Rhodos sevärdheter

Rhodos är ett historisk resmål som funnits länge och som haft stor betydelse för handeln under medeltiden och under antikens Grekland. Tack vare detta så finns det gott om sevärdheter på Rhodos, både nya och äldre sevärdheter. I denna guide listar vi Rhodos sevärdheter och hur man tar sig dit.

Lindos

Lindos ligger cirka en timmes bilfärd från Rhodos stad och bjuder både på en historisk upplevelse, men också på paradisstränder och en otroligt lugn och charmig atmosfär. Här finns även det kända Akropolistemplet, som är ett populärt stopp när man besöker Lindos.

Ett besök på Rhodos är inte komplett utan att ha varit i Lindos och det är ingen tvekan om att Lindos ligger på topp av Rhodos sevärdheter. Att ta sig hit är enkelt och det går både båtar och bussar hit. Kör man bil är det i stort sett bara raksträcka söderut från Rhodos stad.

Gamla stan

Gamla stan är nästan ett måste att besöka när man åker till Rhodos. Detta är en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor och den finns även upptagen på Unescos lista över världsarv. Gamla stan bjuder på en mysig promenad längs kullerstensgatorna, som tar dig förbi mysiga små butiker, små gränder och charmiga café och ouzobarer.

Gamla stan ligger i den äldre delen av Rhodos stad och det ligger inom gångavstånd från det mesta i Rhodos stad.

Stränder

Rhodos har många fina stränder och de är alla en del av Rhodos sevärdheter. Några vackra stränder som man bör skriva upp och besöka är: Anthony Quinn Bay, Tsambika Beach, Lindos Beach, Oasis Beach och St Pauls Bay.

Stränderna ligger söder om Rhodos stad och det är enkelt att ta sig dit via buss eller egen hyrbil.

Vattenlandet i Faliraki

I semesterorten Faliraki hittar man ett av Europas största vattenland. Här bjuds man på en härlig dag av och lek och skoj oavsett ålder. Gratisbussar finns från Rhodos stad, men det går även vanliga lokalbussar. Vattenlandet ligger i utkanten av Faliraki och kör man egen bil eller moped så kommer det en stor skylt om vattenlandet när man kör mot Faliraki från Rhodos stad.

Kalithea Springs

I Kalithea ligger dessa hälsokällor omgivna av en vacker och rofylld natur. En promenad här gör gott för själen. Det går bussar som stannar i Kalithea och det är enkelt att ta sig hit. Kalithea ligger cirka 5-10 minuters bilresa söder om Rhodos stad.

Olympiska stadion och Akropolis i Rhodos stad

Uppe i bergen i Rhodos stad finner man den gamla antika stadion och det gamla tempelområdet Akropolis. Härifrån får man härliga vyer och en historisk upplevelse.

I Rhodos stad är det skyltat upp mot bergen på flera ställen och det är bara att följa skyltarna till fots eller med bil, alternativt att man tar en taxi upp.

Arkeologiska museet

I Rhodos stad kan man gå till det arkeologiska museet och lära sig mer om det antika Grekland och Rhodos under medeltiden. Här finns en fin samling av information och historiska föremål.

Adress: Hospital of the Knights, Rhodos 85100.

Monolithos Castle

Detta mäktiga gamla slott är beläget på den sydvästra sidan av Rhodos. En fantastisk sevärdhet som många turister inte hittar till, men är man intresserad av historia och kultur är det nästan ett måste att åka till detta gamla slott.

Vägen upp till slottet bjuder på en härlig vandringstur med vacker och orörd natur.

Fjärilsdalen på Rhodos

Detta är en klassisk sevärdhet på Rhodos som många charterbolag anordnar utflykt till. Fjärilsdalen på Rhodos ligger strax utanför den lilla byn Theologos. Varje år från mitten av juni till september bjuds man på ett härligt skådespel av tusentals fjärilar som flyger fritt.

Naturen runt omkring fjärilsdalen är även den väldigt vacker och det är inte utan anledning som fjärilsdalen är en Rhodos mest besökta sevärdheter.