Skip to Content

Upptäck Halmstad – Hallands underbara pärla

Upptäck Halmstad – Hallands underbara pärla

Halmstad är en mysig liten tätort som ligger på den svenska västkusten i Hallands län. I Halmstad kommun finner man även en av Sveriges populäraste turistorter – Tylösand.

Att Halmstad är populärast under sommarhalvåret kommer nog inte som en överraskning, då det ligger på den vackra västkusten. Under sommaren är det alltid mycket folk på besök, särskilt omkring Tylösand, som framförallt är känt för sina fina stränder och sitt livliga nöjesliv.

En annan rolig kuriosa som är värd att nämna är att Halmstad dessutom är hemort till den legendariska musikgruppen Gyllene Tider med Per Gessle i spetsen. Halmstad har också ett bekvämt avstånd till Gekås Ullared, vilket innebär att det finns goda möjligheter till billig shopping.

Boende i Halmstad

Då Halmstad är en populär turistort finns det många boenden att välja mellan i och runt omkring staden. Det finns både billigare budgetboenden som vandrarhem, men också lyxigare boenden som Hotel Tylösand, som är ett av Sveriges ledande Spa-hotell. Man kan också hyra lägenheter och stugor i olika miljöer. Halmstad har även ett stort utbud av campingplatser, både där man kan ställa sin egen husbil, men också campingplatser där man kan tälta eller hyra befintliga boenden så som stugor.

För den som vill lyxa till det och bo på ett slott kan vi rekommendera Wapnö Gård och Slott samt Fjelldalens slott. Vill man bo på en gård kan vi rekommendera att man tar en närmare titt på Hotell Hovgård, Pio Country Club och Kvibille Gästgivaregård.

Längs kusten ligger många hotell med fantastiska utsikter över havet. Några av de bästa är Hotel Tylösand och Strandhotellet Mellbystrand.

För den som har en tightare budget kan vi rekommendera att man tittar närmare på vandrarhemmen Halmstad City Vandrarhem, Halmstad STF Hotell & Vandrarhem Kaptenshamn, Steninge vandrarhem och Birkagårdens Vandrarhem.

På hotellhalmstad.nu kan man enkelt söka efter och boka hotell i Halmstad.

Fem aktiviteter i Halmstad

Golf

Halmstad har många fina golfbanor, hela 12 stycken, vilket har gett ”titeln” golfhuvudstaden. Varje år åker tusentals golfare till Halmstad för att golfa i varierande miljöer med vacker natur.

Spa

Halmstad är också hem åt en av Sveriges bästa spaanläggningar – Tylösand Spa. Detta är platsen som får din kropp och själ att le och det är enkelt att spendera ett par timmar här. I närliggande Mellbystrand finns ett annat spa som är värt att besöka – Strandhotellet Mellbystrand.

Vandring

Halmstad har en vacker natur med många härliga vandringsleder. Några av våra favoriter när det gäller vandringsleder är Prins Bertils Stig, Slí – Hälsans Stig och Hallandsleden, som är hela 38 mil lång och går genom hela Halland.

Fiske

För dig som gillar att fiska är det möjligt att fiska både lax, gädda och abborre. Fiskekort finns att köpa och det finns ett flertal ställen att fiska på. För dig som gärna fiskar gädda och abborre kan vi rekommendera Torvsjön, där det även finns lite regnbågslax.

Halmstad äventyrsland

Reser man till Halmstad med barn är ett besök på Halmstad äventyrsland givet. Här väntar en heldag med roliga aktiviteter för hela familjen. Äventyrslandet ligger i den västra delen av Halmstad.