Topp 10 Hostel i Australien

Alla hostel/vandrarhem blir bedömda utifrån 7 olika kriterier: prisvärdhet, renlighet, säkerhet, personal, faciliteter, atmosfär och hur bra läge de har. Sedan väljer vi 10 hostel i varje land med högst betyg från andra resenärer utifrån dessa kriterier. 

Nedan följer en lista med de 10 bästa vandrarhemmen i Australien:

Bounce Sydney Hostel

Bounce har röstats fram till Australiens bästa hostel och fått flera andra utmärkelser. Läget är fantastiskt med Sydneys centralstation alldeles bredvid. Vandrarhemmet har ett stort kök, stora förvaringsskåp och här finns flera olika rumstyper att välja mellan, t.ex privatrum med 4 bäddar, privat dubbelrum eller traditionella sovsalar. Bounce Hostel är också ett bra val om man vill träffa upp andra resenärer.

Ovanför vandrarhemmet finns en bar på takterrassen med en fantastiskt utsikt över Sydney. Stämningen på hotellet är härlig och de flesta som checkar in på Bounce är mellan 18-25 år.

Apollo Bay Eco YHA Hostel

Ett Eco-Hostel som ligger två minuters promenad från centrum i Apollo Bay. Vandrarhemmet är knutet till YHA och erbjuder rabatter till dem som är YHA-medlemmar i Australien. Apollo Bay Eco erbjuder privata rum eller sovsalar med 4 bäddar. Här finns två allmänna kök, två stora allmänna rum, internet och en takterrass med BBQ med fantastisk utsikt. Vandrarhemmet har ett utmärkt läge för den som vill utforska Apollo Bay och närliggande sevärdheter som de 12 apostlarna, Great Otway National Park och vilda Koalor vid Kennet River.

Vandrarhemmet är rent och har en mycket trevlig personal som hjälper till att anordna aktiviteter som vandring, paragliding, snorkling, surfning och mycket mer.

Blue Mountains YHA Hostel

Ska du utforska nationalparken Blue Mountains är det detta vandrarhem du ska välja om du vill vara säker på ett bra boende. Även detta är knutet till YHA i Australien och ger bra rabatter åt medlemmar. Blue Mountains YHA Hostel erbjuder privata rum och olika storlekar på sovsalar. Vandrarhemmet har snabbt internet och ett modernt komplett kök. Vandrarhemmets läge är utmärkt och i närheten finns både tågstation samt flera utkiksplatser med pittoreska vyer.

Renligheten och säkerheten är mycket hög tillsammans med en hjälpsam och trevlig personal.

Ozzie Pozzie Backpackers Port Macquarie YHA

Detta resort liknande hostel erbjuder en härlig atmosfär, mötesplats, aktiviteter på en tropisk lugn plats cirka 5 minuter från barerna och restaurangerna i Port Macquarie. Köket är bra och rent precis som övriga delar av vandrarhemmet. Här finns både privata rum och sovsalar. Wi-Fi finns mot betalning.

Down Under Hostel

Vandrarhemmet är beläget i hjärtat av party- och surfmeckat Surfers Paradise och är ett utmärkt ställe för att träffa andra likasinnade resenärer. Åldern ligger mestadels mellan 18-25 år och stämningen på vandrarhemmet är fantastisk. Här får du gratis Wi-Fi, rymligt kök och ett stort allmänt utrymme. Välj mellan sovsalar för 4 personer eller 12 personer. Ska du till Surfers Paradise är Down Under Hostel det bästa och mest prisvärda alternativet.

Miami Hotel Melbourne

Deras motto är “Backpacker price, hotel quality” och man får nog hålla med om att kvalitén på detta vandrarhem är högre än på det flesta till ett mycket rimligt pris. Välj mellan privat rum för 2 eller 4 personer. Vandrarhemmet ligger inom gångavstånd till Queen Victoria marknaden, Etihad Stadium, Southern Cross Station, spårvagn, kaféer och supermarkets. Här finns även gratis internet och ett komplett kök med full utrustning.

Det enda som är negativt med detta vandrarhem är att stämningen är mer som ett hotell, men det kan vara skönt att slippa stökiga sovsalar ibland och då passar Miami Hotel Melbourne utmärkt.

Noosa Flashpackers

Ett mycket prisvärt alternativ där surfbrädor, bodyboards, Wi-Fi och frukost ingår i priset utan extra kostnad. Vandrarhemmet ligger i hjärtat av Sunshine Beach och har en känsla av både resort och hostel. Stämningen är avslappnad och härlig med en personal som bjuder på det lilla extra. Varje måndag anordnas gratis mingel med ost, kex och vin och varje fredag är det BBQ party innan det är dags att ta sig vidare till dimman i Noosas nattliv. Noosa Flashpackers erbjuder både privata rum och sovsalar med 4 eller 6 personer.

Mango Tourist Hostel

Vandrarhemmet är beläget cirka 200 meter från stranden i Hervey Bay med barer, kaféer, restauranger och affärer i närheten. Personalen och ägarna av Mango Tourist Hostel är väldigt angelägna om att alla ska trivas och få ut så mycket som möjligt under sin vistelse. De hjälper gärna till och rekommenderar eller anordnar utflykter, t.ex. till Fraser Island. Vandrarhemmet erbjuder kök, gratis Wi-Fi, separata toaletter och duschar för killar och tjejer samt tvätt och ett allmänt rum. Priserna är väldigt rimliga och du kan välja mellan privat rum eller sovsal för 4 personer.

Travellers Oasis

Ett vandrarhem med en avslappnad och hemtrevlig atmosfär beläget i centrala Cairns. På vandrarhemmet finns swimmingpool och en utomhusterrass samt en trädgård, där det anordnas BBQ partyn. Vandrarhemmet är en perfekt plats både för den som vill träffa andra resenärer och för den som vill ha lugn och ro. Travellers Oasis erbjuder privata rum och sovsalar med 3-6 sängar i varje.

Personalen ger gratis bokningshjälp och rekommendationer för utflykter och aktiviteter. Här finns också gratis Wi-Fi, förvaringsskåp till väskor och två kompletta kök.

Billabong Backpackers Resort

Ett bra hostel för ungdomar som vill besöka Perth. De allmänna utrymmena och köken har bra standard och varje morgon ingår gratis frukost. Alla rum har förvaringsskåp och du kan välja mellan privata rum eller sovsalar med 4-8 bäddar. Här finns också gratis Wi-Fi och personalen hjälper till att anordna aktiviteter. De flesta som checkar in på Billbabong Backpackers är mellan 18-25 år.

Lämna en kommentar