Skip to Content

Topp 10 Hostel i Kanada

Topp 10 Hostel i Kanada

Alla hostel/vandrarhem blir bedömda utifrån 7 olika kriterier: prisvärdhet, renlighet, säkerhet, personal, faciliteter, atmosfär och hur bra läge de har. Sedan väljer vi 10 hostel i varje land med högst betyg från andra resenärer utifrån dessa kriterier. 

Nedan följer en lista med de 10 bästa vandrarhemmen i Kanada:

Canadiana Backpackers Inn 

Ett bekvämt hostel i centrala Toronto med gångavstånd till CN Tornet, Goethe-Institutet och Chinatown. Här arrangeras kvällsaktiviteter så som utflykter, fester, middagar och mycket mer, vilket gör det lätt att lära känna nytt folk. Välj mellan olika storlekar av sovsalar efter kön eller mixat och privat sovrum med antingen delat eller privat badrum, där handdukar, lakan, luftkonditionering och frukost ingår i alla alternativ. Vandrarhemmet har även gratis Wi-Fi, en liten biograf, gratis kaffe och te, en altan och en trevlig och hjälpsam personal som välkomnar dig med öppna armar. 

Montreal Central 

Med ett centralt läge i närheten av shopping, restauranger och sevärdheter ligger Montreal Central, som är ett mycket fräscht och trevligt hostel. Det finns sovsalar eller privata sovrum där det ingår Wi-Fi, frukost, luftkonditionering, lakan, handdukar och duschar med varmvatten. Personalen är mycket vänlig och har du några frågor eller behöver hjälp med något så tveka inte att fråga! 

SameSun Backpacker Lodge

Vancouvers största centrala hostel har en fräsch miljö med en vänlig och social atmosfär. Samesun Backpacker Lodge har det mesta du behöver, allt ifrån tvättmaskin och kök till biljardbord och en bar där du kan träffa nya människor. Man kan välja att bo i sovsal för kvinnor, män och mixat eller privata sovrum med antingen delat eller privat badrum. Duscharna har varmvatten, Wi-Fi och frukost ingår i priset. SameSun bjuder på en härlig stämning och här möts du av en varm och glad personal som gärna ger dig rekommendationer, tips och information. 

HI-Quebec, Auberge Internationale de Québec

Beläget centralt i den gamla delen av Québec ligger HI-Quebec med gångavstånd till shopping, museum, nattliv och sevärdheter. Här finns ett fullutrustat kök, terrass med färska kryddor, biljardbord, förvaringsskåp, bar och andra bra gemensamma utrymmen och saker att att göra. Välj att bo i sovsalar eller ett privat sovrum. Handdukar, lakan och Wi-Fi ingår i priset.

SameSun Backpackers Banff

Det mest centrala hostel du kan finna i Banff, endast en liten promenad till Greyhound station, vandringsspår i bergen och det lite mer livliga centrumet. Deras bar, Beaver Lounge har karaoke, bingo, flip cup, live musik och frågesport, vilket gör det smidigt att lära känna nytt folk. Välj mellan olika sovsalar eller privat sovrum. Frukost, Wi-Fi och förvaringsskåp ingår i priset. Personalen hos SameSun är mycket hjälpsam och ger dig gärna tips och information på vad du kan göra under vistelsen. 

HI-Ottawa Jail Hostel 

Vandrarhemmet har en gång varit ett fängelse, men är numera ett trevligt hostel i centrala Ottawa. Här får du chansen att bo i renoverade fängelseceller. Det finns sovsalar och privata sovrum efter vad som passar dig bäst, det ingår frukost, Wi-Fi och luftkonditionering. Personalen är hjälpsamma och ger dig alla tips och information du behöver på plats. 

HI-Halifax, Halifax Heritage House Hostel

Detta hostel ligger nere i Halifax innerstad med närhet till bussar och tåg, pubar samt endast en kort promenad ifrån hamnen. Det finns privata sovrum och sovsalar där det ingår lakan i priset. Här finns även gratis Wi-Fi, tv-rum, ett läsrum och ett stort kök som är fullt utrustat med allt du behöver för att laga en god måltid. Ett perfekt val för den som vill utforska Halifax. 

M Montreal 

Tidigare en historiskt byggnad, numera ett modernt hostel i centrala och livliga Montreal. Välj mellan privata sovrum och sovsalar i olika storlekar och standard. Rummen är väldigt fräscha med eget badrum, tv, luftkonditionering och bekväma sängar. Här finns även bra gemensamma utrymmen att umgås på och i priset ingår Wi-Fi och frukost. Personalen är mycket vänlig och ger dig tips, information och hjälper dig med allt du behöver. 

HI-Lake Louise 

Ett hostel i Banff med en alpin känsla över det hela, med högt i tak, kakelugnar, en uteplats och en bastu. I närheten finns flera vandringsspår och under sommaren finns det aktiviteter som cykling och ridning. Även under vintern finns mycket aktiviteter, t.ex. hundspann, skidåkning, längdskidåkning och isklättring. Det finns sovsalar och privata rum efter budget och önskemål. I övrigt finns det ett fullt utrustat kök för att laga en god måltid, men har man ingen lust att laga mat finns det en restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Ska du utforska nationalparken Banff är detta ett utmärkt alternativ.

Planet Traveler

Ett miljövänligt hostel beläget i centrala Toronto med gångavstånd till shopping, restauranger, barer och caféer. Välj mellan privata rum eller sovsalar, alla rum har privat badrum, handdukar, bekväma sängar och förvaringsskåp. Det finns mycket bra gemensamma utrymmen där man kan umgås och slappna av framför en film på tvn, värma sig framför den öppna brasan, laga en middag i köket eller umgås uppe på takterassen, som har en fantastisk utsikt över Toronto stad.

Här bjuds det dessutom på Wi-Fi, frukost, te och kaffe under dagen samt gratis ris och popcorn. Personalen är mycket välkomnande och hjälper dig med det du behöver för att din vistelse ska vara så lyckad som möjligt.