouge

Vill du veta mer om Paris kan du läsa vår reseguide om Paris eller kontakta oss på info@destinavo.com

Lämna en kommentar